Vad bör man hitta i en golvbutik i Stockholm?

Vilken typ av golv bör den som besöker en golvbutik i Stockholm kunna hitta? Stengolv? Vackra parketter? Klinkers i regnbågens alla färger? Plankgolv?

Det finns inget standardsortiment när det kommer till golv. Visst finns det typer av golv som är mer vanliga än andra, men olika butiker har olika specialiteter när det kommer till golv. Den som funderar på vilka golv hen kan tänkas kunna förvänta sig i en golvbutik kan därför fundera länge. På denna undran finns det inget klart svar.

Några typer av golv är dock vanligt förekommande i många golvbutiker. Att kunna hitta en snygg fiskbensparkett i en golvbutik i Stockholm bör inte vara ett problem. Denna golvtyp har varit populär i decennier och är därför ofta en typ av golv som butikerna har i lager. Detsamma gäller andra typer av klassisk parkett.

En specialiserad golvbutik

Är man ute efter något lite udda kan det vara klokt att söka sig till en mer specialiserad golvbutik. Kanske har man drömmar om något mer exotiskt än fiskbensparkett och letar efter ett marockanskt klinker. Denna typ av golv importeras inte av alla golvbutiker. För att hitta ett sådant golv kan det krävas en del efterforskningar.

Detsamma gäller golv av äkta marmor. Många kedjor kan erbjuda klinkers som liknar marmor men det är inte alltid de säljer klinkerplattor av den äkta stenen. För att få fatt i marmor kan man behöva leta upp en specialiserad golvbutik som inriktat sig på denna typ av exklusiva golv.

21 May 2023