Snickare i Uppsala – ett jobb med stora möjligheter

Om du drömmer om att bli snickare kan det vara bra att göra slag i saken så fort som möjligt. Det är många som får jobb direkt efter de gått ut skolan och börjar arbeta som lärlingar i Uppsala.

Det är högt tryck på att hitta snickare då det byggs som aldrig förr. Vi blir fler och fler människor på jorden och i Sverige. En snickare kan lätt få jobb i Uppsala där det byggs inte bara ett hus, utan flera områden med hus så långt ögat når. För varje hus behövs det både en och två snickare. Du kommer lära dig att jobba både inomhus och utomhus och därtill att jobba med grovt hantverk som att sätta upp väggar, lika väl som med lite mera finsnickeri. Det är mycket skivor att bära och gipsskivor som ska skruvas upp innan det är färdigt. Det är många spik och skruv som ska sättas dit och reglar som ska mätas och sågas till för att sedan hitta sin plats i bygget.

En snickare kan göra så mycket

Du som vill jobba som snickare kommer att få lära dig mer än att bara smälla upp nyckelfärdiga hus. Det kan handla om att platsbygga ett hus för hand och det kan handla om att göra finsnickeriet runt alla ingångar och fönster, så kallad snickarglädje. Att sätta in fönster och att sätta in ett kök eller annan interiör hör också det till en snickares uppgifter. Ingen dag blir därför den andra lik när du jobbar som snickare.

18 Feb 2022