Blogg

Stockholms proffsigaste trädfällning

20 okt 2021

Hur svårt är det att fälla träd? Svaret är att det kan vara mycket besvärligt ibland. Så om du är osäker kan du boka hjälp med all trädfällning på din fastighet i Stockholm. Även de riktigt stora.

Om du bokar en trädfällning så kanske du har en bild av hur det ska se ut. Du ser framför dig hur en stark och smidig person klättrar upp i ditt träd med hjälp av trädklättrarskor, och kapar bit för bit. Eller är det en orädd och muskulös person med en stor motorsåg som du ser framför dig? Någon som snabbt och kraftfullt kapar trädet, som sedan välter med ett brak. Trädfällning i Stockholm kan gå till på något av de sätten. Men det finns även andra sätt att fälla träd på.

Trädfällning på lättaste viset

Du har säkert sett hur träd i skogen fälls. Oftast är det en stor maskin som håller i trädet samtidigt som det kapas. Det är ett smidigt sätt men inte ekonomiskt försvarbart i en villaträdgård. Men hur kapas ett träd och hur svårt är det?

Det beror på hur stort trädet är och var det är placerat. Träd står ofta nära byggnader och då kan det vara tvunget att plocka ner trädet i små bitar. Allt för att inte skada omgivningen. Då kan man använda en lift, en stege eller trädklättrarskor för att kunna plocka ner trädet. Men om trädet står helt fritt så kan det hända att motorsågen dammas av och kan användas.

Dags att bygga pool

20 okt 2021

Många ser med illa dold längtan på andras poolbyggen. Lättillgänglig njutning och motion och sköna sommardagar förknippas med att bygga pool. När är det dags att göra verklighet av drömmen?

Vi är rädda om våra sommarmånader i Sverige. När de väl är här vill vi naturligtvis göra det bästa och det mesta av dem. Vädret kan vi inte styra över men vi behöver inte vänta på solsken för att kunna bygga pool. Bada kan man göra i alla väder och badglädjen förblir densamma.

Att bygga pool kan kännas som ett stort projekt och har man inte varit med förr kanske kunskaperna saknas också. Egentligen är det inte så stor sak som många tror. Det första och det största är att undersöka förutsättningarna. En pool blir enklare att installera om grundvattennivån är låg och marken inte innehåller alltför mycket sten.

Helentreprenad för att bygga pool

Vill du göra livet så enkelt som möjligt? Då är det suveränt att anlita en entreprenör. Med samma företag med från planering till invigning blir kommunikationen enklare. Att arbeta tillsammans och få ta del av yrkeskunskapen är mycket värt för dig som blivande poolägare. Vad fungerar och vad fungerar inte?

Många anser att en pool i glasfiber är bäst. Den är hållbar och lätt att rengöra och den är relativt enkel att transportera till din tomt. Det stora arbetet är markberedningen. När poolen är på plats finns elarbeten och teknik som ska installeras. När sedan omkringliggande ytor gjorts iordning är det fritt fram.

Skicklig målerifirma målar om din fasad i Stockholm

19 okt 2021

Ska du måla om din fasad på huset i Stockholm? Känner du på förhand att det inte är ett jobb för dig? Då kan du istället anlita en skicklig målerifirma som kan måla om din fasad på bästa sätt.

Ibland kan livet efterlikna dikten, och det kan vara kul att tänka på ditt liv som rubriker på en kvällstidning. Ska du exempelvis måla om din fasad så kan det lyda som följer: Extra, extra, skicklig målerifirma i Stockholm målar om fasad! Och om du hittar den där skickliga målerifirman så kanske det till och med är du själv som skulle vilja sätta in rubriken. För en väl målad fasad är guld värd. Även det en rubrik i sig. Men ändå sann. För fasaden på ett hus är en del som ska tåla väldigt mycket och då är det viktigt att den blir rätt målad.

Från underarbete till täckfärg med målerifirma

Det som en skicklig målerifirma kan mer eller mindre i sömnen, kan vara fullkomligt okänt för dig. Vet du till exempel på rak arm hur du gör ett förberedande underarbete inför en målning av fasaden? Och vet du exakt hur du ska måla din fasad för att det ska bli bästa möjliga resultat? Dessutom utan att skvätta färg på alla ytor som du inte vill ha färgen på, som trappor, fönster, grannens katt och dig själv. Nej, istället väljer många att anlita någon som kan allt det där, så att du bara kan njuta.

När det är dags att kontakta en målare i Solna

19 okt 2021

Flera av oss har nog ångrat oss när vi i sommarvärmen står med penseln för att vi bestämt oss för att måla om. Man skulle ha kontaktat en målare i Solna, att måla om huset är ingen liten process.

Bara grunden ska helst målas ett par gånger innan den blir klar. Och många gånger väljer man att påbörja måleriet när man har tid, det vill säga under sin semester som inträffar under, just det, sommaren. Varmt och härligt – om man ligger på stranden vill säga. Bara varmt om man valt att stå på en stege i gassande sol för att måla om husfasaden. Men om man nu väljer att kontakta en målare istället så kan man ju faktiskt njuta av sin semester och samtidigt låta ett proffs göra jobbet. Sen kan det vara trevligt att komma tillbaka till ett hem som känns som nytt.

En målare för alla tillfällen och uppdrag

Oavsett om du har hus eller lägenhet, och oavsett om det gäller invändigt eller utvändigt måleri, så finns det duktiga yrkesmän som kan hjälpa dig med uppdraget. Du vill att arbetet ska vara fläckfritt, bokstavligt talat. Inget stänk eller missar i hörnen. Och såklart kan det vara intressant att veta vad det kommer att kosta. Boka en tid med din målare för en besiktning först innan ni bestämmer dag för själva måleriarbetet. Tanken är att du ska känna dig trygg både med val av målerifirma och med belastningen på din plånbok..

Asfaltera din uppfart och undvik regnpölar

18 okt 2021

Att asfaltera sin uppfart innebär flera fördelar. Regnvatten rinner undan betydligt snabbare och den blir lättare att städa. Dessutom går det inte att förneka att det även ser snyggare ut.

Det sista man vill när man ska gå ut till bilen på morgonen och åka till jobbet efter en regnig natt är att bilen blivit omringad av stora vattenpölar. Ja, eller det kanske inte är det sista du vill. Det sista du vill kanske är att en atombomb släpps på din uppfart. Men det är bara ett uttryck. Om du kan undvika att behöva trampa i decimeterdjupa plaskpölar på väg till bilen ska du förstås göra så. Men parkerar du i grus eller på gräs kommer du att behöva räkna med en och annan vattenpöl efter minsta skur. Det bästa alternativet för att slippa allt det där är egentligen att asfaltera uppfarten.

Att asfaltera sin uppfart gör det enklare att hålla den fräsch

På en fint asfalterad uppfart rinner vattnet undan efter att det regnat. Det finns inga fysiska förutsättningar för att det ska bildas djupa vattenpölar på ett så plant underlag. En annan fördel är förstås att en asfalterad uppfart är mycket enklare att hålla snygg och fräsch. Det grus som eventuellt blåser in på uppfarten sopar du enkelt bort med en sopborste. Sedan är det väl ingen mening med att sopa under mattan att en uppfart av asfalt ser aningen mer exklusivt ut? En sådan ser ut att tillhöra någon som faktiskt bryr sig om var sin bil står parkerad.

Allt inom smide kan hittas i Stockholm

17 okt 2021

Järn och stål kan innebära allt från stora byggnadskonstruktioner och starka inbrottsgaller till en järngrind vid garageinfarten om man vänder sig till någon inom smide i Stockholm.

En smed har ett brett arbetsfält men den gemensamma nämnaren är de hårda, tunga materialen – järn, stål av olika slag och plåt. Av tradition är det ett yrke med stor yrkesstolthet och man vill bara lämna ifrån sig produkter av hög kvalitet. De tunga materialen och den ibland höga värmen gör att uppdaterad utbildning i tekniker och säkerhet för de anställda är mycket viktig.

Ett företag som arbetar med allt inom smide i Stockholm har en bred kundkrets och vänder sig till stora byggföretag, statliga institutioner, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Inget jobb är för stort eller för litet, utan bara en utmaning att skapa ett bra resultat.

Smide av en stålbyggare

Ett modernt ord för smed som används är stålbyggare och det kanske speglar hur den traditionella rollen och verktygen har utvecklats över tid.

En stålbyggare behövs till exempel vid nybyggnationer för att svetsa vattenledningar i rostfritt stål. Att tillverka och montera trappräcken, galler och ståldörrar ingår också i produkter och tjänster från ett företag i stålbranschen.

Att sedan genomföra regelbundna besiktningar av exempelvis broar och trappräcken är en annan viktig arbetsuppgift för att säkerställa att materialet håller standard. Även om stål och järn är hårt kan det slitas och behöva lagas eller bytas ut. En smed kan då laga eller tillverka en ny detalj för att återställa säkerheten.

Nu ska vi slipa golv i Stockholm

30 sep 2021

Har du tröttnat på gamla skavda golv och ett hem som ger ett allmänt tråkigt intryck när du kommer hem? Vill du ha stil och kvalitet? Låt slipa ditt golv i Stockholm för ett fräschare intryck.

Ibland kan man gå in i ett hem och känna att det är något speciellt där. Det du kanske inte vet är att det kan bero på golvets kvalitet. Ett gediget trägolv har en viss känsla och ger ett speciellt intryck oavsett hur huset eller lägenheten är för övrigt. Att bara få vistas i en sådan miljö är kanske inte alla förunnat. Tänk om det bara är en mycket liten insats som krävs för att även du ska kunna få uppleva det varenda dag. Visst vore det alldeles fantastiskt?

Låt slipa ditt golv och förvandla det till något vackert

Har du förmånen att ha ett trägolv där du bor kan det vara värt varenda krona att slipa ner det och förvandla det till ett vackert inslag i ditt hem. Om det blir gediget gjort är det något som ligger kvar och andas kvalitet i många långa år framöver. Det finns många träslag som kan slipas och skapa trivsel i ditt hem. Bland träsorter som bok, ask, lönn och ek kan du säkert hitta din egen favorit, antingen om du vill lägga in nytt eller ska till att bygga. Det är det bästa med att bygga nytt. Har du redan ett trägolv, låt slipa det och gör det bästa av det som redan finns. Läs mer om golvslipning på denna sida: slipagolvstockholm.se

Bergsprängning som skapar möjligheter

25 sep 2021

Vi människor vill bygga nytt var vi helst önskar. Då ska inte ett berg få stå i vägen för det. Tack vare möjligheten att spränga berg kan tätorter fortsätta växa trots stora stenbumlingar.

Det är skillnad på bergsprängning och bergsprängning. Dels har du den typ av bergsprängning som den amerikanska armén sysslade med i Afghanistan år 2001 när man bombade sönder Tora Bora-bergen i jakten på Usama bin Ladin. Sedan har du bergsprängning i Borås. I Borås gömmer det sig inte någon ledare för en muslimsk terrororganisation. Åtminstone inte vad som är offentligt känt. Det är inte heller för att leta efter någon sådan som man spränger berg i Borås. Snarare spränger man berg för att göra plats för vägar, parkeringsplatser, byggnader och annat som behövs i alla tätorter, men där bergen står i vägen.

Kontrollerade sprängningar

Gå inte på berg när det finns småsten. Så lyder det gamla talesättet. Men här fungerar det inte riktigt så. Det är inte småsten som är problemet. De kan man enkelt flytta på. Och berg är idag överkomligt. De rår inte på människans högutvecklade sprängmedel. Nu ska du dock inte låta fantasin skena iväg och tro att ett stort berg sprängs i luften vid bergsprängning. Det är betydligt mer kontrollerat än så. Vid mindre sprängningar kommer du antagligen inte ens känna en vibration i marken. Det ligger även en hel del planering bakom sprängningarna. Det är väl det som är det enda bergsprängning i Borås har gemensamt med USA:s motsvarighet i Mellanöstern.

Dags för trädfällning i Nacka

23 sep 2021

Träd är en del av det system som håller planeten levande. Ibland måste ändå enstaka exemplar tas bort. Sjuka träd eller träd som utgör en fara. Trädfällning i Nacka är en nödvändighet.

Träd är ibland både en tillgång och ett hot. Träd utgör vindskydd, förhindrar erosion, binder vatten och ger skugga. Ändå händer det att de växer så olämpligt att de måste fällas. Den vanligaste anledningen till att träd behöver tas bort är ålder och sjukdom. När ett träd blir tillräckligt gammalt kan det ha ruttnat inuti.

Ett träd som är sjukt utgör en stor risk. Det syns inte alltid utifrån men stora grenar eller rentav hela trädet kan falla till synes oväntat. Skador på människor eller egendom kan följa. Andra gånger händer det att rötter på träd växt väldigt illa. Om de hotar husgrunder eller spräcker vattenledningar behöver de åtgärdas.

Säker trädfällning utan skador

Om det är något som videor online lärt oss är det att det oftast är en riktigt dum idé att ge sig på att fälla träd på egen hand. Som amatör, om än aldrig så glad, har du inte möjlighet att korrekt bedöma hur trädet kommer att falla eller konsekvenserna. Det behövs helt enkelt proffshjälp.

En tränad arborist vet skillnaden mellan olika typer av träd och hur de brukar falla. De har korrekta redskap och matchande kunskaper. Dessutom kan de hjälpa till med att frakta bort ved och ris. Har du någon gång tagit bort rester efter en trädfällning vet du hur värdefull den tjänsten är. Läs mer om trädfällning på denna hemsida: trädfällningnacka.nu

Lite mer färg på vardagen med målarens hjälp i Stockholm

20 sep 2021

Alla blir glada av att ha färg runt omkring sig, en del gillar ljusa, andra mörka. Vilken färg du ska ha på väggen är helt beroende av vad du faktiskt gillar. Målare i Stockholm kan hjälpa.

Har du nördat in dig på ett tema och bara älskar att vara omkring det? Så pass mycket att du vill få in det i ditt hem? Med mörkt målade väggar med väsen inmålade får ni fram exakt den känslan ni sökt efter. Eller varför inte en annan väg, måla in naturen. Den blåa himlen med skogen under sig. Det finns så mycket man kan göra, bara fantasin sätter stopp för det. Inspiration går alltid att hitta. En del vill måla själv på sin vägg, sätta sin egen prägel och konst på väggen. Har man små barn kan detta vara väldigt roligt och uppskattat att göra. Hur resultatet blir är en annan sak.

Målare gör grunden

Även om man bestämmer sig för att göra sin egen målning och sin egen konst vill man såklart att bakgrunden ska se bra ut. Med hjälp från en målare får du ett fint resultat som kommer agera ram till din konst. Med en målares hjälp finns det ingen risk att det blir ett dåligt och ojämnt jobb. Skulle det bli något så har de nästan alltid garanti och försäkring på arbetet. Mycket tryggare än att anlita svart. Målare har dessutom ofta koll på de senaste trenderna om man bara vill ha hemmet modernt. Många har även mycket råd och inspiration att ge. Med deras hjälp är det enkelt hela vägen.

Skapa magi med målaren

Det är helt otroligt vad man kan skapa om man bara vill. Hur man kan sticka ut och göra det man själv vill. Vem säger att man måste ha en vit färg i vardagsrummet? Varför inte ha en lila färg, eller rosa, eller precis vilken du vill. När du anlitar en målare lyssnar de helt på dina önskemål. De gör det du önskar av dem. En annan skön sak är att du behöver tvunget inte vara hemma när målaren är där. Du kan ta en promenad, vara på jobbet eller varför inte en dag på stan? Allt medan ditt hem förvandlas till ditt drömhem. Ni slipper vara i vägen för varandra och kan sköta ert. När du öppnar din dörr igen kommer du att mötas av ett helt nytt hem med en vacker färg. Läs mer om målning på denna webbsida: https://www.målarenstockholm.se/

Golvläggare i Mora för alla sorters golv

14 sep 2021

Ska du lägga nytt golv eller lägga ut en heltäckningsmatta? Då är det en golvläggare i Mora du ska vända dig till. De lägger alla slags golv, från de lite enklare till de mer avancerade.

Ut med det gamla och in med det nya. Golvet ska bytas ut. Eller ska man lägga in en heltäckningsmatta? Det finns mycket att välja mellan. En heltäckningsmatta kan vara väldigt skön att ha i sovrummet. Aldrig mer kalla golv att sätta ned sina nakna fötter på. Dessutom är det skönt och behagligt att stå och gå på den. Samtidigt är trägolv väldigt vackert. Trägolv finns i olika färger och kan verkligen forma hela rummet. Oavsett vilket så finns det en golvläggare som kan göra det åt dig. Golvläggare i Mora kan sin sak, de kan lägga allt från de enkla golven till de avancerade. Dessutom kan de lägga heltäckningsmatta om du hellre vill ha det.

Snabbt och smidigt med golvläggare

Att de är proffs på golv, det har ni redan förstått. Dessutom gör de ett väldigt snabbt och bra jobb. De flesta städar även undan efter sig. När man anlitar en golvläggare kan man få inspiration från dem. Vet du inte exakt vad det är du vill ha, prata med dem så kan de komma med råd. Självklart håller de sig uppgraderade på de nya trenderna och vad som passar var. Det viktigaste är att golvet passar dig och din stil. Golvet är, trots allt, något av det första man ser i ett rum.

Väderskydd för enklare arbete i Stockholm

10 sep 2021

På ett högt hus blåser det alltid. Därför är det viktigt att du sätter på ett väderskydd när du bygger eller renoverar ett högt hus i Stockholm. Väderskyddet gör att du kan jobba ostört.

Väderskydd eller vindskydd, kärt barn har många namn. Men det finns också lite olika behov och konstruktioner för de skydd som man sätter högt upp på hus under byggnationer eller renoveringar. Vid arbete på en fasad eller ett betongskelett, är det mer eller mindre omöjligt att arbeta på ett bra sätt ifall man inte använder sig av ett väderskydd. För högt upp blåser det i stort sett alltid, och ifall det regnar eller snöar så är du helt oskyddad. Ett väderskydd i Stockholm används därför alltid när det handlar om lite högre hus.

Lätt och säkert jobb med väderskydd

Ett väderskydd har flera olika fördelar. Det är inte bara ett skydd för de som jobbar utan även ett skydd för de som rör sig runt byggnationen. Väderskyddet gör att inget kan trilla ner och skada någon på marken. Det är också ett sätt att göra så att man får mer plats till att ha sitt material och sina verktyg när man jobbar på högre höjd. Därför är det i stort sett enbart fördelar med de väderskydd som används. Den enda nackdelen är att det blir en extra kostnad och lite besvärligt att fästa dem. Men den tiden och kostnaden sparar man snabbt igen med tanke på den ökade takten i produktionen.

Håll tjuvarna borta med en extra säker dörr

28 aug 2021

Det är viktigt att kunna känna sig trygg i sitt eget hem. Att råka ut för ett inbrott är en obehaglig upplevelse av flera orsaker, men det finns åtgärder som kan göra bostaden tryggare.

Du som ska bygga bostad i Stockholm vill förstås att ditt nya hem ska kännas säkert att bo i. Framför allt för att du och din familj ska känna er trygga. Men att ni har tänkt på säkerheten nu kommer säkerligen inte vara något negativt för framtida ägare heller.

Det finns flera olika åtgärder man kan ta till för att skydda huset från inbrott. En sak man kan göra är att skaffa ett bra hemlarm. En annan är att installera säkerhetsdörrar. En kombination av båda blir förstås ännu säkrare. Säkerhetsdörren gör det svårare för en tjuv att bryta sig in i huset, och det finns olika säkerhetsklasser som ger olika bra skydd.

Ta hjälp av experter när du ska köpa en säkerhetsdörr

Det finns företag som säljer säkerhetsdörrar i Stockholm så du behöver inte åka långt för att få tag på dem. Om man tar hjälp av ett företag som är specialiserat på just säkerhetsdörrar så är det en fördel att man kan ha stor nytta av deras erfarenhet.

Det är inte lätt att veta exakt vad man behöver, men det kan man alltid få hjälp med där man köper sina säkerhetsdörrar. Var noga med att du köper av någon som kan sin grej. I slutändan handlar det ju om din säkerhet.

Golvslipning i Stockholm – bevara ditt gamla golv

27 aug 2021

Är dina golv lite slitna, men du vill bevara dina gamla golv istället för att köpa nya? Då kan du anlita ett företag för golvslipning i Stockholm. Det är bättre än att lägga ett helt nytt golv.

Att dina golv är fina är något som är viktigt för ditt hem. Det är svårt att få hemmet att se snyggt ut om golven har repor, är slitna och ojämna. Om du har trägolv eller betonggolv behöver du inte inte heller helt lägga om golvet, utan istället kan du slipa ditt golv. Det gör att du kan bevara dina redan fina golv och behålla charmen som de erbjuder, speciellt om det är ett gammalt golv. Golvslipning är även något som kommer att spara dig pengar istället för att helt lägga om golvet. Plus att det är bättre för miljön. Golvslipning kommer helt enkelt med många fördelar. Kan man göra en golvslipning själv?

Att slipa golvet själv är något som du enbart borde göra om du har kunskapen kring det. För golvslipning är det mycket du måste tänka på och hålla koll på. För det första måste du förstå ditt golv och hur mycket du måste slipa. Om det inte sker på korrekt sätt är det lätt att det blir ojämnt, och då måste du göra om det igen. Plus att du måste hyra en stor maskin för att du ska kunna göra det. Så känner du dig inte säker är det bäst att du istället anlitar en firma för att göra det. För golvslipning i Stockholm finns det också ett stort utbud av professionella firmor som du kan välja mellan. Rot-avdraget är ett skatteavdrag som är till för privatpersoner. Avdraget gäller för renoveringar, ombyggnad och tillbyggen. Med avdraget gör du ett skatteavdrag på trettio procent av arbetskostnaden.

Öka värdet på din bostad med golvslipning

Även om du inte planerar att sälja ditt hus är det alltid värt att kolla på sätt du kan öka värdet på bostaden med. Det finns många fördelar med detta. Inte enbart att du kommer att kunna begära mer pengar om du bestämmer dig för att sälja en dag i framtiden. Men det är också bra om du vill öka på ditt bolån. Då kan du få en ny värdering på din bostad, och har du finare golv kommer du att kunna få ett högre värde på byggnaden. Golvslipning för din byggnad i Stockholm är därför något som är rekommenderat. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: stockholmsgolvslipning.nu

Plåttak i Göteborg – ett lättskött val

25 aug 2021

När det är dags att byta tak kan det ibland kännas svårt att välja vilken sorts tak man vill ha. Vad passar för just mitt hus? Och vad är fördelar samt nackdelar med plåttak i Göteborg?

Att byta tak på sitt hus är en stor sak. Det är en stor investering, men en välgjord sådan. Taket behöver vara i gott skick för att det inte ska läcka in vatten eller uppstå andra kostsamma skador på huset. Att välja vilken sorts tak man ska ha på sitt hus kan också vara svårt. Hur vet man vilket som passar bäst? Vilket tak som är mest lättskött, och så vidare Är man ute efter ett tak som är lättskött och som egentligen sköter sig själv, så är det plåttak i Göteborg man ska välja. Ett plåttak behöver egentligen inte göras så mycket med och det växer inte mossa eller alger på samma vis som på tegeltak på grund av dess glatta yta.

Plåttak sköter sig själv

Under vintertid när det lätt samlas stora mängder snö på våra hustak så är även där plåttak ett bra val. Den glatta ytan på taket gör att snön lätt glider ned när den smälter. Du har en slät yta på taket som gör att det är väldigt enkelt för dig att tvätta och hålla rent. Även om du inte ens behöver göra det särskilt ofta. Plåttak är helt enkelt ett väldigt bra val om du vill ha ett tak som i stort sett sköter sig själv.

← Äldre inlägg