Blogg

RSS

Kamin för dig i Stockholm

26 Nov 2022

Vill du sätta in en kamin i Stockholm ska du ta kontakt med en välrenommerad firma. En som både säljer och installerar kaminer i hus och andra byggnader.

Tänk vad mysigt att ha en alldeles egen kamin som du kan tända i under kulna dagar och kvällar. En kamin kan ge dig både myskänsla och värme när det är kallt ute. Den kommer också att kunna fungera som en liten extra värmekälla vilken värmer upp huset och sänker kostnader.

Det går att välja mellan braskaminer, eldstäder och spiskaminer om du inte vill ha en öppen spis på gammaldags vis. De är visserligen en fröjd för ögat men lite förlegade när det väl gäller att dra nytta av värmen i hela huset. Då är det mycket bättre att satsa på en kamin av något slag.

Kamin är fint att ha i Stockholm

Om du skulle välja att sätta in en kamin i din bostad i Stockholm kan det vara kul att veta att du samtidigt höjer värdet på den. Sätter du in en kamin har du förmodligen ingen tanke på att sälja, men någon gång i framtiden kanske det blir aktuellt. Då har det säkert lönat sig på flera sätt.

Att välja alternativa värmekällor är att ta ansvar för sitt eget välbefinnande. Dels är det en hög mysfaktor som redan nämnts, men att kunna hålla sin bostad varm med enkla medel och små kostnader är också att ta ansvar för att du mår bra i alla väder. Se utbudet av kaminer här: www.purefire.se

Lekplatsutrustning när den är som bäst

15 Nov 2022

Lekplatsutrustning är inget det går att slarva med. Skulle det inte vara ordentliga grejer som sitter fast och dessutom är ordentligt säkra kan det skada barn.

En lekplatsutryústning är till för att alla barn ska kunna ha roligt utomhus. Det gäller oavsett om det finns handikappade barn eller ej. Alla ska ha samma möjlighet. Det är därför viktigt att tänka till ordentligt innan man placerar ut gungor, rutschkanor, sandlådor och klätterställningar högt och lågt.

Materialet är en annan aspekt. Det bör helst vara ett material som tål både regn och rusk, sol och vind. Det är också viktigt att det är färger som stimulerar barnens fantasi och lek. Liksom att utformningen av alla komponenter i en lekplatsutrustning är pedagogiskt placerade.

Lekplatsutrustning för liten och stor

Gungor och rutschkanor är typiska exempel på att de kan vara av flera olika modeller och design för att passa flera åldrar. De är ofta anpassade för att fungera både för riktigt små barn och upp till lite större barn. Det är därför viktigt att det finns flera sorters gungor att välja på när det gäller lekplatsutrustning.

Men handen på hjärtat så kan det till och med vara så att en vuxen gillar att drömma sig bort på en gunga. En del av de gungor som passar lite äldre barn kan därför avnjutas även av de vuxna. Både om de vill gunga själva eller om barnet är så litet att det kan sitta i knät och njuta av gungans vaggande rytm. Hör av dig till detta företaget när du vill ha en nybyggd lekplats: lekplatsutrustning.com 

Bra utförd dränering i Göteborg

14 Nov 2022

En bra utförd dränering i Göteborg kommer öka livslängden på din byggnad. Det kan gälla ett bostadshus eller en annan byggnad. Alla behöver dräneras.

Du kan räkna med att en bra utförd dränering håller nånstans runt trettio till fyrtio år. Bygger du helt nytt är det självklart att en dränering ingår som en del i byggprocessen. Köper du ett gammalt hus får du räkna med att det kommer blir aktuellt med en dränering om det inte nyligen är gjort.

Vitsen med att dränera är följande: Regnvatten och fukt från marken leds bort i rör som är placerade längs med husets grund. Det gör att ditt hus får en bättre livslängd. Det håller sig också mycket friskare. Allt detta gör att du slipper fukt och mögel samt undviker att få en dåligt inomhusmiljö.

Dränering i Göteborg förebygger skador

Att dränera huset i Göteborg är alltså en bra ekonomisk satsning. Det är bättre att förebygga skador än att ta hand om dem när de väl inträffat. Dränerar du med jämna mellanrum så står huset emot en hel del fukt. Även om regnet öser ner så det skvalar och rinner ner längs grunden.

Vill du ha hjälp med att dränera eller tror du att du vill göra det själv? I så fall får du räkna med att det kostar en hel del att hyra grävmaskiner och det kommer ta på krafterna att flytta buskar och planteringar. Allt sådant gör ett företag lätt åt dig. De är ju redan experter på dränering.

Målare i Nacka hjälper er att fräscha upp hemmet med ny färg

13 Nov 2022

Är ni sugna på att anlita en målare för att måla om och förändra ert hem? Det finns massor av kulörer att välja mellan. Här kommer några stilsäkra tips.

Att fräscha upp och förändra hemmet med ny färg är roligt. Särskilt som det finns massor av tapeter och kulörer att välja mellan. För den som tycker att det är svårt med färgsättning eller vill ha inspiration finns det flera bra sidor på nätet om hur man väljer kulör. Man kan också titta i inredningstidningar eller besöka en färgbutik för att få experthjälp.

När man väljer kulör är det viktigt att man också tänker på färgen på ljuset i rummet. Har rummet fönster mot syd och väst är ljuset varmare. Fönster som vetter mot öst och norr har kallare och blåare ljus. Detta påverkar hur man upplever färgen på väggarna.

En erfaren målare delar med sig av tips och råd

Det går att måla ett rum på många olika sätt för att skapa effekter. Man kan exempelvis måla lister och dörrar i samma kulör som väggen. Färg finns också i både matt och blankt vilket kan skapa effekt på en vägg. Vanligast är att man målar med matt färg.

Färger och kulörer är en hel vetenskap. Anlitar man en professionell målare i Nacka kan man få hjälp med färgsättning utan extra kostnad. En erfaren målare är också väl insatt i rådande trender och kan komma med stilsäkra förslag på hur man kan förändra sitt hem med färg och tapeter.

Hjälp med golvslipning på Södermalm

6 Nov 2022

Funderar ni på att slipa om era trägolv men är osäkra på om det går? Ett företag specialiserat på golvslipning på Södermalm kan gratis besiktiga golvet.

De flesta trägolv går att slipa om ett par gånger men ibland vet man inte om golvet tidigare slipats och om det går. Då kan man vända sig till ett företag som som är specialiserat på golvslipning och som kostnadsfritt erbjuder besiktning av golvet vid offertförfrågan. Vill man kan man även få förslag på olika typer av ytbehandlingar som passar trägolvet.

Valmöjligheterna är många och det finns både matt, semimatt, blankt och högblankt lack. Men också pigmenterad olja och vax. Man kan också vitsåpa, lasera och mönstermåla trägolv. Efterbehandlingen har stor betydelse för golvets utseende och hur det känns att gå på. Efterbehandlingen skyddar golvet och man brukar också välja ytbehandling efter hur man använder rummet.

Därför ska man ta hjälp av företag specialiserade på golvslipning

Vill man ha hjälp med golvslipning på Södermalm ska man ta hjälp av en golvläggare som är specialiserad på golvslipning. Då kan man även få hjälp med att renovera golvet och byta ut dåliga parkettstavar eller plankor. Det är en konst att slipa ett trägolv helt jämnt, men det är också en nödvändighet för att ytbehandlingen ska lägga sig jämnt och skydda golvet som det ska.

Med en perfekt ytbehandling håller golvet mycket längre men det blir så klart också snyggare. Hur mycket det kostar att få ett trägolv slipat av ett proffs beror hur stort rummet är och vilken typ av efterbehandling man väljer. Ta professionell hjälp av detta företag när du behöver ett bättre golv: www.golvslipningsödermalm.se

PPA – spara pengar utan investering

4 Nov 2022

Med ett PPA-avtal kan du spara pengar och samtidigt vara klimatsmart. Dessutom behöver du inte investera. Du låter en partner utnyttja dina tak och din mark.

Den energikris som råder kan ge affärsmöjligheter för den som är vaken. Du har ett eget företag som odlar produkter i växthus som du sedan förädlar i en mindre fabrikslokal. Växthus kräver mycket energi och kostnaderna för el börjar bli ansträngande för ditt företags ekonomi. Men du har några outnyttjade resurser. Du har en fabriksbyggnad med relativt stora tak och det finns mark i anslutning till odlingarna som inte utnyttjas.

Du funderar på att börja producera egen elektricitet genom solceller. Men hur fungerar solceller? En solcell har en beläggning av ett halvledarmaterial. Mellan cellens fram- och baksida uppstår spänning. Genom att koppla in en elkabel mellan sidorna kommer likström att genereras. Flera solceller sätts ihop till solpaneler och genom en växelriktare omvandlas likström till användbar växelström.

PPA – upplåt tak och mark

Ditt företag har ett problem. De finansiella resurser som finns i företaget måste användas till basverksamheten med odling av gurka, tomat och andra grönsaker. Företaget kan inte investera i egen elproduktion hur miljövänligt det än är.

Men med en avtalsform som kallas PPA (Power Purchase Agreement) blir det möjligt. Din leverantör av solceller står helt enkelt för hela investeringen. Ditt företag betalar endast för den elektricitet som förbrukas. Du och ditt företags insats är att upplåta fabrikstak och tomtmark, där en solcellsanläggning kan placeras. Och du får ett fast elpris för en lång period.

Golvslipning för alla som bor i Sollentuna

2 Nov 2022

Golvslipning i Sollentuna kan du få om du bor i området eller strax utanför. Beställ omgående en slipning av dina golv i Sollentuna och de kommer bli som nya.

Att slipa golven är ingen dum idé. Vet du att du kan slipa dina solida trägolv i princip hur många gånger som helst under din livstid? Det går att hålla på ända tills det bara är några millimeter kvar. Som sagt, ett solitt trägolv är oslagbart när det gäller att förnya det med hjälp av lite golvslipning.

Har du en parkett eller ett annat slags golv med bara en yta på några millimeter är det fullt möjligt att slipa även dem. Men det går bara att göra det ett fåtal gånger när det gäller till exempel klickgolv. En parkett däremot går det att slipa flera gånger.

Golvslipning för dig i Sollentuna

Det går att ge sig på golvslipning alldeles själv men det kan vara ett vanskligt företag. Då ska du först hyra maskiner och all slags utrustning. Flertalet slippapper och några masker för att inte få in allt slipdamm i andningsorganen. Sedan gäller det att hålla maskinen rätt så det inte blir snett.

En professionell golvslipare kan allt när det gäller att styra en slipmaskin. Hen har varit med förr och med många års erfarenhet utförs arbetet på ett snabbt, lugnt och kunskapsmässigt sätt. Det är därför mer eller mindre billigare att anlita någon än att ge sig på det själv och behöva rätta till eventuella misstag.

Målare tar sig an olika uppdrag i Uppsala

31 Oct 2022

Behöver du ge fasaden ett ordentligt lyft? Har den slitna färgen äntligen gjort sitt och det är dags för ny och fin fasad? Målare fixar det du önskar i Uppsala.

När fasaden börjar se allt för sliten ut, då är det dags att ta itu med den. När det handlar just om utsidan, så är det bäst att fixa den en varm dag, gärna på sommaren eller våren. En uppfräschning av villan kan få den att se helt ny ut.

Sådant förarbete som en målare gör åt dig om du anlitar dem för jobbet. Visst är det smartare att anlita en målare än att behöva stå där på stegen själv och fixa allting. Du kan slappna av och få hela ditt hus målat med deras experthjälp. En rejäl uppfräschning som kommer att synas ordentligt.

Målaren gör olika uppdrag i Uppsala

Målaren tar sig an en hel del olika jobb. Allt från små uppdrag till stora uppdrag. De gör allt från fasaden till att måla om eller tapetsera på insidan. De har ett stort fokus på att du som kund blir nöjd. De som arbetar som målare hjälper mer än gärna till att hitta det rätta alternativet för dig.

Fördelen är stor när du anlitar en målare, de tar nämligen hand om allting. Från start till slut. Du slipper tänka på allt som har med för- eller efterarbete att göra. Du kan bara se resultatet växa fram, det som du väntar på att få.

Sprinklersystem förhindrar brandspridning

31 Oct 2022

Om du ansvarar för lokaler, där risk finns att eld kan uppkomma med allvarliga konsekvenser för liv och egendom, måste du installera ett sprinklersystem.

Du är ansvarig byggchef för en hotellkedja. Förutom att nya hotell tillkommer via uppköp, bygger ni nya hotell varje år. Dessutom gör ni ofta förändringar i ert befintliga bestånd av hotell. Gästernas säkerhet har givetvis hög prioritet. Risk för eld och snabb brandspridning är något som lätt kan uppkomma i en hotellbyggnad.

I ett hotell är det nödvändigt att installera sprinklers. Vid en viss temperatur i en lokal utlöses en sprinkler och vatten sprutar ut droppvis för att omedelbart släcka eld. De munstycke som finns i en sprinkler smälter helt enkelt och då är det fritt fram för vattnet. Samtidigt som sprinklern utlöses larmas automatiskt räddningstjänsten. I bästa fall har elden släckts innan brandkåren hunnit fram.

Sprinklersystem och know-how

Hotellkedjan har avtal med ledande företag som kan sprinklersystem. De sprinklersystem som installerats följs regelbundet upp via de serviceavtal som tecknats. Leverantören av sprinklers gör löpande kontroll och funktionstester. Eventuella förändringar i lokaler som gjorts dokumenteras och systemen anpassas efter de ändringar som skett. Din leverantör har ett stort antal referensanläggningar med sprinklers i flera typer av lokaler. Sådan know-how ger dig trygghet.

För att installera ett sprinklersystem krävs stor kompetens och erfarenhet. I ett nytt hotellbygge eller vid ombyggnad går leverantören noggrant igenom vilka förhållanden som gäller. De tar totalansvar för att anläggningen installeras korrekt. De driftsätter och gör tester för att säkerställa att sprinklersystemet fungerar enligt det regelverk som finns för sådana anläggningar.

Håltagning görs av proffs i Stockholm

27 Oct 2022

Håltagning i Stockholm kan innebära att det finns hantverkare som med hjälp av olika maskiner kan borra hål eller på annat sätt ta upp hål i väggar och golv.

Idag använder man modern utrustning när man tar hål i betong. Snabbt och effektivt kan man både borra och såga för att skapa de hål som behövs i dina väggar. Kanske vill du sätta in en dörr eller ett fönster i dina redan befintliga väggar. Då är det håltagning du ska beställa.

En firma som är kapabel att utföra håltagning klarar även ofta av att utföra sanering eller rivningstjänster. Ibland har du kanske hand om ett projekt där fler än en av alla dessa tjänster kan komma ifråga. Säg bara till firman om du vill ha hjälp eller har behov av dessa tjänster.

Håltagning när den är som bäst

En håltagning i Stockholm kan göras på olika sätt. Har någon en firma som gör både håltagning och andra saker kan du fråga om de har alla de certifikat som behövs för de olika jobben som ska utföras. Det är mycket arbete som kan behöva göras om det gäller ett nybygge.

För att ta upp hål i en betongvägg, eller annat lika hårt material, kan det bli tal om att använda sig av vajersågning, väggsågning eller golvsågning. Det kan även handla om att borra sig in i väggar och golv. Det beror lite på vad det är som ska sättas in efter det att en håltagning är gjord.

Målare Kungsbacka - professionell hjälp till bra priser

27 Oct 2022

Finns det något projekt som är så underskattat som målning? Med underskattat menar vi inte det faktum att man med relativt små medel och en ganska stram budget kan skapa en enorm förändring - vi menar sett till hur många tar sig an uppgiften.

Att lyckas med ett målerijobb är långt ifrån någon smal sak. Tyvärr ser man att många privatpersoner tar väldigt enkelt på uppgiften och att det färdiga resultatet i och med detta, som bäst, blir dåligt - men i många fall katastrofalt. Flammor, missade områden, en massa spill på golvet och fläckar i taket. Det hela beror till mångt och mycket på att man stressar sig fram.

Saknar du tiden som krävs för att måla om i ditt hem så är rådet att du direkt vänder dig till en professionell målare i Kungsbacka. Det blir billigare än att göra om allt - och resultatet blir betydligt bättre än någonting som du själv skulle kunna skapa. En målare i Kungsbacka kan du även anlita med ditt Rot-avdrag tillgängligt. Det ger dig en skatterabatt motsvarande 30% av den totala kostnaden för arbete och det enda du behöver göra är att kolla med Skatteverket att du är berättigad att använda det - resten sköter den målare i Kungsbacka du anlitat.

Måla som en målare i Kungsbacka

Om du väljer att måla på egen hand så är det också viktigt att du försöker måla på samma sätt som en utbildad målare skulle ha gjort. Du kommer inte att nå samma höjder, men du kan ändå skapa ett resultat att vara både nöjd och stolt över.

Ska man peka på en enda detalj som skiljer en lekman från en utbildad målare i Kungsbacka så handlar det om disponering av tid. Du som lekman kommer att lägga ungefär 80% av tiden på att måla och på att använda rollern. Resterande 20 % lägger du på att slipa, spackla, tvätta, grundmåla och täcka för exempelvis golv, lister och tak. Ser man till en målare så sker det exakt motsatta: han lägger 20 % på att måla och 80% på att se till att den yta som ska målas är mottaglig för färgen.

Det är det bästa tips vi kan ge: se alltid till att lägga störst fokus på grundjobbet - även om det är det tråkigaste. Hör av dig till en målare av rang via denna sajt när du vill ha något snyggt målat: www.målarekungsbacka.net

VVS Stockholm - frågor & svar

22 Oct 2022

Vad ska man egentligen tänka på när det kommer till VVS i Stockholm? Måste man anlita ett företag eller finns det någonting man kan - och får - göra utan professionell hjälp?

I den här texten tänkte vi bena ut ett och annat gällande VVS i Stockholm och vi gör detta precis som vi började - genom att ställa en massa frågor och ge svar på dessa. Enligt följande:

Kan jag anlita ett företag inom VVS i Stockholm för ett stopp i avloppet?

Ja, och detta kan ske genom olika sätt. Ett bra sätt att ta reda på vad som har orsakat ett stopp i exempelvis en villa är att genomföra en rörinspektion. Detta ger snabba svar och en möjlig lösning är att sedan genomföra en stamspolning där allt som orsakat stoppet spolas bort med hett vatten och högt tryck.

Hur mycket påverkar egentligen ventilationen?

Mycket! Frågar man företag inom VVS i Stockholm vilket område de kan göra mest skillnad inom så är det just ventilationen. Många lokaler och många villor har sämre ventilation än de borde ha - något som kostar pengar och som dessutom leder till mer sjukdomar och en sämre koncentrationsförmåga. Genom att fixa till ventilationen så kan man skapa bättre förutsättningar i skolor, i hem och på arbetsplatser över hela Stockholm. Vi behöver frisk luft!

Hur sänker jag mina energikostnader?

Ett bra sätt är att anlita ett företag inom VVS i Stockholm för att undersöka dina möjligheter för en värmepump. En värmepump kan sänka kostnaderna med närmare 80 % varje år - beroende på modell och energikälla - och det är ett bra sätt att både få en lägre och mer stabil räkning. Dagens värmepumpar är ytterst effektiva, lättskötta och hållbara. Genom att låta en firma inom VVS i Stockholm hjälpa dig att hitta - och installera - en lösning utifrån dina förutsättningar så sparar du pengar och detta redan från dag 1!

Bygga hus i Helsingborg – sten är det självklara valet

18 Oct 2022

Du som vill bygga hus i Helsingborg har alla möjligheter att hedra Skånes gamla byggtraditioner, samtidigt som du får ett modernt och kvalitetshus i sten.

Många drömmer om en romantisk skånelänga, på Österlen eller i trakterna kring Helsingborg. Men hur pass mycket husdröm lever faktiskt kvar i de gamla stenlängorna? Det har gått många, många år sedan de uppfördes, och många av husen är byggda på sank grund. Det är inte ovanligt att en husägare som försöker renovera sin skånelänga stöter på ordentliga problem, som kan spräcka en budget på mycket kort tid.

Då kan det vara ett mycket bättre val att bygga nytt. Även om det skär i hjärtat på många skåningar, har faktiskt flera gamla skånelängor förfallit så pass att det enda rimliga är att riva dem. Som tur är finns det bra alternativ för nybyggen, som smälter fint in i det vackra skånska landskapet. Självklart i sten.

Bygga hus kan bli billigare än att renovera gammal länga

Du som vill bygga hus i Helsingborg har alla möjligheter att hedra alla Skånes traditioner när det kommer till husbyggen, samtidigt som du får ett modernt och välfungerande hus som håller för dagens byggnadsstandard. Det finns till och med vissa varianter av typhus på marknaden som uppförs i sten.

Innan du gör ditt slutgiltiga val om den gamla skånelängan är värd att renoveras eller ej, är det viktigt att du räknar på ekonomin med en pessimists blick. Det är fullt möjligt att det du tror är en lätt renovering visar sig vara en mardröm. Och då kommer du (och din plånbok) önska att du valt att bygga nytt stenhus istället.

Planera din badrumsrenovering på Lidingö

18 Oct 2022

Anlita ett företag som får ansvara för hela din badrumsrenovering på Lidingö. Då blir projektet snabbt avklarat och du kan njuta av förbättringarna i huset.

Vill du ha det nya badkaret på samma ställe som det gamla? Eller vill du installera ett nytt, stort och runt badkar mitt på golvet? Det är bra att ha minst ett rymligt högskåp där du får plats med allt som inte ska vara framme, och det ska vara laddat med badhanddukar och toalettpapper.

När du planerar kan du tänka djärvt, men när du gör den slutgiltiga planen blir det ändå så att du tänker praktiskt. Ditt nya badrum ska fungera i vardagen. Det ska kännas lyxigt men det behöver inte vara dyrt, och en badrumsrenovering på Lidingö höjer husets värde. Snålspolande toalettstol och duschmunstycke sänker energiförbrukningen.

Badrumsrenovering av experter

När du har bestämt hur du vill att badrummet ska se ut, ska entreprenören genomföra dina idéer. Det är praktiskt att det är ett enda företag som håller i projektet och i sin tur håller koll på schemat för alla olika hantverkare. Då kommer elektriker, rörmokare, målare och plattsättare in och gör sina moment i rätt tidsföljd.

Att det ska gå smidigt och fort handlar både om att få ner arbetskostnader och onödiga väntetider, och att du faktiskt behöver få tillgång till ditt nya badrum om du bor i huset. När du anlitar experter vet du att de gör ett effektivt jobb, och det känns tryggt och bekymmersfritt att du får garanti på det utförda jobbet. Kontakta detta företag när du vill renovera ditt badrum: badrumsrenoveringlidingö.nu

← Äldre inlägg