Ska du renovera inomhus?

Ska du renovera hemma hos dig? Har du tröttnat på gamla material och nu funderar på vilka material som du ska välja till din inredning? Som du har tröttnat på slitna golv, vill vi gärna rekommendera golv av trä. Det är bland det mest hållbara slags golv du bara kan tänka dig. Man måste inte alltid lägga parkett, utan man kan faktiskt variera sig. De flesta tänker på trista parketter av ek, när de tänker sig trägolv. Men sanningen är långt ifrån det. Numera kommer trägolv i olika sorts träsorter och i olika former. Du kan välja allt från de billigare materialen av laminat, till dyrbara och mer kostsamma parketter i ek.

Oavsett vilket slags trä du väljer och om det är ett klickgolv, i laminat, i tiljor (breda plankor) eller som parkett, så väljer du ett hållbart golv som du kommer att kunna använda i många år framöver. Det är ett levande material, som åldras på ett snyggt sätt om du underhåller golvet på rätt sätt. Trägolv är också sådana golv som du kan slipa efter mer än femton års användning. Då kan du få det i sådant skick att det nästan ser nytt ut.

Olika trä skapar olika stilar

Beroende på vilken slags parkett, eller vilket mönster du väljer på ditt trägolv, skapar du olika stil på inredningen. Ett trägolv lagt i tiljor ger ofta ett väldigt gediget och robust intryck. Man tänker på stockstugor ute i skogen, i gammal stil och gammaldags eldstäder. Väljer man ett furugolv blir det ett ljust golv som passar bra i barnrum, till exempel på grund av sitt mjuka underlag. Även i ett kök, passar det med ett ljust furugolv. I ett vardagsrum passar det bäst med en parkett i olika träslag, för att få ett levande golv med ett mönster som framträder tack vare de olika träslagen.

Efterarbetet och behandlingen avgör golvets utseende

När man väl har lagt trägolvet, förändras karaktären på det tack vare den yt- eller efterbehandling som görs på golvet. Med hårdvax får du en yta som gör att träets ådringar framträder på ett snyggt sätt. Ett lackat golv, ger en hållbar och tålig yta. En oljad yta ger en mörkare färg som också förlänger golvets hållbarhet.

Om det är så att du är i beråd att sälja ditt hus, eller bostad i Stockholm, kan du få ett bättre pris för din lägenhet eller hus med en enkel golvslipning. Ett vackert trägolv gör hela huset mer attraktivt och du kan få tillbaka trägolvets ursprungliga utseende. Därmed kan du höja priset på försäljningen och få ut ett pris som du kan bli nöjd med. Behöver du en seriös och duktig golvslipning kan du fortsätta läsa här.

14 Mar 2018