Var noggrann när du köper en garageport

Det kan börja med en rishög och sluta med en tjusig sportbil. Under ett liv gör många bilägare flera byten beroende på ålder, behov och inkomst. Bilar kan vi byta ofta, men garageport vill man bara köpa en gång i livet.

Garagedörrar eller porten ska liksom bara finnas där. Och självklart funka. Så att du slipper tänka på den.

Därför kan det vara klokt att titta runt bland olika modeller i handeln innan du slår till på en ny när du måste byta.

Det finns en uppsjö av olika typer av dörrar och portar för ditt garage i dag. Allt i från gamla klassiker till nya innovationer med fler funktioner. Oavsett vad du bestämmer dig för så finns det två saker som en garageport måste ha. Den ska vara lätt att hantera och ha ett bra lås. Garageporten ska du öppna och stänga många gånger i livet och du vill förstås inte ha objudna gäster i garaget.

Lätt att öppna, säkra lås

När du står inför valet att satsa på en ny garageport utgå alltså från att porten ska vara lätt för dig att öppna, men svår för tjuven att få upp.

Ett bra knep för att testa och få rätt känsla för olika portar, skjutdörrar och vippvarianter, är att gå på mässor där du kan prova olika exemplar som är monterade för demonstration. Testa och fota gärna med din mobiltelefon och jämför olika medeller när du kommer hem.

Du kommer säkert bli förvånad över hur många olika val det finns att göra. Kanske kommer du i slutändan att bestämma dig för en helt annan modell än den du först hade tänkt. Kanske en modell du inte ens visste fanns.

Trivsamt trä eller lättskött metall

Försäljare vill förstås att du ska köpa en lösning som ger företaget en bra slant. Det är bra att veta. Men lås dig inte fast vid prislappen. Tänk på att du ska ha en garageport som du vill leva med resten av ditt liv.

Gillar du trä men metall vore mer praktiskt? Gå då till dig själv och känn efter i magen. Vad vill du komma hem till varje kväll? En port i lätt metall som du aldrig behöver måla? Eller är det trivsamt trä som gör dig glad? Du vet själv bäst om du är typen som gillar att fixa eller inte. Om du är osäker kan du kanske tänka tillbaka på dina gamla bilar för att få hjälp. Tyckte du om att fixa med dem eller inte? Är du typen som gärna byter bil ofta - ja då kanske du tröttnar fort och ska ska välja en träport som går att måla om.

Om du vill köpa garageportar i Stockholm kan du vända dig hit: www.garageportarstockholm.se

13 Sep 2017