Blogg

RSS

Bergvärme Stockholm - frågor & svar

16 Feb 2024

Bergvärme i Stockholm är intressant för både fastighetsägare, företag, BRF:er och privata villaägare. Väljer man bergvärme som energikälla så väljer man också lägre kostnader. Med rätt installation och med rätt förutsättningar så kan det handla om att man sänker kostnaderna med så mycket som 80% - varje månad.

Det gör det givetvis intressant, men det handlar också om att man måste vara medveten om vissa saker. Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om bergvärme i Stockholm och där du, förhoppningsvis, ges lite nu kunskap i ämnet. Enligt följande:

Kan alla använda bergvärme i Stockholm?

Nej, det måste finnas rätt geologiska förutsättningar för att bergvärme ska vara ett gångbart alternativ. Dessutom så handlar det också om ekonomi. Att borra efter bergvärme är dyrt och slår man samman detta med installation samt köp av värmepump så kan det handla om en kostnad på långt över 100.000 kronor. Dessutom med Rot inkluderat. Värt det? Ja, som sagt, det finns definitivt en vinst i att sänka kostnaderna med 80 %. Återbetalningstiden kan man dessutom räkna på och man bör även vara medveten om att samma borrhål kan användas även i framtiden.

Är bergvärme bra för miljön?

Ja, det handlar om grön energi och det är ännu en fördel med att välja bergvärme i Stockholm. Du tar ett aktivt beslut i att bidra till en bättre miljö och du minskar dina negativa avtryck på klimatet. Ett bra val!

Vilken bergvärmepump ska jag välja?

Både då det kommer till valet av bergvärmepump och vid valet av företag för installation och borrning så bör du undersöka innan du går vidare. En pump från ett välkänt märke kostar mer pengar, men den är enklare att serva, den ger bättre effekt och den håller betydligt längre. Installationen ska alltid skötas av proffs och se till att vara ytterst noggrann med exempelvis referenser. Din pump får aldrig bättre effekt än hur optimerad den är för din bostad.

För att kunna få mer information besök hemsida: klimio.com

Förnya ditt hem med nymålad prakt

13 Dec 2023

Många av oss drömmer om att ge våra hem ett nytt liv och en fräschare atmosfär. En enkel och effektiv metod för att förvandla ditt hem är att använda färsk färg på väggar och snickerier. För att uppnå det bästa resultatet måste du dock vara noga med förberedelserna. Här är några användbara tips som kommer att hjälpa dig på vägen.

Att välja rätt färg är nyckeln till att förvandla ditt hem. Innan du bestämmer dig, se till att provmåla på en mindre yta eller på en kartongbit som du kan flytta runt i rummet. Detta ger dig möjlighet att se hur kulören påverkas av olika ljusförhållanden, årstider och väderstreck. Färgen kan se helt annorlunda ut beroende på dessa faktorer, så ta dig tid att överväga ditt val noggrant. De flesta färgbutiker erbjuder provburkar med färg, och du kan också rådfråga en professionell målare i Hägersten för förslag och rekommendationer.

Förbered ytan noga

För att säkerställa ett snyggt resultat och långvarig färgkvalitet är noggrann förberedelse avgörande. Måla aldrig direkt på flera lager tapet eller färg, eftersom detta kan leda till bubblor, avfärgning eller flagning av färgen. Anlita istället en erfaren målare i Hägersten som har kunskap om korrekta förberedelser. Idag har du möjlighet att dra nytta av rot-avdraget för måleritjänster, vilket gör det mer prisvärt än du kanske tror. Innan du väljer en målare, se till att begära offerter från flera olika företag för att jämföra priser. Kom ihåg att priset inte är det enda som spelar roll - ta även hänsyn till deras tidigare referenser och arbetskvalitet.

Med dessa tips i åtanke kan du förnya ditt hem med färg på ett sätt som förbättrar både dess utseende och trivsel. Ta dig tid att välja rätt färgnyans och anlita en målare i Hägersten för att säkerställa ett fantastiskt resultat som kommer att glädja dig under många år framöver.

Bättre och billigare med värmepumpar i Göteborg?

5 Dec 2023

Det är möjligt att spara på både pengar och miljö med värmepumpar i Göteborg. De olika typerna av värmepumpar passar olika behov och kompletterar varandra.

Med stigande energipriser och större medvetenhet om miljöproblemen har ett intresse växt sig stort. Många vill förändra sitt sätt att värma den egna bostaden. Att idag använda direktel är för många orimligt dyrt. Alltså ökar intresset hela tiden för bra och billigare alternativ. Man vill också minimera den påverkan uppvärmningen har på vår gemensamma miljö. Där har värmepumpen i sina olika varianter mycket att erbjuda.

En värmepump fungerar egentligen på väldigt enkla sätt. En luft-luftvärmepump tar hand om restvärmen i utomhusluft och omvandlar den till inomhusvärme med hjälp av köldmedium. En luft-vattenvärmepump distribuerar värmen via husets gamla vattenburna uppvärmning, liksom bergvärmepumpen. Vilket man väljer? Det beror bland annat på vilken kostnad man är beredd att ta och på hur huset man vill värma är planerat.

Effektiv uppvärmning med värmepumpar i Göteborg

Generellt sett kan man säga att en luft-luftvärmepump fungerar som allra bäst där man har en öppnare planlösning. Värmepumpen monteras alltid på en yttervägg och blåser sedan runt varmluft i bostaden. Har man ett hus med mer än en våning behöver man alltså ha minst en pump för varje våning.

Vill man använda nuvarande system med element kan man istället installera en luft-vattenvärmepump. Då värms elementen som tidigare fast med en annan och billigare värmekälla. Vill man installera en så kallad bergvärmepump är kostnaden vanligen hög eftersom processen kräver ett borrhål ned till grundvattnet där man bor. Hur djupt man behöver borra kan alltså variera en del.

Enkel och säker installation av värmepumpar i Göteborg

Vanligen är processen med att installera värmepumpar i Göteborg både snabb och helt odramatisk. Bäst går det förstås om man tar kontakt med en bra firma med rätt kompetens och inställning från dag ett. Då kan man diskutera fram en lösning som passar dig som köpare och samtidigt är praktiskt genomförbar. Det är viktigt att allt fungerar enligt förväntan.

Hur är det då sedan med skötsel och service av en värmepump? Man kan konstatera att värmepumpen kräver mycket liten omsorg dagligen. Ställ in gradantal och den fungerar. Någon gång, varje år eller vartannat, är det bra att få den servad och kontrollerad. Värmepumpen är allt man behöver.

Vilken värmepump passar bäst i Stockholm?

23 Nov 2023

Vill du sänka dina uppvärmningskostnader med en värmepump och undrar vilken av alla pumpar du ska välja? Här kommer några användbara tips för dig i Stockholm.

Att värma huset med en värmepump är det bästa men att välja rätt pump är inte det lättaste, särskilt när det finns så många olika att välja mellan. Jordvärme, bergvärme, sjövärme och luftvärme är de olika system som finns. Luftvärmepumpar finns dessutom i flera olika modeller som luftvattenvärmepump, frånluftsvärmepump och luftluftvärmepump.

Vilken av alla värmepumpar man ska välja beror på husets planlösning, hur stor konsumtion av värme och varmvatten hushållet har, samt hur omgivningarna runt fastigheten ser ut. Med det menas hur tomten ser ut och hur stor den är men även vad som finns i marken. Inte sällan finns det flera olika pumpar som kan göra jobbet och då får man låta plånboken bestämma.

Viktigt att tänka på innan man installerar en värmepump

Hushållets konsumtion av värme och varmvatten har betydelse för vilken effekt värmepumpen ska ha och en större värmepump kostar så klart mer. Kan man sänka sitt energibehov genom att exempelvis tilläggsisolera vinden innebär det att värmepumpen blir billigare. På så vis får man även snabbare igen pengarna.

Andra exempel på energisparande åtgärder som kan vara bra är att täta fönster och ytterdörrar. Eller eventuellt byta ut dem mot nya med riktigt lågt u-värde. Att ersätta badkaret med en dusch brukar göra att man gör av med mindre varmvatten. Men att även förkorta duschtiden med några minuter ger stor effekt på konsumtionen av varmvatten.

Totalentreprenad bäst när man ska installera en värmepump

Vill man installera värmepump i Stockholm är det smidigast att använda sig av totalentreprenad. Då får man hjälp med att hitta rätt pump för huset och hushållet och får den även installerad och korrekt inställd. Ett företag med totalentreprenad servar och underhåller även värmepumpar.

Att alltid använda sig av ett och samma företag är tryggare eftersom man vet vem man ska ringa om det skulle uppstå problem med värmepumpen eller om man har frågor. Men totalentreprenad blir också billigare. Fast man ska alltid jämföra minst två olika firmor med totalentreprenad innan man bestämmer sig. De flesta erbjuder ett kostnadsfritt hembesök med efterföljande offert. På så vis är det enkelt att jämföra priser och företag.

Fördelar med golvslipning: Ge ditt trägolv nytt liv

14 Oct 2023

Trägolv är en tidlös klassiker som ger ditt hem en unik charm och elegans. Efter ett antal år med daglig användning kan dock även det mest välskötta trägolvet börja visa tecken på slitage och åldrande. Här ska vi utforska fördelarna med att slipa ditt trägolv och hur detta enkla åtgärd kan förvandla ditt hem till en fräsch och inbjudande plats igen.

Ett välskött trägolv är en prydnad i varje rum. Det ger inte bara en behaglig känsla under fötterna utan bidrar också till en ljuddämpande atmosfär och ett tidlöst estetiskt uttryck. Trä är dessutom ett hållbart material tillverkat av förnybara resurser, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ. För att bevara och förhöja skönheten i ditt trägolv krävs dock regelbunden vård, rengöring och ibland ytbehandling. Efter några år kommer det också att vara dags för en golvslipning.

Golvslipning: Steg för steg

När du bestämt dig för att återställa ditt trägolv till sin forna glans är det första steget att kontakta en erfaren golvslipningsfirma. De kommer att besöka ditt hem, inspektera golvet och ge dig en offert. Innan själva slipningen kan påbörjas måste du tömma rummet och noggrant dammsuga golvet, undvik dock att använda en våtmopp.

Själva slipningen utförs med moderna maskiner som är utrustade med inbyggda dammsugare för att minimera dammet. Det är viktigt att slipningen genomförs jämnt och i en kontinuerlig rörelse, utan avbrott. Att försöka slipa golvet själv kan resultera i ojämnheter och fula hack. För att nå de svåråtkomliga områdena som hörn och runt rör används specialverktyg. När slipningen är klar är det dags för ytbehandling, där du kan välja mellan lack, olja eller vax, beroende på dina preferenser och behov. Efteråt måste golvet torka i minst ett dygn innan du kan återfylla rummet med möbler och återgå till normal användning.

Hållbarhet och värdeökning

En nyslipad yta ger ditt trägolv en nykänsla som om det just hade installerats. Detta förvandlar inte bara rummet estetiskt utan ger också en känsla av fräschhet och välmående. Trägolv har den fördelen att de inte behöver bytas ut när de slits, vilket gör dem till ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ. Att investera i en golvslipning är en försumbar kostnad i jämförelse med att byta ut hela golvet.

Dessutom kommer din fastighets värde att öka med välskötta och hållbara golv. Även om ett trägolv med tiden kan bli för tunt för att slipas igen, har det ändå en betydligt längre livslängd än många andra golvmaterial. Detta gör trägolv till ett klokt val både för dig och för miljön.

Effektiva solcellsanläggningar i Västerås för året runt energi

6 Oct 2023

När novemberdagarna är gråa och tvivlen smyger sig på om solceller verkligen är en klok investering i Västerås, är det viktigt att förstå att dessa anläggningar fortsätter generera elektricitet även under sådana förhållanden. Även om produktionen kanske inte är lika hög som under sommarmånaderna, så är solceller en pålitlig energikälla året om. Många individer har valt att investera i solceller som ett miljövänligt och ekonomiskt alternativ för att producera egen el. Denna enkla och effektiva metod har lockat många privatpersoner som önskar minska sina elkostnader och samtidigt göra en insats för framtiden. Företag som specialiserar sig på solcellsteknik förstår att det finns en viss tveksamhet kring huruvida dessa anläggningar verkligen fungerar som utlovat.

Det är inte ovanligt att intresset väcks när grannar väljer att installera solceller på sina tak. Denna förhandsinformation kan vara ovärderlig, då det handlar om en relativt ny teknik. En naturlig följd är att vända sig till ett etablerat företag som specialiserar sig på solceller i Västerås för att få den experthjälp och vägledning som behövs. Ett första steg är att låta experter besöka fastigheten för att genomföra en noggrann utvärdering av de optimala placeringarna för solcellspanelerna. Taket är ofta den bästa platsen, men det är även möjligt att placera panelerna på marken om det finns tillgängligt utrymme. Efter en noggrann bedömning utförs en beräkning för att bestämma den ideala storleken på anläggningen. När solcellspanelerna har levererats är det dags att inleda installationsprocessen, där företagets experter aktivt deltar.

Maximera energiutvinningen från solcellsanläggningen

Solcellsanläggningar presterar naturligtvis bäst under de ljusare månaderna när solen är som mest aktiv. Även om det inte går att lagra all överskottsel som genereras, finns det möjlighet att sälja överbliven el till ett elbolag. När kvällarna blir mörkare och behovet av elektricitet ökar, kan man sedan köpa tillbaka den överskottsel som tidigare har sålts. Detta gör att det blir både enkelt och kostnadseffektivt att producera och använda egen solenergi i Västerås.

Genom att välja solceller som energikälla kan man göra en insats för både miljön och den egna plånboken. I Västerås, där solcellsanläggningar fungerar effektivt året om, är det ett klokt val att investera i denna framtidsteknik. Med hjälp av kompetenta experter inom området kan man säkerställa en smidig installationsprocess och maximal energiutvinning från solcellerna.

För mer information samt tips besök denna hemsida: solarinvest.se

Snickare förverkligar din dröm

5 Oct 2023

Bästa vännen har drömmen du själv velat ha så länge: garaget där ni spenderar många timmar på att meka med bilarna. Resan dit är värd den. Men det hade varit fantastiskt att ha ett eget garage.

Drömmen om ett eget garage

Alla dessa timmar spenderade i garaget, snart får du ditt eget. Är man bilentusiast så är man, det finns alltid saker att förbättra och göra på bilarna och att ligga ute på marken är inte alltid så roligt. Det kan även vara svårt att alltid räkna med att vännen ska vara hemma så att du kan låna hans garage. Dagen kan inte komma snabbt nog innan ditt eget står klart. Med hjälp av snickare kommer det att gå snabbt. Allt planeras in i minsta detalj för att verkligen kunna utnyttja hela stället. Det är en fantastisk tid att se fram emot och snart kan du meka i ditt alldeles egna garage.

Oavsett storlek på projektet

Det finns ingen gräns för hur stort eller litet ett projekt behöver vara för en hantverkare i Norrköping att ta sig an det. Har du planer på att bygga ut eller bygga helt nytt, ja då är snickare rätt för dig. Inget projekt är för stort eller för litet. Om du bor i Uppsala bör du kontakta en snickare i Uppsala. Den staden har mycket att erbjuda och du kan känna dig trygg med att du hittar de bästa där. Se ditt projekt växa fram dag för dag, i deras takt går det fort. Du väljer själv hur delaktig du vill vara i projektet.

Professionell elektriker i Norrköping - Trygg och säker elservice

2 Oct 2023

När det kommer till elservice för ditt kontor eller din bostad är det viktigt att du anlitar en kvalificerad elektriker från Norrköping. Att dra om ledningarna eller koppla om strömmen är inget man bör göra på egen hand. Med en professionell elektriker kan du vara säker på att jobbet blir utfört på ett tryggt sätt och att du blir helt nöjd med resultatet.

Värdet av rätt behörighet

Innan du tar tag i elinstallationer eller reparationer är det viktigt att se till att elektrikern har rätt behörighet. Att anlita en behörig elektriker i Norrköping eller någon annan stad ger dig trygghet och försäkring om att arbetet utförs enligt säkerhetsstandarder. En kvalificerad elektriker har de rätta kunskaperna och erfarenheterna för att hantera olika elrelaterade uppgifter.

Säkerhet först

Säkerheten är alltid högsta prioritet när det kommer till elektriska installationer och reparationer. Elektrikern har ett stort ansvar för att se till att allt utförs på ett tryggt sätt. Bland de viktigaste sakerna som en elektriker måste ha koll på är att alla elcentraler fungerar som de ska och att de inte är defekta. Eventuella skadade anslutningskablar måste bytas ut för att undvika risker.

Undvik klåpare - Anlita en proffsig elektriker

Att ta hjälp av en oerfaren person kan leda till allvarliga problem. Ibland kan felaktiga arbeten leda till olyckor och skador på människor och egendom. Anlita alltid en kvalificerad elektriker för att undvika dessa risker. Med en professionell elektriker i Norrköping kan du vara säker på att jobbet blir väl utfört och att säkerheten inte kompromissas.

Elsäkerhet i förläggningar

Inuti en förläggning är det oerhört viktigt att det inte finns några oskyddade kablar. En professionell elektriker ser till att alla kablar är korrekt isolerade och skyddade för att förhindra skador och olyckor. Om det finns lösa kablar på platser där trafik förekommer, såsom vid en väg, är risken för skador ännu större, vilket understryker behovet av att anlita en expert.

Mer att läsa finn hos elektrikernorrköping.nu.

Klimatsmart Lösning: Sänk dina månadskostnader och bidra till en hållbar framtid

4 Sep 2023

Är du medveten om både din ekonomi och klimatet? Dessa två faktorer kan faktiskt gå hand i hand. Genom att använda klimatsmarta lösningar kan du minska dina månadskostnader betydligt.

Falun leder vägen

I Falun har invånarna tagit både klimathänsyn och ekonomi på allvar. De har anammat de senaste trenderna och övergått från direktverkande eluppvärmning till bergvärme samt installerat solceller på taket. Vid en första anblick kan det verka lite galet att tänka på hur mycket man kan dra nytta av naturen. Solcellerna placeras på taket där de samlar in energi från solen och omvandlar den till elektricitet. Resultatet? Månadskostnaderna minskar betydligt.

Pris per kW

Det finns olika typer av solcellsanläggningar, både dyra och billiga. Vanligtvis betalar man per kilowatt, och ju större anläggning man har, desto billigare blir det. Visst, installationen kan vara en större initial kostnad, men i det långa loppet tjänar man in det. Det är en investering både för huset och för dig själv. Solcellerna är känsliga och samlar in energi även under molniga dagar. Solen finns där, gömd bakom molnen, ger solcellerna precis det de behöver. Därför kan du till och med använda solcellerna under vintertid. Varje steg mot en mer miljövänlig energikälla är ett steg i rätt riktning. Om du funderar på att installera solceller i Falun, rekommenderar vi att du kontaktar ett företag och begär en offert för din byggnad.

Glasmästarens överraskande knep för fläckfria fönster!

1 Sep 2023

Välkommen till detta informativa inlägg där vi delar med oss av några oväntade knep för att hålla dina fönster i perfekt skick! Att ha fläckfria fönster ger inte bara ett rent och inbjudande intryck, det låter också mer ljus strömma in i ditt hem.

Vi kommer att ge dig värdefulla tips som hjälper dig att uppnå skinande fönster utan större ansträngning. Låt oss dyka rakt in i dessa överraskande metoder!

1. Rätt rengöringsmedel är nyckeln

Ett överraskande knep för att få fläckfria fönster är att använda rätt rengöringsmedel. Istället för att bara använda vanligt fönsterputsmedel kan du prova en egen hemgjord lösning. Blanda lika delar varmt vatten med ättika, och du har en effektiv och miljövänlig rengöringsvätska. Vinägern hjälper till att lösa upp smuts och fläckar utan att lämna några oönskade rester.

2. Mikrofiberdukar för fönsterrengöring

Ett annat oväntat trick är att använda mikrofiberdukar för att rengöra fönstren. Dessa små, men kraftfulla dukar är utmärkta för att ta bort smuts och fett utan att skapa ränder på glaset. Se till att ha flera rena mikrofiberdukar till hands när du rengör fönstren för bästa resultat.

3. Rätt teknik för fönsterputsning

Tekniken du använder när du putsar fönstren kan också påverka resultatet. Använd långa, jämna drag när du torkar av fönstren för att undvika ojämnheter och skrapmärken. Arbeta också på en molnig dag eller i skuggan för att undvika att rengöringsmedlet torkar för snabbt på glaset.

4. Regelbunden underhåll ger skinande resultat

En annan oväntad metod för att hålla fönstren fläckfria är att ha en regelbunden underhållsrutin. Genom att rengöra fönstren regelbundet, åtminstone varannan vecka, förhindrar du att smuts och fläckar byggs upp över tiden. Särskilt under regniga perioder kan fönstren behöva extra uppmärksamhet för att behålla sin klarhet.

5. Glöm inte insidan av fönstren

När du tänker på fönsterputsning är det lätt att bara fokusera på utsidan av glaset. Men för att verkligen få dina fönster att stråla är det viktigt att inte glömma insidan. Använd samma rengöringsmetod och teknik på insidan för att få en genomgående ren yta.

6. Förebygg fläckar för långvarig glans

Slutligen, för att verkligen behålla dina fönster fläckfria, försök att förebygga fläckar från början. Undvik att röra glaset med smutsiga händer och se till att husdjur inte klättrar på fönsterbänkarna. Genom att vara förebyggande kan du minska behovet av intensiv fönsterputsning och låta dina fönster förbli kristallklara längre.

Genom att använda dessa överraskande knep från en glasmästare i Malmö kan du enkelt få dina fönster att bli fläckfria och få ett skinande resultat som kommer att imponera på alla som ser dem. Följ våra tips och njut av de klara vyerna genom dina skinande rena fönster! Lycka till med fönsterputsningen!

Anlita en målare i Trosa för att fräscha upp din bostad

29 Aug 2023

Att förnya sitt hem behöver inte vara kostsamt när det kommer till att anlita en målare i Trosa. Genom att använda rutavdraget kan du enkelt få hjälp med att förvandla din tråkiga bostad till något spektakulärt.

Fördelarna med ny färg och snygga tapeter i Trosa

Att tillämpa ny färg och snygga tapeter kan verkligen göra underverk för en trist och sliten bostad. Det bästa är att det varken tar lång tid eller kostar en förmögenhet. Genom att dra nytta av rutavdraget kan du anlita en professionell målare utan att spränga budgeten. Det är dock viktigt att välja rätt färg och tapet, då det finns så mycket vackert att välja mellan och trender kan lätt påverka oss. För att undvika att behöva måla om igen är det viktigt att noga överväga ditt val. Det kan också vara en god idé att låna hem tapetprover eller prova att måla olika kulörer direkt på väggen. På så sätt kan du se hur färgen eller tapeten påverkas av ljuset i rummet.

Målaren kan hjälpa dig med färgsättningen

När du har valt tapet eller färg är det dags att begära in offerter från flera olika målare i Trosa. Om du tycker att det är svårt att välja rätt färgsättning kan du även rådfråga målaren. Det lönar sig att välja en målare med utbildning och kunskap om olika typer av färg. Det är nämligen viktigt att välja rätt färg baserat på hur rummet används. Ibland vill man även ha snickerier och paneler målade i naturliga färger, till exempel äggoljetempera eller linoljefärg. Då är det viktigt att målaren har rätt kompetens och vet hur man ska gå tillväga.

Välj en professionell målare i Trosa

När du väljer en målare i Trosa är det viktigt att du ser till att denne har rätt kvalifikationer och erfarenhet. En professionell målare kan inte bara ge dig råd om färgsättning utan även säkerställa att arbetet utförs på bästa möjliga sätt. Att fräscha upp ditt hem med ny färg och snygga tapeter kan verkligen göra skillnad och ge dig ett vackrare och mer trivsamt boende. Så varför inte ta hjälp av en kunnig målare i Trosa och ge din bostad den förnyelse den förtjänar?

Dränering en nödvändighet i hus på Hisingen

23 Aug 2023

Det vackra huset på Hisingen var perfekt för paret. Med de många rummen kunde barnen komma på besök samtidigt. Men innan inflytt behövdes en dränering.

Anders och Kim hade köpt ett vackert hus på Hisingen där de skulle kunna ta emot alla barnen samtidigt. Detta var något som var viktigt för dem då de flyttade från orten där resten av familjen bodde. Anledningen till flytten hade varit att Anders ville flytta tillbaka till sina hemtrakter. Så när de såg huset visste de att det var rätt för dem.

Huset var dock inte klart för inflytt ännu. De hade beställt en besiktning när de köpt huset och sett att det fanns tendenser till fuktskador i källaren. De var då de upptäckte att det inte hade gjorts någon ordentlig dränering. Det var alltså något som de definitivt behövde ordna med det samma.

Dränering planerades

Så snart pappren var klara kontaktade Anders en firma som kunde fixa dränering på Hisingen. Paret ville ha det gjort så snart som möjligt så att de kunde börja njuta av sitt hus så fort det bara gick. Lyckligtvis kunde företaget de hittat skicka en anställd redan i början av den kommande veckan.

Så snart denne var på plats med grävmaskin gick arbetet mycket snabbt. Killen jobbade effektivt och Anders var med och hjälpte till där han kunde. Genom samarbetet gick jobbet som på räls och redan samma vecka var renoveringen klar och de kunde äntligen flytta in och börja njuta av huset.

Hög säkerhet med fogfria golv från Stockholm

19 Aug 2023

Har ni hört om fogfria golv? Ett sånt otroligt praktiskt fenomen. Det är bara att höra av er till ett företag i Stockholm som pysslar med just fogfria golv.

Fogfria golv i Stockholm är snyggt och enkelt att installera. Det är utmärkt som industrigolv, och håller bra i alla olika miljöer. Det spelar ingen roll om ni hanterar höga temperaturer eller om ni kör tunga maskiner. Fogfria golv passar dessutom utmärkt på shoppingcentrum där mängder av människor passerar dagligen.

Det kanske inte verkar som en så stor påfrestning för ett golv att hantera några människor. Men en person i en klacksko kan orsaka så högt tryck på en liten yta att det för golvet känns som en elefants tyngd. Därför är det så viktigt att golv som hanterar endast människor är hållbara och tåliga.

Även sjukhus som har krav på ljuddämpande och högkvalitativa material kan ha enormt stor nytta av denna typ av golv. Sportarenor och garage är utmärkta exempel på platser som drar stor fördel av att välja hållbara, tåliga och samtidigt snygga massagolv.

Vad är egentligen fogfria golv?

Det låter kanske märkligt med ett golv utan fogar. Varje golvläggare vet att ett material inte kan vara hur stort som helst när det ska fraktas ut till en kund för att installeras. Men det är inte den typen av golv som vi pratar om. Fogfria massagolv är ett flytande material innan det stelnar. Det betyder att det inte behövs några skarvar för att golvet ska passa ihop.

Men hur fungerar det egentligen? Spricker inte ett golv som inte har fogar? Inte dessa flexibla golv. Epoxy, polyuretan och vinylester utgör en stor del av dessa golv. Dessa material kanske verkar lite märkliga att jobba med, men när de väl är på plats så håller de i en halv evighet och ser till så att ni inte behöver byta golv lika ofta.

Det är otroligt bra för miljön och plånboken att inte behöva riva upp och göra om hela tiden. Så välj hållbara, flexibla och starka golv när ni bygger. Gör rätt från början. Så mycket enklare när ni har en expert med på tåget.

Deponi i Stockholm som både tar emot och säljer begagnat byggmaterial

4 Aug 2023

Har ni schaktmassor som ni vill bli av med eller söker ni efter begagnade tegelstenar? Det finns deponi i Stockholm som både tar emot och säljer material.

När man gräver och utför olika typer av markarbete får man ofta stora mängder jord och sten över. Ibland kan man använda detta i trädgården eller på tomten, men inte alltid. Då kan man i stället lämna det för deponi och återvinning. Men för att det ska fungera får schaktmassorna inte vara uppblandade med exempelvis cement och annat material.

Genom att lämna in schaktmassor och material för deponi och återvinning gör man något gott för miljön. Detta eftersom byggsoporna renas och sorteras. På så vis går materialet att använda på nytt som exempelvis fyllnadsmaterial vid olika typer av byggnation. Förutom schaktmassor kan man även lämna in tegelstenar, tegelpannor, betong, sand med mera.

Spara pengar genom att bygga av återvunnet material från en deponi

Det finns flera företag som arbetar med deponi i Stockholm såsom damattsson.se. Hur mycket det kostar att lämna in schaktmassor eller gammalt byggmaterial beror på vad det är och om det är förorenat. Det går att hitta både villkor och prislistor på de olika företagens hemsidor men man kan även ringa och fråga.

Det går att spara en hel del pengar genom att använda sig av återvunnet material när man ska bygga. Är man på jakt efter enstaka tegelstenar eller tegelpannor av äldre modell kan enda sättet att få tag i rätt profil vara att vända sig till en professionell deponi.

Byggfirma med hög kompetens i Enköping

30 Jul 2023

För både små och stora snickeriarbeten kan man kontakta en byggfirma med säte i Enköping när man vill få hjälp med tillbyggnader, renoveringar eller nybyggen.

Ska man bygga nytt eller renovera, göra tillbyggnader eller bara enklare snickeriarbeten, är en byggfirma i Enköping en trygg hand att hålla i. Istället för att behöva göra allt jobb på egen hand eller anlita redan hårt tidspressade bekanta att hjälpa till kan det vara en befrielse att låta proffsen jobba.

När ni letar efter en byggpartner, se till att ni väljer en som har kompetent folk och som har rykte om sig att vara noggrann och bussig. Yrkesskicklighet är såklart jätteviktigt, men bra kundbemötande är också viktigt för att man som uppdragsgivare ska känna sig helt trygg med sin byggfirma.

Byggfirma som förnyar Enköping med förtroende

Viktigt att tänka på innan du kontaktar en byggfirma i Enköping är att du är tydlig med vad du vill få hjälp med så att man på bästa sätt kan lägga upp en plan för projektet. Ska ni renovera kan ni börja med att låta byggarna komma hem och kika på vad det är ni vill ska åtgärdas. I detta skede går det ofta att göra en bedömning för hur lång tid jobbet kommer att ta samt hur mycket det kommer att kosta. Glöm inte att man kan utnyttja ROT-avdraget också.

Seriösa snickare lämnar sällan heller något halvgjort utan ser till att du som kund är helt nöjd innan de lämnar projektet.

← Äldre inlägg