Till dig som går i tankar om att bygga ett nytt hus

Lyckan är att planera för ett alldeles eget nytt hem. En plats där man kan få alla sina drömmar uppfyllda. En plats där man kan bilda familj och se barnen växa upp. En plats att bli gammal på.

Att drömma är en sak. Men när det kommer till allt det praktiska är det viktigt att lägga upp en plan för det som ska ta form. Att noga läsa igenom alla regler och förordningar är en av de viktigaste förberedande sysslorna. Eller så kan man hyra in ett byggföretag som kan ta hand om alla detaljer och se till att man inte får bekymmer under byggets gång.

Lyxigt men fullt möjligt

Att planera husets och trädgårdens utseende är något av det roligaste man kan göra. Men tänk att ha en arkitekt vid sin sida som kan peka ut saker man själv inte alls har tänkt på. Små detaljer som kan göra stor skillnad i det långa loppet. Dessutom är de fantastiskt duktiga på att göra planlösningar. Inte bara så att det blir snyggt utan även praktiskt. Man vill ju inte behöva gå genom ett sovrum för att komma till vardagsrummet eller tvingas gå ut till garaget i spöregn om det går att göra garaget till en del av huset och på det viset endast passera en dörr och sedan vara vid bilen.

Att göra det mesta av det som finns naturligt

Genom att planera bra kan man utnyttja solljuset så att det når in i de rum man önskar. Göra dem ljusa och inbjudande. Vill man reglera ljuset kan man alltid sätta upp en markis för att få lite skugga. På så sätt hindrar man också rummet från att bli allt för varmt, särskilt under sommarmånaderna. Samtidig kan det vara praktiskt att lägga sovrummen på den lugnaste sidan av huset så att man inte störs av trafik eller av grannens barn som cyklar på vägen utanför. Önskar man dessutom en altan, tänk då på vad man vill använda den till. Vill man använda den som solterrass, njuta av en god middag ute medans kvällssolen fortfarande värmer gott eller bara ha möjligheten av njuta av stillhet och en vacker soluppgång till morgonkaffet? Eller varför välja? Ska man bygga det egna drömhuset så bör hela familjen bli nöjd med resultatet. Bygg en terrass som går hela vägen runt huset och på så sätt kan man sitta på bästa platsen jämt. Allt detta kan du få med arkitektritade hus.

14 Apr 2020