Blogg

Murare skapade skönhet i Göteborg

18 jan 2022

Hur skulle den perfekta öppna spisen se ut? När man vet det är det bara att ta kontakt med en murare i Göteborg. De är nämligen proffs på att bygga den spis man önskar och som passar perfekt.

När de äntligen fått det nya huset renoverat var Anna inte nöjd. Något fattades. Hon kunde bara inte sätta fingret på vad det var. Efter ett tag bestämde hon sig för att släppa det och hoppas att svaret skulle dyka upp. Det gjorde det. Två år senare.

Det var på ett besök hos en gammal vän hon såg den. En öppen spis i mursten. Det var nog den vackraste spis hon någonsin sett. Den var lite robust men helt perfekt i sin enkelhet. Väninnan hade tänt i den och flammorna skapade skuggor och den öppna spisen gav en magisk känsla.

Muraren lyckades

Tillbaka hemma i Göteborg kontaktade hon en murare hon kände och frågade om han kunde komma och hälsa på henne. När de satt vid köksbordet tog hon fram mobilen och visade honom bilden på väninnans spis. Kan du göra den i mitt vardagsrum vid den gamla murstocken, frågade hon. Han gick in och tittade och nickade fundersamt.

Han gillade idén och lovade att skissa på hur den skulle kunna se ut för att passa in i hennes hem. Veckan därpå var han klar och kom för att visa henne. Bilden han skissat gjorde henne mållös. Där var den saken som saknades. Nu skulle huset bli perfekt. Det var hon säker på.

Säkert och enkelt jobb genom att hyra byggnadsställning

15 jan 2022

Sysslorna har samlat sig på hög, och nu finns det ingen återvändo. Stegen vill du inte använda, men nu har du upptäckt att det går att hyra en byggnadsställning för allt du ska göra hemma.

Så mycket enklare det är att göra allt du kan när du står på marken. Då kan du ställa färghinken vid sidan om dig när du ska måla, hinken med vatten när du ska putsa fönster och allt annat som du kan behöva utföra på ett hus. Men så fort du måste ge dig upp en bit på huset så blir det genast mer bökigt. Det är därför som man brukar använda sig av byggnadsställningar när man bygger hus, eller behöver kunna komma upp en bit inom sitt arbete. Men idag går det även att hyra byggnadsställning ifall du vill ha den privat.

Byggnadsställning att hyra

En byggnadsställning är enkel och rimligt billig att hyra, och det innebär att du snabbt sparar mycket tid på den. Om du ska arbeta med hjälp av en stege så kan det vara mycket besvärligt och ta mycket lång tid, och så fort du ska förflytta dig så måste du gå ner för att flytta stegen. Med en byggnadsställning kan du nå ganska stora ytor utan att behöva gå ner, och dessutom ha allt material och utrustning vid din sida. Det blir precis som om du hade stått på marken och jobbat. Tiden du sparar är en viktig faktor ihop med ökad säkerhet.

Snickeriföretag för uppdrag i Nyköping

15 jan 2022

Som snickare i Nyköping får man vara med om en mängd olika typer av uppdrag. Det kan vara stora och mer invecklade uppdrag eller sådana uppdrag som är enkla för ett snickeriföretag att utföra.

Vad har den här veckan att bjuda? Så kan man tänka på ett snickeriföretag i Nyköping när det är måndag morgon. För ingen vecka är den andra lik, när man jobbar som snickare. Ena veckan kanske man hamnar på ett stort nybygge och andra veckan kanske man ska sätta fast en list som har lossnat hos en kund. De som arbetar på ett snickeriföretag är kreativa människor som tycker om att skapa, och att lösa klurigheter. Och det är dessutom också där du ser ifall det är en duktig snickare eller inte, och ifall det är en kreativ snickare eller ej.

Jobbet som snickare på ett snickeriföretag

Om du är snickare på ett snickeriföretag så får du oftast ta de uppdrag som din chef ger dig. Men om det är ett större företag så brukar man ganska snabbt kunna se vilka som tycker att vissa uppdrag är extra roliga och vilka uppdrag som man är extra duktig på. Det som den ena tycker är svårt eller tråkigt kan den andra tycka är rofyllt eller intressant. Och precis som devisen säger, så om du tycker att något är roligt så blir du också bättre på det. Som kund kan du även dra nytta av att få en snickare som tycker att jobbet är roligt.

Kolla underlaget med en geoteknisk undersökning

11 jan 2022

Du är en av dem som har en så pass gammal tomt att den sträcker sig ut i havet. Nu vill du bygga en brygga med hus på, och är osäker på hur bärigheten är. Då kan du göra en geoteknisk undersökning.

Du vill ju inte köpa grisen i säcken och du vill inte heller bygga ett hus utan att veta hur marken ser ut. Det spelar ingen roll hur starkt och bra ditt hus är, ifall marken inte också är stark och bra. Något du säkert har sett flera gånger på filmer från jordbävningar eller översvämningar. Det är en hemsk syn och en mycket dyr syn, så därför kommer du satsa på att göra en geoteknisk undersökning. En undersökning där du får hjälp av ett luttrat företag som har koll på hur marken ser ut och hur den bör se ut.

Geoteknisk undersökning av din tomt

Det kan vara svårt att ha full koll på om du ska göra en geoteknisk undersökning eller ej. Men om du är osäker så är det alltid klokt att göra en för mycket istället för en för lite. Med en sådan undersökning kommer du få veta hur nära det är till berggrunden från markytan och även vilken typ av berggrund det är. Finns det sprickor eller andra skador, så kan du även få information om detta. Något som inte är lätt att veta ifall du inte går ner i marken och tar reda på det. En smart slags undersökning.

Maxa känslan med en badrumsrenovering i Upplands Väsby

7 jan 2022

Vill du få till det där badrummet där man kan sitta i timmar utan att tröttna. Varenda dag då man får lägga sig i badet är helt fantastisk. Allt tack vare badrumsrenoveringen i Upplands Väsby.

Badrummet är något som används dagligen och ofta flera gånger om dagen. För många är det ren avkoppling att vara i badrummet. Sitta i lugn och ro och bara få vara ifred. Vad som gör det lite bättre är om det är ett badrum man trivs i. För ärligt talat, alla badrum är inte så mysiga. Många har inte de väggar eller golv man vill ha. Eller så är badrummets inredning felplacerad, vilket gör att man får mindre golvyta än vad man faktiskt har. Ett bra och väl genomtänkt badrum kan ge dig den känslan du är ute efter. Allt som behövs är en badrumsrenovering.

Din dröm i ett badrum

Trots att man vet ungefär hur man vill ha det, kan det vara svårt att komma fram till hur det faktiskt ska se ut. Då är det bra att hämta inspiration från andra. Det hittar du enkelt om du bara söker lite på internet. Har du sen en idé om hur det ska vara kan du prata med hantverkarna som ska sköta din badrumsrenovering. Man kan rådfråga dem om de flesta saker och de har full koll på vad som är modernt. Vill du vara med och göra delar själv av renoveringen? Prata då med företaget och se vad som passar för dig att göra.

Fallskyddsutbildningar för säkert arbete på hög höjd

5 jan 2022

Tycker du om att jobba på högre höjder? Då kan du vara en av alla de som hoppar på en av alla fallskyddsutbildningar. Utbildningar där du får lära dig att hantera risker som ingår vid höga höjder.

Inom många yrken är det ett måste att arbeta på hög höjd. Men med den höga höjden kommer också farorna med fallrisken. Därför är det viktigt att man går någon av alla de fallskyddsutbildningar som finns på marknaden. En slags utbildning där du som jobbar på hög höjd, får lära dig hur du ska undvika att falla och vad du ska göra ifall du ändå faller. Men det är också en utbildning där du lär dig hur du ska kunna rädda någon annan som har fallit.

Vad du får lära dig på fallskyddsutbildningar

Precis som namnet låter antyda så är en fallskyddsutbildning en utbildning inom fallskydd. Men det är även mer än så. Först och främst får du som sagt lära dig vilken utrustning som du ska ha, så att du inte kan falla. Det kan vara fallskydd i form av räcken men även annat som selar där du spänner fast dig i en säker punkt. Förutom det så kommer du även få lära dig hur du ska agera ifall du ändå råkar falla, och hur du ska göra ifall du hittar någon som har fallit och som du behöver kunna rädda. Eftersom allt detta är så pass viktigt så anordnas kursen av proffs inom området.

Effektivitet med nyckelfärdiga hus

18 dec 2021

Det sista man vill när man köpt tomt är att vänta en dag för länge på att få bygga hus. Att organisera bygget kan driva även en lugn person till vansinne. En bättre idé? Beställ nyckelfärdiga hus.

Ett nyckelfärdigt hus är ungefär det det låter som. Eller som du kan tänka dig det hela med hjälp av fantasin. Du kan sätta nyckeln i låset och ta med alla dina tillhörigheter och bara flytta in. Ingen målning eller tapetsering. Bara att möblera och inreda.

Själva idén med ett nyckelfärdigt hus är att du får flytta in utan att behöva åtgärda någonting alls. Allt som behövs för att leva i huset är redan installerat. Från el och VA till badrumsinredning och kök. Inga justeringar med nya golv eller tapeter behövs. Ditt hus är redan klart.

Stora vinster med nyckelfärdiga hus

Det är skönt att slippa bekymra sig under resans gång. Slippa vänta in hantverkare eller se hantverkare vänta in varandra. Veta att allt som sker är sådant du redan bestämt, tillsammans med byggfirman du anlitat. Det blir inga plötsliga omkastningar av scheman eller oväntade kostnader eller byten av material ni redan bestämt.

I plånboken ser det också trevligt ut. En byggtid som inte förlängs i onödan betyder lägre kostnader. Det betyder förstås också att du faktiskt kan flytta in snabbare och slippa krångla med dubbla kostnader för boende. Effektivitet och firmans kompetens ger trygghet. Att slippa fixa själv med allt från materialleveranser till underleverantörer ger en bekymmerslös tillvaro med grande finale - inflyttning.

Lackering av köksluckor kan utföras i Stockholm

15 dec 2021

Är det dags för lite lackering i Stockholm? En lackering av köksluckor ger dig ett fräscht kök utan att du behöver renovera om hela köket. Du kan även få dina dörrar och möbler lackerade.

Har du ett kök som börjar kännas trist och färglöst? Du kanske har funderat på att göra någonting åt saken. Många renoverar hela köket och det är ett bra alternativ om det är mycket som behöver snyggas till. Om det endast gäller att få lite ny färg och ett fräscht kök är en lackering av köksluckor ett bra val. Du kan måla om luckorna själv men det är ett slitsamt arbete som tar både tid och kräver utrymme. Köksluckorna bör plockas ner vid målning och måste då ligga någonstans vilket upptar stor plats. Det finns erfarna målare som tar hand om din lackering i Stockholm. Anlita proffsen så kan du känna dig trygg med att resultatet blir bra och du får tid över till annat.

Lackering utförs på köksluckor, dörrar och möbler

Det är inte bara köksluckor som kan lackeras utan du kan även få köksstommen målad eller sprutmålad i samma kulör som luckorna. När du bestämt dig för att snygga till köksluckorna kan du även passa på att få målat inuti också. Nu kanske du kommit igång ordentligt och känner att det finns mer att fräscha till i ditt hem. Låt målaren fixa innerdörrarna på samma gång i samma kulör eller någon annan snygg färg. Lite ny färg på någon möbel kanske också är på sin plats.

Papptak i Göteborg – för ett hållbart tak

14 dec 2021

När det är dags att lägga tak så finns det flera olika varianter att välja mellan. Funderar du på ett papptak att lägga på ditt hus i Göteborg så är det ett tak som kommer hålla många år framöver.

Många tänker kanske, papptak, kan det verkligen vara hållbart att ha som skydd på huset? Men jo, så är det faktiskt. Det finns många olika sorters tak av olika typer av material att välja mellan när det är dags att lägga ett nytt tak på huset. Och papptak är ett av dessa alternativ som du kan välja mellan när det är dags för takbyte. Det bästa är att anlita en firma som sysslar med papptak i Göteborg, som kan hjälpa dig med ditt nya tak. Att papptak är hållbart och kvalitativt, det vet vi redan. Men det är också ett lättare material att arbeta med eftersom det väger mindre än exempelvis pannor.

Billigt och slitstarkt

Vilket tak man ska välja när det är dags för takbyte är egentligen helt och hållet upp till var och en. Alla har vi olika tycke och smak samt även olika typer av hus. Kanske tycker man att ett papptak skulle passa bättre in tillsammans med resten av husets utseende och exteriör än ett tak med pannor? Ett papptak står emot väder och vind precis lika bra och väl som ett tak med pannor och tegel. En annan stor fördel med att välja just tak av papp är att det är billigare än andra typer av tak.

Markentreprenad i Göteborg har all kunskap som behövs

9 dec 2021

Behöver ni någon som är händig, som klarar av även de svåra arbetena? Då kan det vara markentreprenad i Göteborg. De är redo att hjälpa er vare sig det är totalentreprenad eller sprängning.

Marken är inte alltid helt perfekt för att börja bygga något på. Många gånger behöver den förberedas väl först. Oavsett om det är för ett nybygge av bostad eller för en framtida väg som ska dras fram där. Experterna som arbetar med markentreprenad har full koll på vad som behöver göras med marken innan en byggnation påbörjas. De tar sig an allt från de mindre projekten, till de riktigt stora. Även viktiga uppdrag som att förbereda marken för att bli tillräckligt stark att klara av en bro. Är det experter man behöver, då är det dem man ska vända sig till.

Markentreprenad innebär ett brett arbete

De som arbetar med markentreprenad är utbildade och har kunskap om många olika saker. De kan anlitas oavsett om du ska göra en dränering, eller om du behöver spränga. Dessa två aktiviteter skiljer sig rejält åt. Men trots det har de den kunskap, erfarenhet och den utbildning som behövs. De vet hur viktigt det är att en sprängning går rätt till och de vet hur man planerar den på bästa sätt. Dessutom har de ofta goda kontakter med andra företag som kan hjälpa till om de själva inte har kunskapen. Du slipper då ha flera kontakter och allt kan skötas via ett företag.

Säker och effektiv asbestsanering i Stockholm

30 nov 2021

Ska ni renovera ett hus eller en byggnad i Stockholm? Då bör ni se upp med asbest. Förr i tiden använde man ofta asbest i olika byggmaterial och ni kan därför behöva göra en asbestsanering.

Innan man kom på att de partiklar som frigörs när man handskas med asbest är farliga, använde man asbest i många olika byggmaterial som isolering, eternitplattor, kakelfix, golvmattor, med mera. Asbest har egentligen många bra egenskaper och är billigt, slitstarkt och isolerande. Men det faktum att asbest kan orsaka cancer för dem som handskas med materialet gör att det inte längre lämpar sig som byggmaterial. Men asbest kan finnas kvar i äldre orenoverade fastigheter. För den som ska renovera gäller det att handskas med materialet på ett säkert sätt.

Hur går en asbestsanering till?

Vid en asbestsanering inventeras först byggnaden för att lokalisera var det finns asbest. Företaget som utför saneringen brukar också hjälpa till med att ansöka om tillstånd och med att transportera bort och deponera avfallet. Det krävs särskild kunskap för att kunna handskas med asbest på ett säkert sätt. Den får varken skada dem som handskas med asbest eller omgivningen. Det finns särskilda företag som är specialiserade på asbestsanering. Personalen är särskilt utbildade och företagen är även certifierade via Arbetsmiljöverket och har tillstånd att få utföra asbestsanering. Ta in offerter från några olika företag och fråga även vad som ingår i priset. Skriv sedan ett ordentligt avtal där det också står när saneringen ska vara slutförd. Läs mer om - på denna webbsida: https://www.asbestsaneringstockholm.nu/

Värmepump i Karlstad – en riktig vinstmaskin

27 nov 2021

Du som ännu inte bytt ut din gamla oljepanna bör göra det omgående. Det finns jämförelsevis inga som helst nackdelar med att sätta in en riktig värmepump för bergvärme i din villa i Karlstad.

Fossila bränslen är inte framtiden. Eller ja, de får gärna höra till framtiden på så sätt att de faktiskt finns kvar på jorden och inte tar slut. Om du fortfarande håller på att elda olja för att få huset varmt under de kalla vintermånaderna är det dags att se dig om efter ett alternativ. Det bästa alternativet stavas bergvärme. Genom att installera en värmepump i Karlstad kan du sänka dina energikostnader med hisnande 80 %. Både planeten och din penningpung kommer alltså bli riktiga vinnare när du nu äntligen överger de fossila bränslena till förmån för miljövänlig bergvärme.

Ack värmepump du sköna – och billiga

Alla tomter är olika, men på de allra flesta tomter går det att borra i berget. Se till att borrfirman du väljer gör en grundlig undersökning av marken de ska borra i innan de skriver sin offert. Slutkostnaden för borrning beror på en mängd faktorer, bland annat hur långt ned till berget det är och hur mycket längre ned i berggrunden du behöver borra. Att slå fast de faktiska förutsättningarna för att få en så korrekt offert som möjligt är betydligt bättre, än att slutnotan blir en överraskning. Men oavsett hur dyr installationen än blir, så kommer du tjäna pengar på det här över tid. Oljan lär nämligen bara bli dyrare och dyrare.

Känn dig trygg med brandtätning

23 nov 2021

Man kan aldrig ha för mycket trygghet. Allt vi gör kan vara en fara om det vill sig illa. Även i vårt eget hem. Med brandtätning eller något annat effektivt brandskydd får du en bra trygghet.

För bara några år sen hade man inte alls samma tänk som vi har idag. De flesta av våra äldre hus har inget brandskydd. På sin höjd kan man finna brandlarm där. Idag är det andra tider och man vet bättre redan när huset byggs. Direkt sätter man in ett brandskydd i byggnaden. Det kan vara brandtätning, brandskyddsmålning eller något annat. Det viktiga är att man har något som funkar för just den byggnaden. Men du som har ett hus utan ett brandskydd, det finns en lösning för dig med. Det går att lägga ett brandskydd i efterhand. Allt du behöver göra är att kontakta ett företag som är expert på olika brandskydd.

Brandtätning hindrar branden

Brandskyddet kommer inte att magiskt hålla borta en brand. Det kommer inte heller släcka en brand. Det kommer göra något annat väldigt viktigt. Det kommer bromsa branden. Med hjälp av till exempel stenull som ligger i väggarna, så bromsar det elden från spridning. Inte bara elden, utan även röken, vilket gör att ni som är där inne har mer tid på er att ta er ut. En brandtätning kan rädda liv. Så tveka inte att göra en. Det finns inga pengar som ersätter ett liv, att ha ett brandskydd är en billig försäkring för dig och ditt hem.

Snyggaste golvet i Göteborg tack vare golvslipning

23 nov 2021

Golvslipning i Göteborg är bra att ta till när trägolvet har fått fula repor och är väldigt slitet. Slipar man golvet kommer det att få en ny glans och ett nytt liv som avspeglar sig på hemmet.

Ett trägolv ska klinga vackert och harmonisera med hemmet i övrigt. Att ha ett golv som man direkt ser är slitet och fullt med repor skapar disharmoni i ögon och hemkänslan. Det är lite som att stora violinister plötsligt börjar spela falskt. Att violinistens tagel på stråken hoppar loss strå för strå samtidigt som violinen inte är korrekt stämd.

Går man på en stor konsert i Göteborgs konserthus med en orkester vill man njuta av den vackra musiken. Det räcker inte att alla de andra musikerna är proffsiga uti fingerspetsarna. Om violinisten skapar missljud blir stora delar av konserten förstörd. Helheten som man drömt om blir som en sprucken spegel.

Låt golvslipningen göra golvet ljuvligt vackert igen

Precis samma blir det med ett fult trägolv hemma om resten är bra. Violinisten kan byta ut sin stråke och stämma violinen och åter få ett vackert välljudande instrument. Till golvet hemmavid kan man beställa golvslipning som gör golvet som nytt igen.

Med en vacker olja eller ett bra vax på golvet kommer snart harmonierna spela i hemmet igen. Kanske blir det inspiration till att göra fler saker i hemmet så att det snart känns som en ny bostad. Tapetsering, byta ut möbler eller fixa resten av golven kan skapa nya harmonier i hemmet. Läs mer om golvslipning på denna sida: golvslipninggöteborg.net 

Funderar du på att byta fönster?

15 nov 2021

Fönster har en stor betydelse för hur man trivs i en bostad. Vi är beroende av ljus och ett större ljusinsläpp kan dessutom skapa en känsla av större rymd och lyfta fram den övriga inredningen. Att man idag ser att många nya hus byggs med större fönsterpartier är ingen slump - och det är långt ifrån slumpens skördar att många renoveringar idag sker i syfte att addera mer ljus in i bostäder. Fönster är viktiga, men det handlar också om att några detaljer måste ses över innan man investerar i nya.

Först och främst så kan fönsterbyten ske av olika skäl. Det vanligaste handlar om att äldre fönster, helt enkelt, inte längre håller måttet och måste bytas ut. Det kan då handla om att man som villaägare inser att de gamla fönster som finns på huset läcker energi och därigenom påverkar kostnaden man har för uppvärmning. För, det är ett av de största argumenten till varför fönster ska bytas ut. Det kostar pengar - ett fönsterbyte är dyrt! - men det är också en investering. Dagens moderna fönster är tätare, har ett lågt U-värde och samtidigt en massa tekniska uppsidor - smutsavvisande och skydd mot UV-strålar. Detta gör att ett fönsterbyte kan skapa en billigare och enklare vardag. Vilket naturligtvis inte ska föraktas.

Men, trots allt detta så är ändå ett råd att man först ser över vilka alternativ som finns för fönsterrenovering. Är inte fönstren totalt uttjänta så kan man ofta exempelvis göra dem tätare och sänka U-värdet genom en renovering. Det är billigare och det är bättre för miljön.

Köpa fönster online - tänk på detta

Att köpa fönster idag är både enklare - och svårare. En paradox som ligger i att det finns ett betydligt större urval idag av både modeller, leverantörer, storlekar och material. Detta faktum kan göra att man tappar bort sig och att man inte riktigt vet var man ska börja och var man ska sluta.

Det positiva är att man som privatperson kan hitta fönster till väldigt bra priser genom det stora urvalet. Att köpa fönster online ger exempelvis ett betydligt lägre pris än att köpa exakt samma typ av fönster i butik. Detta inklusive priset för frakt. Rådet är att man tar sig tid att undersöka marknaden innan man beställer och att man gärna kontaktar en sakkunnig innan också - detta för att säkerställa att fönstren verkligen når den verkshöjd man eftersträvar. Se även över exempelvis garantier innan du klickar på beställ.

Tänk även på att nya fönster kan komma att kräva ett bygglov. Väljer du att köpa fönster som går i samma stil som dina gamla så är detta sällan nödvändigt, men om du byter färg, stil eller exempelvis väljer stora fönsterpartier så är det definitivt läge att kontakta Byggnadsnämnden för rådgivning i frågan.

← Äldre inlägg