Blogg

RSS

Professionell injektering av betong och hårda material

16 maj 2022

Hur ska man agera om man ser att det bildas sprickor i ett betonggolv eller i en vägg av betong? Det finns all anledning att agera på denna information. Låter man saken bero så kan man drabbas av stora problem i framtiden. Handlar det om exempelvis ett badrum så kan det innebär att fukt och vatten tränger in i håligheter i betong och att detta sedan kan innebär stora skador på olika installationer.

Samma sak - men i en värre utsträckning - kan man även se vad gäller en betongplatta. Betong som har sprickor, skador och håligheter tappar en stor del av sin bärande kraft och detta kan sedan påverka hela konstruktionen negativt. Handlar det om ett hus som sätter sig som en följd av att betongplattan inte längre kan bära den tyngd som den gjutits för - ja, då har man också, minst sagt, problem.

Men, det går också att åtgärda detta. Ett sätt att komma till bukt med dylik problematik handlar om injektering. En injektering i betong innebär att man anlitar ett professionellt företag som först och främst undersöker betongen och ställer en diagnos kring hur omfattande skador det handlar om. Därefter så borras små hål i betongen och i dessa så sprutas sedan ett annat material in - vilket kan vara exempelvis ny betong, cement eller epoxiplast.

Efter detta så sker en härdning: exempelvis epoxiplaster bränner och stelnar och detta innebär att betongens alla hål och sprickor repareras från insidan. Fördelen med detta är att A) en injektering kan ske relativt snabbt och till en låg kostnad B) att det inte krävs några större ingrepp där man exempelvis tvingas riva upp och gjuta nytt.

Hitta rätt företag för en injektering

Vikten av professionell injektering är dock den avgörande frågan och här kan vi inte nog poängtera att du som beställare måste ta dig den tid som krävs för att hitta rätt företag. En undermålig injektering kommer, på samma sätt som en undermåligt utförd betonggjutning, att innebära problem och på sikt så kan det leda till att större sådana uppkommer i framtiden.

Ett tips i detta är att söka referenser. Var har företaget arbetat tidigare och hur pass många, nöjda kunder har man? Det gör skillnad i det långa loppet. Att anlita ett företag inom injektering och hoppas på det bästa - det är något som kan straffa sig.

Mer info om injektering

Vad kan man då i övrigt använda en injektering i för typ av sammanhang? Ett exempel handlar om oljud på industriella arbetsplatser. Volymen på sådana kan vara direkt skadlig och påverka hälsan hos de anställda. Och, den höga volymen påverkar även produktionen negativt.

I många fall så kan man se att golvet är en faktor i detta. Har man exempelvis lagt ett nytt golv ovanpå en gammal platta så kan det nya golvet agera förstärkare för oljudet - det studsar och påminner om ett slags trumskinn. För att få lägre volym så kan en injektering utföras och en sådan arbetsplats kan genom detta skapa en bättre miljö där oljudet isoleras bort. Har ni dessa problem så är alltså en rekommendation att ni anlitar ett företag inom injektering för att se över om golvet är en av orsakerna till de höga volymerna och bullret.

Fönster och olika material att välja mellan

16 maj 2022

Ska du köpa fönster så behöver du ta ställning till vilket material fönstret ska vara av. Här går vi igenom vanligt förekommande material och dess egenskaper.

Fönster kommer i olika material beroende på tycke och smak. En del vill gärna ha den genuina träkänslan, medan andra vill slippa tänka mer på fönstren när de väl är på plats. Här kommer en genomgång av för- och nackdelar med de vanligaste materialen.

Fönster i trä är billigare än aluminium och ger den där genuina vackra känslan som många är ute efter. Du kan ändra färgen genom åren då du kan slipa och måla om hur mycket du vill. Du fixar märken och repor enkelt med lite spackel och färg.

Fönster i aluminium och PVC

Ett smart tips är: köp fönster online. Materialen aluminium och PVC är bra alternativ då de är lättare och därmed billigare att skicka. Aluminium är ett ytterst tåligt material som gör fönstret underhållsfritt. Dock är detta det dyraste materialet att välja för fönster. Det är också svårt att byta färg när du väl har beställt och installerat.

PVC är det billigaste materialet av de tre och även det är underhållsfritt. Satsar du på god kvalitet i dina PVC-fönster håller de länge och blir därmed det mest prisvärda alternativet både kortsiktigt och långsiktigt. Köper du lägre kvalitet på PVC-fönster kan de börja vittra med tiden och blir då ett dåligt köp. Du kan även få PVC-fönster som ser ut som trä så att du får den genuina känslan.

Varför det är bra med fogfria golv

7 maj 2022

När du behöver en slitstark och lättskött yta som tål kemikalier, olja och tung belastning blir fogfria golv den självklara och mest ekonomiska lösningen.

Ett fogfritt golv av det material som kallas epoxi kan fylla de flesta behov. Epoxi är en härdplast som gjuts på ditt betonggolv och ger det en stenhård och luktfri yta. Materialet går att färga in i olika nyanser vilket gör att du slipper från den grå yta som ett golv i ett lager eller en industrilokal ofta kan bli.

Fogfria golv har många fördelar eftersom de är lätta att hålla rena. Det går lätt att spola av ett epoxigolv om det finns golvbrunnar vilket gör golvet utmärkt i sjukhusmiljö eller storkök som har höga krav på hygien. I ett fogfritt golv blir det heller inte skarvar eller sprickor som kan samla smuts.

Fogfria golv passar i många olika miljöer

Golv kan bli den svaga punkten i en lokal med många besökare, tunga fordon och högt slitage. Har du ett epoxigolv klarar det av inte bara av slitage och belastning, det kan också stå emot kemikalie- och oljespill utan att ta skada.

När du tar kontakt med ett företag som arbetar med fogfria golv kan de ge dig tips och idéer om det bästa sättet att lägga ett tåligt och vackert golv. De lämnar offert och ser till att du får ett golv som håller länge. Ett epoxigolv gör sig lika bra i en butiksmiljö eller en idrottshall som på ett lager eller i en industrilokal.

Kan din målare i Stockholm göra ett jobb värt 200 miljoner?

30 apr 2022

Målaren Jackson Pollocks målning "Number 17A" såldes år 2016 för 200 miljoner dollar. För den summan kan du faktiskt anlita en riktig målare från Stockholm.

Jackson Pollock var en amerikansk målare känd för sin väldigt specifika droppteknik. Den av hans tavlor som betingade det högsta priset drog in nästan motsvarande 1,9 miljarder kronor. Pollock är en av de konstnärer som rönte berömmelse och rikedom redan under sin livstid, även om hans tavlor inte såldes till riktigt så höga priser medan han fortfarande var aktiv.

Tyvärr var Pollock en målare som inte hanterade sina framgångar särskilt bra och förföll i alkoholism. Detta blev också hans död då han på tidigt 50-tal omkom i en bilolycka där han kört berusad. Han blev bara 44 år gammal. Idag är Pollock en av de målare i världen vars tavlor säljs till de högsta priserna.

Målare i Stockholm kan också droppa färg om de vill

Om målarna skulle vilja kan måleriarbeten i Stockholm också göras med droppteknik. Men oftast ser instruktionerna helt annorlunda ut. Ytorna ska vara rena och fina och professionellt målade. En duktig målare i Stockholm kan göra perfekt måleriarbete på adress nummer 17A på vilken gata som helst i Stockholm – mycket billigare än 1,9 miljarder kronor.

Det är i och för sig stor skillnad mellan en expressionistisk målare från det amerikanska 40-talet och en yrkesmålare i Stockholm idag. Men nog kan en målare i Stockholm vara väl värd sina pengar för det fantastiska arbete de gör för oss dagligen.

Målare i Bromma för den goda sakens skull

26 apr 2022

Det är en god sak att måla om sitt boende. Kanske är det fasaden som ska få sig en omgång eller så är det insidan. En målare i Bromma klarar av båda delarna.

Börjar färgen flaga på utsidan av ditt hus? Har du lust att byta färg på din fasad? Det spelar ingen roll vad du har för anledning att måla om. Det finns alltid en målare i Bromma som kan hjälpa dig att få det hela gjort. Har du all tid i världen kan du kanske klara det själv. Det kräver förstås att du är lite händig och klarar av att stå på stegar eller höga pallar. Man måste ju nå upp till alla vinklar och vrår det finns på ett hus. Inomhus behövs det sällan stegar. Det brukar räcka med en hög pall. Men det kan finnas de bostäder som har väldigt högt i tak. Då är det förstås stege som gäller där med.

Förarbete för en målare

Innan du börjar måla inomhus behöver du göra en del förarbete. Är det redan målat innan kan det räcka med lite slipning och spackel på eventuella hål. Har det varit en tapet innan blir det till att slipa väldigt mycket. Alla skarvar ska bort. Sedan gäller det även här att spackla de hål som tillfogats under tiden du eller någon annan bott här. När detta är gjort är det skyddstejp som gäller. Alla lister och takvinklar behöver skyddas. Det tar lite tid men är värt mödan. Därefter är det dags för färgen.

Anlita en pålitlig elektriker i Täby

20 apr 2022

Behöver ni hjälp med elen? Var då noga med att anlita en certifierad elektriker i Täby. Men hur vet man egentligen om elektrikern har rätt behörighet?

Det mesta av bygg- och renoveringsarbetet får man själv utföra om man vill, även våtrumsarbeten. Men när det handlar om elarbeten måste man enligt lagen anlita en certifierad elektriker. El är komplicerat. Felaktiga elinstallationer kan orsakat både brand och personolyckor, även med dödlig utgång. Även till mindre elarbeten som installation av eluttag eller spottar i taket krävs det en certifierad elektriker. Har man precis köpt och flyttat till ett äldre hus så kan det vara bra att också anlita en skicklig elektriker i Täby för att elbesiktiga huset och ledningarna. Detta för att ta reda på om de är säkra eller måste bytas ut. Men man kan även behöva bygga ut elsystemet då vi idag använder många fler elapparater än för bara några år sedan.

Be elektriker om referenser

Det är viktigt att den elektriker som man anlitar är certifierad och har rätt utbildning. De flesta har bra hemsidor där man kan hitta användbar information om deras erfarenhet och certifieringar, men även be om en kostnadsfri offert. Men då det tyvärr också finns några oseriösa aktörer är det viktigt att man också kontrollerar certifieringen hos Elsäkerhetsverket. Gäller det ett större uppdrag kan det vara bra att också be om referenser från tidigare uppdragsgivare. Detta för att försäkra sig om att elektrikern är pålitlig och utför elarbetet inom utsatt tid.

Omvandla din lägenhet i Stockholm med stuckatur

20 apr 2022

Stuckatur är en fantastiskt fin inredningsdetalj som verkligen lyfter en lägenhet. En lägenhet i Stockholm med högt i tak och stuckatur som andas forna tider vore inte helt fel, eller hur?

Att hitta en gammal lägenhet i Stockholm med stuckatur i taket är en lycka, och en pärla man bör hålla hårt i om man gillar den klassiska stilen på en lägenhet. Men det är ju förstås inte alltid lätt att hitta den där pärlan, så hur ska man då få chansen att bo i en lägenhet med stuckatur i taket?

Om du älskar den klassiska stilen med stuckatur så kan du omvandla din nuvarande lägenhet till just denna stil. Ett stort plus är ju så klart om din lägenhet har högt i tak för att få till den rätta känslan i lägenheten.

Det finns firmor där ute på marknaden som är specialiserade på att sätta upp stuckatur i lägenheter och hus. Så du kan också få den snygga vintage-stilen på ditt hem utan att behöva leta nytt boende och flytta.

Vad är stuckatur?

Stuckatur var förr i tiden vanligt att sätta upp i taket. Men det fanns även på andra ställen, man kan se stuckatur både invändigt och utvändigt på fasaden. Det är en liten detalj som sätts upp på det utvalda området, och de små detaljerna är gjorda av gips och vatten. Material som används till att tillverka stuckatur har genom årens lopp varierat, och förr i tiden var sand och kalk vanligt att använda. Mer om struckatur kan du hitta på: www.stuckaturföretagstockholm.se

Dolda fel är husets cancersvulst

15 apr 2022

Dolda fel i hus. Likt en tumör visar de sig inte förrän de har vuxit. Sedan är de ett enerverande problem som krossar dina drömmar och kvar är en mardröm.

Dolda fel i hus är ingen helt ovanligt förekommande företeelse. Detta beror på att de är just det, dolda. Det behöver inte betyda att någon har försökt lura dig genom att sälja dig ett undermåligt hus som hade tydliga behov av renovering. Dolda fel tenderar att vara fuktrelaterade skador som till exempel mögel. De växer och visar sig oftast inte förrän en bit in i husvistelsen och kan på så sätt ha varit dolda även för den som sålt dig bostaden. Eller så har du blivit lurad och då kan det finnas juridisk hjälp att få. Du som köpare kan då ha rätt till ersättning och om skadorna är tillräckligt omfattande kan du också få rätt till att helt häva köpet.

Dolda fel i hus, hur skyddar man sig?

För det första så är dolda fel i hus fel som inte går att upptäcka med en grundlig inspektion av huset. Därför ska du alltid använda dig av en kompetent och erfaren besiktningsman när du ska köpa ett hus. Denne kanske inte kan upptäcka felen vid besiktningen. Men tack vare att du har gjort denna grundliga undersökning så räknas det som att felen som uppstår efteråt är dolda. Det i sin tur kan vara till din hjälp när du söker ersättning för skadorna eller helt vill häva köpet.

Beställ tapeter online

13 apr 2022

Funderar du på att inreda ditt hem med tapeter? I så fall ligger du helt rätt i tiden. Tapeter har kommit och gått - som med all inredning - och ökat eller minskat i popularitet genom tiden. Numera så har tapeter tagit över en stor del av marknaden igen och detta då den vita trenden till mångt och mycket kommit att nå vägs ände.

Du har säkerligen sett den trend vi ovan nämnde - eller varit en aktiv deltagare i densamma. Vitt på väggarna, vita köksluckor, vita golv, vita tak och vitt inredningsdetaljer i övrigt. Fräscht? Utan tvekan, men även ganska sterilt och opersonligt. Att inreda ett hem handlar om lust, om glädje och om att hitta den unika tonen som gör att den egna bostaden sticker ut. Därför är det glädjande att se att tapeter numera kommit starkt.

Just tapeter skapar nämligen det unika uttrycket som vi behöver och de adderar en ombonad, varm känsla som sprider sig över rummet. Tapeter är också tacksamma att fånga upp i den övriga interiören - givetvis då helt beroende dock på vilken färg eller mönster man valt. Ett tips gällande tapeter är att du köper sådana online. Mät ut hur pass många rullar du behöver och beställ tapeter online snarare än att köpa i butik. Det blir billigare och dessutom så har du också ett avsevärt mycket större urval.

Tapeter online - tänk på detta

Det finns emellertid vissa saker att tänka på när man köper tapeter - oavsett om det sker online eller om köpet sker över disk och i butik. Man bör välja tapet lite utifrån den egna situationen och utifrån var i hemmet de ska placeras.

Med detta menar vi att det kanske inte är så kul att köpa en dyr tapet från William Morris eller Sandberg Wallpaper bara för att upptäcka att 1-åringen hemma ser väggen som en utmärkt palett att testa de nya spritpennorna på.

Samma sak gäller om en tapet sätts upp i köket och då i synnerhet i närheten av spisen. Det skvätter mat och det kommer att hamna exempelvis fett från din matlagning över tapeten - något som inte är så trevligt. Idag finns det många tapeter som tagits fram med detta i åtanke och det innebär att de är enkla att rengöra och torka av. Detta bör du aktivt söka efter då du köper tapeter online.

Enklare att tapetsera idag

En annan detalj handlar givetvis om tapetseringen. Om detta kan vi säga att den är enklare idag än tidigare. Du behöver inte stå och kleta en massa tapetklister, vika och vara lika extremt noggrann som tidigare. Easy-up-tapeter gör jobbet både enklare och roligare.

Har du aldrig tapetserat tidigare så är denna variant definitivt att eftersöka. Köper du tapeter som inte fungerar på det sättet så kan du med fördel ta professionell hjälp. Det är idag en tjänst som inkluderas i Rot-avdraget och du kan således anlita en målare - exempelvis - och låta denne sätta upp dina tapeter med en skattereduktion motsvarande 30 % av den totala arbetskostnaden.

En annan detalj handlar om svinnet. Räkna med att misslyckas och att det kommer att gå åt mer tapet än vad du räknat med. Beställer du online så se till att ta en rulle extra. Det är tyvärr inte ovanligt att se att olika tapeter blir en restvara eller att de försvinner ur sortimentet. Det är inte jättekul att sakna en våd eller två i ett sådant läge, eller hur?

Lackering av köksluckor i Stockholm gör dig glad

4 apr 2022

Om du vill fräscha till ditt kök kanske det är dags för lite nya färg. Lackering av köksluckor i Stockholm utförs av en erfaren firma. Kasta inte slitna köksluckor, lackera om dem istället.

Om du har ett slitet och kanske färglöst kök kan det sänka ditt humör. Ett kök ska vara en plats som du trivs på och där du känner dig välmående. Med tiden så blir köksluckor nötta och färgen kan mista sin fina lyster. Första tanken då kan vara att köpa nya luckor eller byta ut hela köket. Du behöver inte göra det för att ditt kök ska kännas som helt nytt och fräscht. I Stockholm är det väldigt populärt att lackera om köksluckorna då det förutom att öka trivseln även ökar värdet på din bostad. Om du ska sälja din lägenhet framöver så kommer eventuella köpare kontrollera noga så att köket är i fint skick.

Rätt färgval är viktigt vid lackering av köksluckor

Innan du beställer en lackering av köksluckorna bör du fundera igenom färgvalet noga. Om du har ett väldigt litet och mörkt kök blir det bäst med ljusa köksluckor. Vit färg på luckorna kan vara snyggt i vissa fall, men kan ge ett lite kalt intryck. Om du är osäker på vilken färg du ska välja kan du gärna rådfråga firman som ska lackera dem. Då kan ni bolla tankar och idéer med varandra för att komma fram till vilken färg och nyans som får dig att känna lycka i ditt kök. Läs mer om lackering av köksluckor på: lackeringköksluckorstockholm.se

Mättekniker som gör utsättningar i Västerås

1 apr 2022

Om du ska bygga eller gräva är det nödvändigt att anlita en mättekniker i Västerås som gör en utsättning för att undvika att skada ledningar under mark.

Under mark kan det ligga nedgrävd elledning och fiber som inte har markerats korrekt på karta. Börjar du gräva med maskin är det risk att du stöter på och skadar det som grävts ner. Om kablarna skadas innebär det att bredband och el slutar fungera för många abonnenter och det kan ta timmar, i värsta fall dagar innan kabeln är fungerande igen.

Den som börjar gräva har ansvar för att kontrollera marken, men kartor kan vara gamla och därför är det alltid säkrast att anlita en mättekniker i Västerås som gör utsättning. Med hjälp av teknisk utrustning kan man markera ledningens sträckning på marken och man slipper onödiga avbrott.

Man ska inte gräva där en mättekniker i Västerås gjort markering

Det finns olika sätt att göra utsättning på mark. Den vanligaste metoden kallas aktiv sökning och den används framförallt för att söka elkabel. Metoden innebär att en mättekniker från Västerås kopplar sin utrustning på kabeln i ett elskåp.

Utrustningen skickar en signal som fångas upp av mätteknikerns instrument och sedan markeras kabelns läge med sprayfärg. Vissa ledningar, exempelvis fiber, går inte att skicka signal genom och då ligger det istället en söktråd vid kabeln.

Vad som är viktigt att komma ihåg när en mättekniker från Västerås gjort en utsättning med sprayfärg är att det är där kabeln ligger. Det är inte där man ska gräva!

Pålning för en stabilare mark

30 mar 2022

Med erfarna yrkesmän som kan allt det finns att kunna om pålning så gör du all mark till en potentiell yta att bygga något på vare sig det är en bro, järnväg, bostadsrätter eller nya villan.

När man ska ta sig an ett byggprojekt så har man mycket att tänka på, vad ska byggas, är det en bro, en järnväg, höghus, villa? Material, rätt maskiner etcetera. Men det man kontrollerar först är förstås om det ens går att bygga på marken över huvud taget. Kan marken supporta det du vill bygga? Genom att utföra en pålning i marken kan du göra en stabil grund för ditt byggprojekt. Det spelar ingen roll vilken densitet marken har. Med en skonsam och tyst pålning så kommer du få stabil mark under fötterna. Dina valmöjligheter öppnas upp och du kan nu bygga i princip var du vill med en pålning.

Starkt som berget med pålning

Det finns olika metoder för att göra en mark stabil med pålning. Betongpålning med sitt skonsamma pris är av hög kvalitet. KC-pelare som gör marken stabil genom en borrning som sedan fylls med cement och kalk. Stålkärnepålning som är den starkaste grunden och används för de tyngsta projekten och byggena. Oavsett om du behöver starka fästen till en bro eller en järnväg, om du behöver stabil mark åt det nya huset så är pålning lösningen. Låt den utföras av erfarna proffs så är du försäkrad om kvaliteten. Ta kontroll över marken under dina fötter med pålning!

Beställa stålkonstruktioner till Västerås

25 mar 2022

Vart får man tag i kraftiga stålhyllor för att använda på lager? Det är inte något man gör varje dag. Bästa sättet är kanske att beställa stålkonstruktioner från ett företag i Västerås.

Anders var i sitt esse. Planeringen för företagsstarten var nästan klar. Nu behövde han bara ha ställningar på lagret. De var tvungna att vara starka, då de skulle hålla ett flertal stora pallkragar med produkter. Han kom på sig själv med att skratta efter att ha tänkt att de skulle utgöra företagets stomme. Varorna skulle anlända om fyra veckor och då var allt tvunget att vara på plats.

Efter att ha googlat en stund hittade han ett företag som gjorde stålkonstruktioner i Västerås. Perfekt, tänkte han, då får jag precis de mått jag vill ha. Med det tog han upp mobilen och ringde.

Stålkonstruktioner som lagerhyllor

Glad att ha hittat företaget på nätet gav han sig i kast med att lägga in detaljer i ett email som skulle skickas till dem. De skulle ha tät kontakt och redan om några dagar skulle en av deras anställda komma för att se platsen och få en känsla för hur det skulle se ut i slutändan. Anders var glad för det, då han själv inte var duktig på detta, vilket innebar att det kunde bli riktigt tokigt om han ensam fick bestämma.

Steg för steg kom allt på plats och de hade till och med kollat att det var möjligt att få upp träpallarna på stålkonstruktionen med en truck. Nu kunde produkterna komma. De var redo.

← Äldre inlägg