Sugen på ett utomhusspa? Tänk på detta!

Många husägare ser till själva huset är i toppskick - både invändigt och utvändigt - och man genomför de nödvändiga reparationerna, renoveringarna och ansiktslyften redan på ett tidigt stadium. Naturligtvis så handlar det om en ekonomisk fråga också; man renoverar efter sin storleken på sin egen plånbok och inte efter hur det ser ut hos sina grannar eller vänner. Men, att de flesta i någon utsträckning förbättrat interiören eller fasaden på sitt hus, det råder det inga tvivel om.

Men - hur tar man sig vidare därifrån? Många husägare kan - trots omfattande fasadrenoveringar - upptäcka att huset ändå inte har det där lilla extra; att man inte får det första, viktiga intrycket man vill ha och att det känns som ett hus i mängden snarare än ett hus man säger Wow då man ser. Detta beror till stor del på att man glömt att även tomten är en del av huset och att man inte tagit hand om denna på det sätt som krävs.

Rent krasst så finns det mycket man kan göra för att ge tomten ett ansiktslyft; man kan anlita ett företag inom trädgårdsanläggning, man kan bygga ett Attefallshus och man kan addera trädäck och/eller en veranda. Ma måste som husägare se att tomten som är tillgänglig ska utnyttjas maximalt för att få den hemtrevliga känslan man vill ha. Ett sätt som visat sig vara extra populärt och effektivt i detta gäller ett utomhusspa och vi ska titta lite närmare på ett sådant här. Ett utomhusspa har många fördelar och enklast är om vi tar dessa i punktform innan vi fortsätter:

  • Året runt. Du kan - till skillnad mot en swimmingpool - använda ditt spabad året om och dygnet rum. Det värms upp av elektricitet och är således väldigt anpassat för det spontana doppet.
  • Det höjer husets värde. Ett utomhusspa ger det där lilla extra som kan komma väl till pass den dagen man ska sälja.
  • Det ger familjen en möjlighet att slappna av. I ett alltmer uppskruvat samhälle så finns det inte så många lägen där man kan sätta sig ner, andas och verkligen njuta av sin tillvaro. Ett utomhusspa ger det utrymmet.
  • Lättskött. Ett utomhusspa är väldigt lätt att sköta och ta hand om; det räcker med att byta vatten två-tre gånger per år och det viktiga är att man rengör samt håller koll på vattnets PH-värde. Gör man det och följer de givna instruktioner som medföljer - ja, då kan man njuta av sitt spa under en lång, lång tid framöver.

Där hade vi fördelarna, men vi ska även ta upp några detaljer som du bör ha i åtanke gällande ett spabad. Det viktigaste - utöver regelbunden skötsel - handlar om placeringen samt hur man installerar sitt utomhusspa. Vi ger några tankar om dessa områden här nedan:

  • Placeringen: var vill du ha ditt utomhusspa och hur ser det ut på din tomt. Tänk på att söka efter solläge - gärna kvällssol. De flesta dopp äger rum under kvällen och det är skönare att ha lite sol då dessa genomförs. För mycket sol? komplettera med markiser! Har du en väldigt stenig tomt eller en kuperad sådan så kan det finnas ett värde i att placera ditt utomhusspa på ett trädäck snarare än att gräva och gjuta en platta. Oavsett vilket så skulle vi rekommendera hjälp. Att ditt utomhusspa står rakt är väsentligt både sett till funktion och sett till livslängd. Väljer du att bygga in ditt utomhusspa i ett trädäck - något som är både möjligt och snyggt! - så måste du se till att maskinluckan är tillgänglig.
  • Installationen. Jaha, ditt utomhusspa är på plats, allt ser rakt ut och då är det väl bara att stoppa i kontakten? Nej, installationen ska skötas av en behörig elektriker och detta är extremt viktigt. Återförsäljaren kan garanterat hjälpa dig med detta. En jordfelsbrytare ska alltid finnas.

För ytterligare inspiration besök https://www.badbaljan.com/

10 Apr 2019