Blogg

Fokus på varorna och inte butiksgolvet

20 jul 2021

Har du en butik? Då vill du säkert att dina kunder ska lägga fokus på de produkter som du säljer i butiken. Inte på hur ditt tak eller ditt golv känns eller ser ut. Här kommer några tips för dig.

Butiker finns inom många olika områden. Du kan ha en butik som säljer delikatesser, smycken, bildelar eller djur och djurtillbehör. Det du vill är att dina kunder ska fokusera på det du säljer, och dessutom känna sig mycket säkra på att det är bra produkter samt att du är dedikerad och noggrann i ditt arbete.

Du kan göra dina kunder tveksamma om de kommer in i din butik för att köpa dyra smycken och golvet i butiken är smutsigt och trasigt. Kunderna riskerar även att vända i dörren om du har ett slitet plastgolv med synliga, gamla fläckar, när du ska sälja delikatesser till dem.

Rätt golv i rätt butik

Så hur väljer du ett butiksgolv som passar för din butik? När det gäller exemplen ovan så är det självklart att du alltid ska ha ett golv som är helt och rent. Men du kan göra det lättare eller svårare för dig själv, att hålla golvet helt och rent, beroende på vilket golv du väljer. Om du säljer något som kan spilla, som oljor till bilar eller såser i en delikatess, så ska du satsa på ett golv som är tåligt och snabbt att tvätta av. Heltäckningsmattor kan däremot passa till kläder eller smycken.

Komplett maskinuthyrning i Malmö – vad behöver du?

9 jul 2021

Vad är skillnaden mellan maskinuthyrning i Malmö och biluthyrning i Malmö? Svaret är: egentligen ingenting. Lika lätt som du hyr en bil eller ett släp kan du hyra alla möjliga maskiner.

Har du hittat en bra komplett maskinuthyrning i Malmö? Bra, för då kan du minimera de maskiner som du har i din maskinpark. Och det gäller oavsett om du är en privatperson eller yrkesverksam i ett företag. För genom att hyra in alla maskiner som du använder mer sällan, eller maskiner som är mycket dyra, så kan du spara pengar och samtidigt alltid ha bra maskiner. Den där maskinen som skulle hamnat på hyllan kan du hoppa över. Istället för kostnader på många tusen kronor kan du hyra vid behov för betydligt lägre pris. Och dessutom tycker inte maskiner om att hamna på hyllan för länge. Om du någonsin haft en maskin på hyllan under en längre tidsperiod så vet du att den inte fungerar så bra när den väl kommer till användning igen, om den fungerar överhuvudtaget.

Arbetet på en maskinuthyrning

Är du nyfiken på att få insyn i hur arbetet går till på en maskinuthyrning? Förutom allt administrativt, som påminner om alla andra uthyrningar, så ingår det mer specifika arbetsuppgifter. När en maskin kommer in efter en uthyrning så ska du se över den för att se att den är hel och ren. Det är även viktigt att testa den så att du inte råkar hyra ut en ej fungerande maskin till nästa som vill hyra den.

Mer eller mindre händig inom husbygge

15 jun 2021

Har du bestämt dig för att bygga ett hus men vet inte hur man gör? Då kan du välja ett kataloghus där du kan göra så mycket, eller lite, som du själv vill. Här kommer tips om hur du bygger ditt nya hus.

Du vill bygga ett hus men du vet inte i vilken ände du ska börja. Då är du en i gänget av väldigt många som är på väg att bygga hus. Men det finns sätt för dig att få ett nytt hus, antingen du är mycket händig eller inte händig alls. Låt säga att du är snickare själv och har tid att ta ledigt. Då kan du vara både byggherre och byggare på en och samma gång, även om du troligen får anlita andra för de moment som du inte kan utföra själv. Är du mindre händig, överlåter du mer av det praktiska byggandet. Det finns med andra ord möjligheter att göra hur mycket eller lite du själv vill.

Många möjligheter

Inom husbyggande finns det flera möjligheter. Du kan bygga med lösvirke, köpa en stomme eller anlita ett husbolag som gör färdiga hus. Även i det senare spektrumet finns det dock möjligheter för dig som vill att göra vissa moment själv. Du kan antingen välja ett hus som blir helt klart, så kallat nyckelfärdigt, eller ett hus där du gör vissa saker själv, så kallat nästan nyckelfärdigt. I det senare fallet kan du dra ner kostnaden genom att exempelvis måla fasaden själv. Mer information om nyckelfärdiga hus finns på denna sida: bosumhus.se

När du behöver gott om plats

14 jun 2021

Vill du köpa en container? När kan det vara bra att ha en container till hands? Finns det någon annan praktisk lösning än att köpa en container? Vem säljer containrar? Och kan man hyra en?

Ska du frakta riktigt stora lass över hela världen så är det en container som gäller. Det finns stora fraktfartyg som tar sig över alla hav för att din container ska komma fram till rätt destination. Du kanske flyttar till ett annat land och behöver korsa ett eller annat världshav eller någon kontinent. Ett annat scenario är att du har en stor imponerande samling med målningar som ska visas upp i ett annat land. En container kan vara den bästa lösningen. Det är inte bara till för enorma kvantiteter. Det är även en säker frakt för mindre saker som är ömtåliga och ska förflyttas till länder långt bort.

Stora mängder på en båt

Inom affärsvärlden är det vanligt att du som företagare använder dig av att skeppa saker från en annan världsdel. Ta till exempel ett företag som handlar med däck. De kan beställas i tusental, lastas i containrar och lyftas upp på ett lastfartyg i en del av världen. Några månader senare lägger fartyget till vid närmsta hamn och proceduren med att lasta av alla containrar börjar. Då är det bra om det är rätt grejer som ligger i containrarna. Annars blir det en seg resa tillbaka. Det vanligaste är att fartyget fylls med nya containrar som ska åt andra hållet. Läs mer om container på denna webbsida: köpacontainer.nu

Nytt uterum i Stockholm?

26 maj 2021

Funderar du på att skaffa dig ett uterum i Stockholm är det bra att välja totalentreprenad. Då behöver du inte koordinera flera hantverkare och arbetet går smidigt från start till slut.

Har du funderingar på att bygga ett uterum till din villa i Stockholm är det verkligen inte någon dålig idé. Ett uterum gör att du kan njuta mer av din tid i hemmet. Vinterbonade uterum gör att du kan njuta av att koppla av ensam eller med vänner året om. Samtidigt som du bevarar känslan av att sitta ute.

Du kan bygga uterum i anslutning till huset eller helt fristående. Uterum kan kräva bland annat bygglov och är ett ganska stort projekt. Därför kan det vara bra att välja ett företag som erbjuder totalentreprenad i Stockholm. Då sköter företaget hela projektet från planering till slutbesiktning.

Inglasad altan eller ett uterum?

En inglasad altan förlänger tiden du kan njuta av att sitta ute. Genom att installera extra värme kan du maxa tiden du kan använda altanen. Däremot kan det vara svårt att få en behaglig temperatur sen höst och vinter. Vill du få känslan av att kunna sitta ute året om kan ett uterum istället vara ett bättre alternativ.

Har du en större tomt kan ett fristående uterum vara ett sätt att skapa sig en oas. Genom att inreda med sköna möbler och mycket växter har du ett eget paradis hemma. En bra byggfirma kan förverkliga dina drömmar. Du kan till och med få arkitektritade alternativ.

Hur går en rivning till?

7 maj 2021

Hur en rivning går till beror såklart på vad som ska rivas. En mindre villa kontra en bro har helt olika förutsättningar. I stora städer som Göteborg kan rivningar ha andra större utmaningar.

Det byggs mycket i Göteborg och ibland krävs det att det rivs för att bygga nytt. För att arbeta med rivningar av större byggnader och broar krävs mycket expertis. Behövs det sprängas kan du föreställa dig vilka konsekvenser det skulle få i centrala Göteborg om något gick fel. I många byggnader finns även miljöfarligt avfall som kan skada såväl personer som natur. Företag specialiserar sig på rivning för att kunna hantera alla tänkbara situationer. Dessutom krävs det många olika kompetenser vid en utmanande rivning i Göteborg.

Vad kan gå fel vid en rivning?

Tar du en större fastighet i Göteborg som ska rivas finns det massor som kan gå fel. Asbest i väggar och tak kan leda till stora faror för personer som arbetar med rivningen. Asbest kan också vara farligt för omgivningen och i centrala Göteborg kan dammet tränga in i andra fastigheter. Felaktiga rivningar kan orsaka stora skador på närliggande fastigheter. Skulle fel bärande vägg rivas först kan stora delar kollapsa och skada dem som befinner sig i närheten. Många gånger krävs maskiner och då krävs det att föraren kan sitt jobb. Fel rivningsteknik är en vanlig orsak till olycka och skada. Därför kan det vara bra om du går förbi en fastighet som rivs att vara extra observant på säkerhetsavståndet. Läs mer om rivning på denna hemsida: rivninggöteborg.nu

Som fastighetsägare kan man spara mycket pengar på att installera solpaneler

3 maj 2021

Solceller kan vara en bra lösning för fastighetsägare att få ner elkostnaderna på. Men det finns några saker man måste tänka på för att undvika misstag och för att investeringen ska bli lyckad.

Att montera solpaneler på taket kan innebära ett lyft för hela fastigheten och göra den mer attraktiv för både hyresgäster och företag, som självfallet också vill ha lägre energikostnader. Många gånger kan solceller producera hela fastighetens elbehov. Och det överskott som blir kan säljas vidare till elbolaget och på så vis ytterligare sänka fastighetens kostnader.

Solpaneler höjer också nästan alltid värdet på fastigheten och är på så vis en investering som lönar sig på många sätt. Men det gäller att vara noga med vilken aktör man använder sig av, då det tyvärr finns en hel del oseriösa företag.

Så undviker man misstagen

Är man intresserad av solceller för fastighetsägare finns det flera aktörer på marknaden. Viktigt är att man ber om referenser och referensobjekt innan man väljer aktör, och att man kollar upp dessa. Men även att man kontrollerar företagets ekonomi hos Skatteverket. Ett företag som går i konkurs kan inte sätta upp solpaneler eller åtgärda eventuella problem.

Det är heller inte vem som helst som får installera solceller och den elinstallatör som företaget använder sig av måste vara registrerad i Elsäkerhetsverkets register. Det måste även upprättas ett ordentligt protokoll efter specifika regler som beskriver vilken typ av elinstallationer som företaget utfört, vem som utförde arbetet och hur det har utförts.

Mera färg

26 apr 2021

Vem älskar inte att sticka ut lite. Göra det som ingen annan vågar. Färg, mera färg åt folket. Man blir glad när man ser en färgglad person, tänk då hur det är att komma in i ett färgglatt rum.

När man gör något ska man gå all in. Det finns ingen anledning att tveka. Skulle det inte bli bra kan man ju alltid göra om det senare. Visst är pengar en faktor ibland. Men man får inte reda på något om man inte testar. Vill du testa en galen färg i ditt hem? Gör det. Måla in en vacker sommardag på väggen, eller varför inte hösten och vintern bredvid kaminen? Sitta och läsa en bok i värmen medan man har naturen på väggen. Det är vad man kallar att leva livet.

Proffsen fixar det

Många saker vill man göra själv i hemmet. Men inte alla saker ska man göra själv. Att måla om är en sak man kan göra själv. Man ska vara beredd på att det tar tid och är ett ganska slitsamt jobb. Detta då man ska stå på både en lägre och högre höjd. Utöver det måste man även skydda listerna och de delarna som inte ska bli målade. Man kan även behöva förbereda väggen innan man målar. Om man tar hjälp av en målare behöver man själv inte tänka på något av detta. Då kan man dessutom känna sig trygg med att man får ett bra resultat. De flesta seriösa målare lämnar nämligen både garanti och försäkring på arbetet. Läs mer om målning på denna hemsida: målarenacka.nu/

Röj röret ur vägen

26 apr 2021

Är du less på att behöva se det fula röret under ditt handfat i badrummet? Om du vill göra någonting åt detta så kommer här en väldigt enkel, men så snygg, lösning på just det problemet.

I badrummet spenderar man mycket tid, särskilt vid handfatet. Kanske inte så länge varje gång, men ändå regelbundet. Dag ut och dag in. Morgon och kväll. Oftast både startar man dagen där och avslutar den. Då kan det vara värt att lägga lite extra tid på att göra den delen fin.

Det är inte ovanligt att röret, alltså vattenlåset, under handfatet är i vit plast. När det är alldeles nyinstallerat brukar det se snyggt ut. Men med tiden gulnar kanske plasten och vissa delar kan gå sönder, till exempel kåpan för golvanslutningen. Även om funktionen fortfarande fungerar, är det ingen rolig syn.

Kommoden döljer allt

För att slippa se denna skönhetsmiss är den enkla lösningen att placera en kommod under. Då döljs vattenlåset på momangen. Ett plus med denna lösning är såklart att man på köpet får extra förvaring. Att sätta en kommod under handfatet kan man ordna med själv om man är lite praktiskt lagd. Om inte, kan man alltid be om hjälp istället. Vänder man sig till en firma som sysslar med badrumsrenovering kan de garanterat hjälpa till. Möjligheten är även stor att de har kommoder att erbjuda.

Så, nu har du två val att göra innan det fula röret är röjt ur vägen. Välj kommod, och välj om om du ska fixa det själv eller anlita hjälp. Mer om badrumsrenoveringar hittar du här: badrumsrenoveringhuddinge.se

Golvslipning utan damm i Nacka

22 apr 2021

Drar du dig för att slipa om golvet för att det är besvärligt och täcker ditt hem i damm? Tänk istället på hur snyggt det blir, billigare än ett nytt golv, och slipningen är dammfri numera.

De nya slipmaskinerna samlar in dammet, så du kan dra fördel av att golvfirman har bra och modern utrustning när de kommer och fixar ditt golv i Nacka. När ditt golv är slipat kan du välja vilken lyster du vill ha på det, om det ska vara blank eller matt yta. Hela rummet, med möbler och allt, kommer till sin rätt på ett helt annorlunda vis när golvet är iordning och vackert.

Golvslipning utförs bäst av proffs

Det går förstås bra att slipa om golvet själv om man är händig och har gjort det förut, men det är betydligt jobbigare att få det fint om man inte är beredd på alla detaljerna. Det är många arbetsmoment som ingår, förutom att skaffa material och verktyg. Det är inte varje dag man lägger nya golv, så det kan vara värt att satsa på ett proffsresultat, och så bekvämt att bara anlita en bra golvfirma.

Trägolv är vackra, och både furugolv och parkett är klassiska och snygga golv. Äkta trä ger en gedigen känsla, även om många konstmaterial också är bra och slitstarka. Om trägolvet är mycket repigt och fult, kanske det aldrig har slipats förut. Då kommer du att se en enorm skillnad och vara glad över att du bevarade det och gjorde det snyggt igen. Läs mer på denna hemsida: golvslipningnacka.nu

Golv som går att slipa

14 apr 2021

Hur går slipning av golv och flygplatser ihop? Kan det vara att golvet på en flygplats ska slipas eller är det helt enkelt en firma som slipar golv på en ort med en flygplats? Eller både och?

När man är en golvslipningsfirma i Bromma så kan det innebära att man har lite mer annorlunda uppdrag än andra liknande företag. De golv som går att slipa är traditionellt alla gedigna trägolv, som plankgolv och parkett. Dessa golv går att slipa så pass många gånger att det ofta är ett golv som ärvs och fortsätter slipas. Men det finns också andra slags golv som går att slipa precis lika bra. Om inte till och med bättre.

Gjuta dig ett golv

Idag har det kommit ut en hel del olika slags gjutna golv som går att använda på offentliga ytor, som exempelvis flygplatsen i Bromma. Men det finns också golv som går lika bra att använda i hemmet, även om det ännu är ganska ovanligt. Om du någon gång har besökt ett köpcentrum så har du kanske sett ett golv som ser ut som marmor, men som har mycket stora partier. Eller så kanske dessa partier till och med sträcker sig över ett helt golv. Det är faktiskt ett gjutet golv som består av betong och marmorkross. När golvet är gjutet så går man över golvet och slipar det tills det blir helt slätt. Därefter går det att fylla på eller slipa golvet precis som man vill under kommande år, vid behov.

Golvet som är många golv

29 mar 2021

Kan man slipa om sina golv så har man verkligen en guldgruva som man kan göra mycket av. För när man slipar bort ytan på ett golv kan man genom en ytbehandling skapa sig ett helt nytt golv igen.

När man har möjligheten att slipa ett golv så är det som om man skulle ha flera golv i ett. Genom att ta bort ytan kan man välja precis vilken sorts ytbehandling, färg och mönster man vill. Man kan gå från ett golv som är naturellt till ett golv som har rutor, kompassros eller något annat mönster. Och man kan även gå åt andra hållet, det vill säga att man börjar med ett heltäckande målat golv och sedan väljer ett golv där man ser ådringen i träet.

Vikten av noggrannhet

Det kan låta som ett lätt uppdrag att slipa ett golv men för att exempelvis få en riktigt professionell golvslipning i Täby så behöver man anlita någon som har det som sitt arbete. Den bästa ytan får man genom att använda rätt slippapper och använda en rörelse över golvet som gör att allt blir lika mycket slipat. Är man ovan så kan det vara svårt och istället lyckas man skapa ojämnheter och gropar i golvet. Det är något som kanske inte syns förrän man påfört ytskiktet och ser golvet i rätt belysning. Golvslipning är en liten investering till skillnad mot att lägga ett nytt golv, och gör man det rätt så kan man göra om det en eller ännu flera gånger igen.

Så lyckas ni med altanbygget

22 mar 2021

Drömmer ni också om en altan? Ett trädäck som blir som ett extra rum utan väggar och där man kan njuta av både vår, sommar och höst. Här kommer några användbara tips för en lyckad altan.

Precis som med alla andra byggen måste även altanbygget planeras noga. Bäst blir det om både storlek och höjd anpassas till huset så att den passar in. Testa och markera ut ytan med stenar eller spänn upp snören. Då blir det enklare att föreställa sig storleken och om proportionen passar med huset.

Ska altanen byggas på marknivå måste underlaget först också prepareras med dränerande sand som även måste packas så att underlaget blir stabilt. Det kan tyckas enkelt att bygga en altan, men stommen måste planeras på rätt sätt så att bygget blir stabilt och man måste även välja rätt slags virke. Väljer man att bygga en altan som ska stå på plintar måste dessa också gjutas eller muras.

När behövs bygglov?

Ibland kan man behöva bygglov för att bygga en altan, men det gäller oftast bara om man vill ha en inglasad altan eller en med tak, men också om huset och tomten innefattas av strandskyddet. En seriös byggfirma vet oftast om man behöver bygglov eller inte, men man kan även fråga sin kommun. Det kan också vara en god idé att jämför priser mellan olika byggfirmor då det kan skilja en hel del. Men tack vare rot-avdraget och att man heller oftast inte behöver bygglov kostar det inte särskilt mycket att bygga en altan. Mer om bygge kan du läsa här: byggfirmanyköping.se

eTips inför takbytet

18 mar 2021

Ett nytt tak kostar en hel del men det höjer också värdet på huset. Hur ofta man måste lägga om taket beror på flera olika faktorer som material och väder. Här följer några tips inför takbytet.

Ett takbyte måste planeras noga. Genom att man årligen besiktigar taket och utför reparationer och underhåll får man också en uppfattning om när det kan vara dags att byta det. Kostnaden kommer heller inte som en överraskning och man hinner budgetera och kanske även fråga banken om ett lån.

Tack och lov är det inte så ofta man behöver byta ett tak och vissa gör det bara en gång i livet. Ett tak av bra tegel kan nämligen hålla i upp till ett hundra år, medan ett plåttak ofta klarar fyrtio år. Oftast lägger man samma takmaterial som tidigare. Men har man exempelvis inte råd att lägga ett dyrt tak av tegel är det självklart bättre att lägga ett av billigare material, än att riskera att det regnar in.

Jämför priser

Säsongen för att lägga om tak är av förklarliga skäl inte särskilt lång och det gäller att boka in takläggaren i god tid. Men självfallet ska man jämföra priser och ta in kostnadsförslag från några olika firmor innan man bestämmer sig. Oftast kommer takläggaren ut på hembesök för att kunna göra en så korrekt offert som möjligt. Be att få en specificerad offert och fråga även om det ingår skylift eller byggställning i priset. Det händer nämligen ibland att man själv måste hyra in detta. Läs mer om takläggning på denna sida: takläggaresödertälje.nu

Ett helt nytt badrum

26 feb 2021

En mening som får de flesta att dra djupt efter andan av avund. Att renovera och göra något helt nytt när det gäller badrum är fortfarande renoveringens Rolls Royce. Något man drömmer om.

Nja, inte riktigt sant kanske. Man drömmer oftast inte om själva renoveringen. Utan mer om när den är klar. Ofta har man en inre bild av hur badrummet ska se ut. Har man en sambo kan man alltid hoppas att hen har liknande visioner. Annars kan det bli en lite längre process innan man kommer igång.

Vad är det man ska ta ställning till egentligen?

Ett av de största besluten är nog i alla fall kaklet. Om man nu vill ha kakel. Här kan man gå all in eller bli väldigt minimalistisk. När allt är rivet och innan plattläggaren får börja sitt jobb behöver man ta ett viktigt beslut till. För visst är det underbart med golvvärme? Det värmer upp hela rummet och ger den där varma och mysiga känslan för fötterna.

Sedan börjar det roliga. Ska det bli spa-feeling då finns det mycket att välja och vraka mellan. Vad säger mer spa än ett bubbelbad? Eller kanske vill man gå på en mera klassisk stil och ställa in ett riktigt gammaldags badkar med lejontassar? Bara tanken på att ligga i ett sådant med skum ända upp till öronen, ett glas bubbel och favoritförfattarens bok i sin hand - egen kvalitetstid!

Pricken över i:et är om man dessutom hyr in någon som jobbar med badrumsrenovering Uppsala. Då behöver man själv inte göra någonting. Du kan läsa mer om badrumsrenoveringar på denna hemsida: https://www.badrumsrenoveringuppsala.nu/

← Äldre inlägg