Varför ska man bygga ett helt nytt hus?

Vad ska man göra om man inte hittar det där huset som bara känns rätt och är rätt, hur mycket man än letar? Har man möjlighet att köpa en tomt i det område som man vill flytta till, kanske det är lika bra och kostar lika mycket att bygga nytt. Här tar vi upp de olika fördelar som man kan ha att bygga ett helt nytt hus.

1. Välja material till huset 

När det är du som är byggherre till ditt eget, nya hus, är det du som bestämmer material i huset. De flesta byggmaterial är ungefär lika kostsamma, om det nu inte är så att du väljer att bygga av lösvirke som är återvunnet. Då kan man komma riktigt billigt undan. Nackdelen med det är att du kan komma att behöva renovera mer eller efter kortare tid än om du väljer genomgående nya material.

2. Välja läget på huset i förhållande till tomten

På samma sätt som du ju kan välja material till det nya huset, kan ju du som byggherre välja placeringen på tomten och kanske utnyttja tomten på bästa sätt som är till störst fördel för huset och er användning för det.

3. Ingen har bott där innan

Att få flytta in i ett helt nytt hus innebär att ingen någonsin har bott där före dig, vilket många nästan skulle ge sin högra hand för. Det ger en en otrolig tillfredsställelse.

4. Man behöver inte renovera på ett bra tag

En annan fördel med att bo i ett helt nytt hus är att man som husägare inte behöver renovera det, än, på många år. Det ger er som bor i huset tillfredsställelsen att bara få njuta av huset innan det är dags att ta på blåstället och börja spika och hamra.

Ibland kan man behöva justera tomten

En tomt där man ska placera ett helt hus, behöver ofta bearbetas på många sätt innan man har fått tomten på de sätt som man önskar den. Man kan komma att behöva spränga, eller spräcka berg för att få huset på en helt plan yta. Stenarna som sprängs kan användas som grus under huset och göra det stabilt. Att ge sig på att spränga saker själv på tomten är aboslut inte att rekommendera, även om man kan tycka att man har erfarenhet och har kunskap om olika sprängmedel, räckvidd, säkerhet och så vidare.

Anlita professionell bergsprängare 

Endast en professionell bergsprängare känner till och kan genomföra så exakta och riktade  sprängningar som det bara går och som kan beräkna vibrationer som inte skadar eller åstadkommer oväntade konsekvenser för omgivningen.

Därför rekommenderar vi till exempel att googla bergsprängningar i Stockholm på Googles sökmotor för att hitta en professionell bergsprängare, om det är i Stockholm man behöver en sådan, annars skriver man in sin egen ort i sökfältet för att komma i kontakt med en sådan på den plats där du behöver det.

13 Jun 2018