Stensättare i Stockholm gör bästa jobbet

Om du ska byta ut eller lägga ny stensättning hemma i Stockholm så anlita helst en stensättare. Denne kan knepen som kommer att underlätta din ogräsrensning.

Du som har egen trädgård hemma i Stockholm vet säkert att det kan vara mycket att ta hand om där. Fast exakt hur mycket beror ofta på hur du, eller den tidigare ägaren, har planerat utemiljön. Med många rabatter följer stort behov av ogräsrensning. Samma sak gäller för till exempel grusgångar eller annan markbeläggning.

Även om du har stensatta gångar, parkeringsplats och uteplatser så har ogräset en otrolig förmåga att hitta springor att växa i. Och det kan vara näst intill omöjligt att få upp det med rötterna intakta. Vilket betyder att det ganska snart kommer att växa upp igen efter allt ditt slit med att rensa.

Stensättare vet hur jobbet ska göras

En stensatt yta som lagts av stensättare som är proffs är dock mycket mera underhållsfri. De använder sig av en anpassad metod, med särskilda material, för att det inte ska bli gynnsamt för ogräs att etablera sig i springorna mellan stenarna. Det handlar om fiberduk, bergkross, stenmjöl och fogsand.

Allt underlag kompakteras dessutom hårt med en markvibrator innan stenen sätts på plats. Och med fogsand i form av flexibel hårdfog så blir det svårt både för myror att ta sig in och för ogräsfrön att gro. Om du ska lägga ny sten, eller byta ut gammal, så är det alltså väl värt att låta de som verkligen kan jobbet göra det. Läs vidare om stensättare i Stockholm här: stensättarestockholm.nu

29 Apr 2023