Snåla inte vid köp av poolpump

Valet av poolpump är viktigt för reningen av vattnet i en swimmingpool. Pumparna på marknaden är anpassade för stora vattenvolymer och kan pumpa stora flöden.

Bennys familj hade tjatat i många år om att de ville ha en pool i trädgården. Han hade länge motsatt sig detta. Till slut föll han dock till föga och köpte en sån där pool som inte behövde grävas ner, utan som placerades ovan mark.

Vad han inte riktigt tänkte på var att det behövdes mer än bara väggar och botten som höll vattnet på plats. För det första behövdes det är så klart en stege för att kunna ta sig i och ur poolen. På kemikaliesidan behövdes det också en hel del. Det var klortabletter, flockmedel, antialgmedel och mycket annat. Dessutom behövdes det ett testkit för att hålla koll på vattnets status.

Måste man ha en riktig poolpump?

För att hålla vattnet fritt från löv och annat skräp köpte han ett bräddavlopp med en skimmer som silade bort partiklar. Det mest kritiska som återstod att köpa nu var en pump. Vad behövdes det egentligen för en slags pump till pool?

Pengarna var nästan slut så Benny bestämde sig för att testa med den gamla akvariepumpen. Det skulle visa sig vara en dålig idé. En riktig poolpump pumpar flera kubikmeter vatten i timmen, medan en akvariepump i bästa fall klarar av ett antal hundra liter. Benny insåg snabbt sitt misstag. Det var bara att hosta upp mer pengar och köpa en riktig poolpump.

23 Jun 2022