Varför det är bra med fogfria golv

När du behöver en slitstark och lättskött yta som tål kemikalier, olja och tung belastning blir fogfria golv den självklara och mest ekonomiska lösningen.

Ett fogfritt golv av det material som kallas epoxi kan fylla de flesta behov. Epoxi är en härdplast som gjuts på ditt betonggolv och ger det en stenhård och luktfri yta. Materialet går att färga in i olika nyanser vilket gör att du slipper från den grå yta som ett golv i ett lager eller en industrilokal ofta kan bli.

Fogfria golv har många fördelar eftersom de är lätta att hålla rena. Det går lätt att spola av ett epoxigolv om det finns golvbrunnar vilket gör golvet utmärkt i sjukhusmiljö eller storkök som har höga krav på hygien. I ett fogfritt golv blir det heller inte skarvar eller sprickor som kan samla smuts.

Fogfria golv passar i många olika miljöer

Golv kan bli den svaga punkten i en lokal med många besökare, tunga fordon och högt slitage. Har du ett epoxigolv klarar det av inte bara av slitage och belastning, det kan också stå emot kemikalie- och oljespill utan att ta skada.

När du tar kontakt med ett företag som arbetar med fogfria golv kan de ge dig tips och idéer om det bästa sättet att lägga ett tåligt och vackert golv. De lämnar offert och ser till att du får ett golv som håller länge. Ett epoxigolv gör sig lika bra i en butiksmiljö eller en idrottshall som på ett lager eller i en industrilokal.

7 May 2022