Rätt typ av pallställ betyder mycket

Det är mycket att tänka på för livsmedelsföretagare. Lagret är kanske inte det man prioriterar. Men se till att ta hjälp med att hitta rätt typ av pallställ.

Det är extremt mycket att tänka på när man startar upp ett företag som producerar livsmedel. De livsmedelsföretag som har funnits med länge har haft fördelen att lagkraven gällande livsmedelshygien och -säkerhet inte var lika höga när de startade upp verksamheten en gång i tiden. Sedan har de kunnat utvecklas i takt med att kraven höjts.

Ett livsmedelsföretag som startar upp idag måste däremot få rätt på allt från början – och det vill inte säga lite det. Risken är att det blir så övermäktigt att man prioriterar ned andra bitar, bitar som är väldigt viktiga för att arbetet ska bli effektivt och lönsamt.

Pallställ för FIFO

En sådan bit är lagerhanteringen. Ett lager för ett livsmedelsföretag behöver oftast ha flera olika typer av lagerutrymmen. I en del ska det vara kyltemperatur, i en del frystemperatur och i en del ska det vara svalt men torrt. Vad gäller råvarulagret så bör man dessutom anordna det så att det blir smidigt att tillämpa FIFO, alltså principen First in, First Out. De äldsta råvarorna ska användas först.

Det kan vara dumt att tro att man, som ny livsmedelsföretagare, kan få rätt på detta på egen hand. Det bästa är att vända sig till en firma där de är experter på lagersystem, för att få till smarta lösningar – till exempel pallställ som är anpassade för FIFO.

Hitta mer info kring pallställ på denna sida: pallställ.net

17 Mar 2023