Snyggast med omslipade trägolv

Det är mycekt som våra golv får stå ut med. När det är nytt, tänker man kanske itne så mycket på hur man behandlar det. Det är lätt hänt att man går in med skorna på. Med skorna kommer det inte grus och sand och med tiden repar de lacken på golvet. Det kommer in smuts i repan som man har gjort, och sedan har man fula smutsfläckar på golvet som inte går bort hur mycket man än rengör det. Har du ett gammalt och fult golv, kan du snabbt få det som nytt igen.

Använd en heltäckningsmatta som skydd

Helst skulle mna ju vilja lägga mattor på golvet för att skona det. Det är heller ingen dum idé att lägga på en heltäckningsmatta på golvet. De nya heltäckningsmattorna är bättre än de dammiga heltäckningsmattor som man använde på 70-talet. Numera behöver man heller inte limma fast dem, som man gjorde förut och därmed förstörde de golv som man hade innan. Nu är det ju inte alla som vill ha heltäcknignsmatta på golvet. Har man ett vackert trägolv vill man ju gärna visa upp det, och se på sitt vackra golv.

Slipa om nästan alla slags golv

Det som de flesta inte känner till är att du kan slipa om nästan alla slags golv. Du kan slipa om ett trägolv i lameller, du kan slipa om klickgolv, nyare plastgolv, laminatgolv, parkettgolv och det trägolv som är lagt i tiljor, de vill säga de breda plankor som de flesta trägolv är lagda i. Det som krävs för att kunna slipa om golv är att det ska finnas minst 2.5 centimeter av golvet för att kunna slipa om det. Gör du det får du tillbaka det ursprungliga utseendet på golvet. Du får fram en helt ny yta, som inte är smutsigt, repigt och slitet. I stället får du som ett nästan nytt golv på nytt.

Så hittar du företag som arbetar med golvslipning

Här gäller det att du hittar rätt företag som arbetar med golvslipning, men som också är servicevänliga, som gör arbetet noggrannt och som gör att du som kund blir nöjd med golvet. Många hantverkare ger garanti på sitt arbete, annars får du pengarna tillbaka. De riktigt servicevänliga hantverkarna ser till att arbeta med ditt golv tills du är nöjd med det. De hantverkarna är guld värda. Hittar man sådana hantverkare vill man gärna anlita fler gånger. Om du inte redan känner till dem, kan du googla "golvslipning Stockholm" om det är där du behöver dem. Annars skriver du in den ort där du bor. Be om offert men även om referenser och om de har nöjd-kund-garanti. Lycka till!

20 Feb 2019