Ska du lägga nytt golv eller slipa om?

Innan man bestämmar sig för vad man ska göra med sitt golv där hemma, bör man tänka på att olika material behöver olika mycket arbete. Har du ett betonggolv, kan du gott och väl slipa om det. I princip kan du slipa om så gott som alla slags golv, plastgolv, trägolv, linoleumgolv och som sagt betonggolv. I en vanlig bostad är det egentligen onödigt att ha ett betonggolv, så det är ett ganska grovt golv och brukar inte vara så omtyckta. Betonggolv ska man egentligen bara ha i en bostad om man för övrigt har den stilen. Annars är det bäst att ha betonggolv i affärer och på ställen där det rör sig mycket folk. Betonggolv slits inte ner, såvida inte man har tunga maskiner på golvet, som i tunga industrier till exempel.

Få hantvekare som vill riva ner saker

Om man skulle vilja ta fram det ursprungliga golvet bör man anlita hantverkare som tar fram det ursprungliga golvet. Det är inte lätt alla gånger att hitta sådana hantverkare som tar på sig rivningsarbeten. De flesta hantverkare arbetar helst med renoveringar. Ytterst få hantverkare arbetar med att riva ner saker, så om du hittar sådana hantverkare är det bäst att hålla i dem och inte tappa kontakten med dem, nästa gång som du kanske behöver riva ner saker hemma, eller på kontoret på jobbet. 

Finns firma som arbetar med rivning i Stockholm

Om du vill få tag i en rivningsfirma i Stockholm som arbetar med rivningar av olika slag bör du börja med att googla "rivningsfirma Stockholm" så att du får några kontaktuppgifter och förslag på rivningsfirmor i Stockholm. Då kan du sedan ta kontakt med några av dem och fråga dem om offert och referenser. Välj sedan den som ger bäst offert och referenser. Det finns ju olika saker som man kan vilja riva ner; enskilda väggar, eller hela våningsplan eller ibland till och med hela hus som ska rivas ner. När du har tagit reda på vilket pris som de vill ha för sitt jobb är det sedan upp till dig att bestämma vilken rivningsfirma som du vill anlita. Det finns åtminstone cirka 200 sådana rivningsfirmor i Stockholm så du har i alla fall ett litet urval att välja mellan. Det är viktigt när man väljer vilka man ska anlita, att välja någon som väljer att arbeta miljövänligt och är medvetna om klimatet och anpassa sitt arbete därefter. 

6 Jun 2019