Vilken färg blir det idag?

Med enkla åtgärder kan man få ett golv som ser nytt ut. Men vilka golv kan man förändra och hur gör man? Här kommer tips på hur man kan förändra ett befintligt golv på ett enkelt och billigt sätt.

Golv som går att slipa om ger bostaden stora möjligheter till förändringar men med små kostnader. Men vilka golv går att slipa? När man köper ett golv så kan man titta på om det står att det är slipningsbart. Ofta står det även hur många gånger som golvet kan slipas och det kan vara från tre gånger och uppåt.

De golv man köper från hyllan som är slipningsbara är trägolv av olika slag. Det kan vara parkettgolv eller plankgolv. Men det går även att slipa om betonggolv om man vill.

Olika slags behandlingar

När man slipar ett golv så är det oftast när golvet börjar bli äldre och kan ha fått en del skador som repor eller solblekning. Men det går förstås också att slipa om ett golv för att man vill ha ett nytt ytskikt.

De företag som anlitas för golvslipning på Östermalm är vana vid att anledningen till golvslipningen kan vara varierande. Men det viktiga är vad man vill med sin golvslipning. Om det är för att laga eller reparera ett golv så kan man nämligen passa på att göra det samtidigt. När man sedan har en jämn och ren yta så finns det en värld av möjligheter för vilken ytbehandling man kan välja.

5 Dec 2020