Varför det är bra att isolera

Att få sänkt månadskostnad och hålla värmen inne i huset istället för att den ska flyga ut genom fönstret, det är vi nog alla överens om att vi vill. Läs vidare om fördelarna med att isolera.

Det finns faktiskt väldigt många fördelar med att isolera sitt hus på ett ordentligt sätt. Utan isolering så blir det svårt att behålla värmen i huset, vilket leder till höga kostnader för el och uppvärmning. Isolering finns - eller ska finnas - i alla hus. Isolering kan också ibland behöva bytas ut eller byggas på för att den skall ge önskad effekt. Har du funderat på att isolera ditt hus själv men är osäker på vilken typ av isolering du behöver eller hur du ska gå tillväga så kan du alltid kontakta en hantverkare. De har erfarenhet av isolering och finns tillgängliga för rådgivning.

Hur ser isoleringen ut i fastigheten?

Innan man isolerar eller tilläggsisolerar så kommer fastigheten i fråga att besiktas av proffs som vet hur det ska se ut. De kommer se över hur isoleringen i huset ser ut just nu, vilket skick den är i och hur mycket tillägg som måste läggas in. Ska man isolera på egen hand - vilket kanske inte är det roligaste att göra när man håller på och bygger eller renoverar - så behöver man ha koll på hur det går till. Fråga gärna någon som kan sin sak om du är osäker. Det är mycket bättre att det blir rätt från början än att man ska behöva göra om det hela i efterhand. Det finns flera olika typer av isolering. Det finns också isolering som passar på olika ställen beroende på var det ska isoleras. Det är inte särskilt svårt att isolera, och man kan isolera både inifrån och utifrån.

Isolera huset inifrån eller utifrån

Om man väljer att isolera inifrån, så kallad tilläggsisolering, så riskerar man att ytterväggen blir kall och mindre motståndskraftig mot yttre faktorer. Man kan även isolera från utsidan, vilket många föredrar då det sparar på utrymmet eftersom rummet tenderar att bli lite mindre när man gör det från insidan. Genom att se över sin isolering kan man alltså spara mycket pengar, dels på uppvärmningen men också på eventuella framtida skador som annars kan uppstå. Isoleringen gör så att värmen stannar inomhus och kylan utomhus. Det är ju precis så det ska vara. Se över din isolering idag, och be ett proffs om råd!

15 Jul 2020