Vilken målare ska man välja i Göteborg?

Vilken målare ska man välja i Göteborg och - behöver man ens anlita en sådan? Vi börjar med det senare. Många underskattar arbete som en målare gör och detta gäller i synnerhet vid målning av fasader. Det handlar om ren yrkeskunskap och det handlar om att gemene man inte får fram samma fina resultat. Men, det kräver också rätt målare - något som kan vara problematiskt att hitta i en så pass stor stad som Göteborg.

Att hitta rätt målare är enkelt i mindre städer; man vet vilka målare som finns och man har också - genom kontakter - kunnat skaffa sig en bild över både pris och kvalitet. I större städer så kan konkurrensen ligga en i fatet då man ska välja företag. Detta gäller inom alla branscher och oavsett om du behöver en målare, en snickare eller en rörmokare i Göteborg så kommer det att krävas mer undersökning och en större ansträngning från din sida. Om inte - ja, då riskerar du att bli väldigt missnöjd.

Så hittar du en pålitlig målare i Göteborg

Först och främst så ska vi titta på anledningen till varför du ska vara uppmärksam innan du väljer att gå vidare med en specifik målare i Göteborg och varför du inte kan välja den första bästa - läs billigaste. Det enkla svaret är att det finns en stor skillnad i kvalitet och att bristerna mellan företag synts allra tydligast efter att att rot-avdraget infördes. Det var nämligen då som man såg att många företag startade upp som en följd av att behovet och efterfrågan växte. De flesta av dessa är bra - men några lämnar, diplomatiskt uttryckt, mer att önska.

Fuskjobben har ökat under senare år och detta inom alla områden som seglar under Rot-avdragets flagga. Målare är inget undantag - tvärtom. Det som skiljer en målare är att jobbet kan se bra ut till en början, men där man efter något år - säg efter en vinter - ser att det handlar om frapperande misstag. Där och då är det ofta svårt att nå en ny överenskommelse och där kan man som privatperson tvingas inleda en tvist med den målare man anlitat i Göteborg. Det kostar pengar - och den finns ingen säker utgång.

Därför är det bättre att agera preventivt och direkt anlita ett pålitligt företag som ger dig valuta för pengarna.

Vi tänkte visa hur du ska göra för att säkerställa kvalitet.

  • Flera offerter - flera träffar. Ta in så många offerter som möjligt. Det går att lämna uppgifter online och beskriva arbetet som ska utföras - men vi skulle ändå vilja slå ett slag för det fysiska mötet också. Det vill säga att målare kommer hem till dig, undersöker och gör en bedömning av kostnad och arbetstid. Genom detta kan du nämligen också se vilka målare som verkar bra och vilka du kanske inte känner förtroende för. magkänsla är långt ifrån allt, men det är fortfarande viktigt.
  • Välj bort dyra och billiga målare. Man ska försöka motstå frestelsen i att välja den billigaste målaren i Göteborg. Priset kan vara ett sätt - det enda - att locka till sig kunder med. Välj även bort de dyraste; där kommer priset inte att motsvara kvaliteten på jobbet.
  • Undersök: Du måste ringa tidigare kunder, du ska kolla omdömen på internet, du kan se om det finns några anmärkningar - eller skulder - hos Kronofogden. Vill du använda rot-avdraget så måste företaget vara registrerat för F-skatt. Ju fler stenar du vänder på, desto säkrare val kommer du att göra.
  • Avtal och betalning: Läs igenom avtalet och se till att du verkligen förstår allt som är skrivet i det. Finns garantier, har man försäkring, vad händer om tidsramen inte hålls och så vidare? Gällande betalningen så ska den ske efter att jobbet är klart. Betala aldrig i förskott - det är det säkraste sättet att bli lurad på.
28 Apr 2020