Vilket golv ska man välja till badrummet?

Tar du hjälp av specialister redan på planeringsstadiet kan du luta dig tillbaka och låta dem göra hela jobbet. Varför inte åka iväg på semester för att sen komma hem till ett nytt badrum?

Det är viktigt att välja ett golv som är speciellt framtaget för badrum. Det finns förstås flera anledningar till det. En av de mest uppenbara är att det ska vara tätt, så att man undviker fuktskador, men det är också viktigt att golvmaterialet inte är halkigt i sig, eftersom vatten och hudvårdsprodukter som kommer i kontakt med golvet kan göra det extra halt.

Vilket golv passar dig?

Idag är även design viktigt, så förutom att det ska vara funktionellt ska golvet dessutom gärna vara vackert att se på. Vilket osökt leder oss in på typer av golv. Sten är ett av de populäraste materialen när det kommer till badrumsgolv. I kategorin hittar man olika stentyper som exempelvis granit, skiffer, marmorgranit och kalksten. Materialen med dess olika färgskiftningar är naturliga och tidlösa. Ett klinkergolv är både stilrent och lättstädat. Här kan man välja små eller stora klinkerplattor, eller varför inte kombinera. Välj olika färger och designa ett eget mönster som är unikt just för ditt badrum. Kanske är det så att man vill lägga mera av sin budget på andra detaljer i badrummet. Då finns det ett budgetalternativ, och det är våtrumsmattan. Det kunde från första början låta som ett lite tråkigare alternativ. Men idag behöver det inte alls vara så. Numera finns det massor av olika färger och mönster som gör ditt badrum till precis det du vill ha.

En känsla av lyx

Att renovera sitt badrum och göra det till en vacker plats där man får njuta av egen tid, det är mindfulness om något. Vill man dessutom få den där extra spa-känslan, ja då finns det inget som slår golvvärme. Föreställ dig att du har varit ute. Du känner dig lite trött och frusen. Väl hemma går du direkt in till ditt nyrenoverade, vackra badrum. Du tänder ljuset, dimmar det lite så att du får det där speciella skenet. Medan du tappar upp ditt bad lägger du kläderna i tvättkorgen och njuter av värmen i rummet. Värmen som börjar nere vid fötterna och sprider sig upp i kroppen och ut i rummet. Du tillåter dig att slappna av. Du känner att du är trygg, du är hemma. Vi rekommenderar att läsa vidare på denna sajt: https://www.badrumsrenoveringarstockholm.nu/

14 May 2020