Senaste badrumstrenderna

Det är riktigt spännande för alla som funderar att renovera sitt badrum. De senaste badrumstrenderna är så färggranna, och har fört med sig så många spännande färger i badrum. Den senaste trenden är den att badrummet så lite som möjligt ska skilja sig från resten av bostaden, så gott det nu går. Det innebär att man i de senaste badrumstrenderna kan hitta både en och två fåtöljer, med ett litet soffbord i badrummet. Här kan man slappna av, läsa si ntidning, lösa korsord eller lyssna på musik. Vill man, kan man installera en spegel med både lampor och musikutrustning, så att man alltid kan lyssna på musik, även när man badar, eller duschar. Hela spegeln kan då både lysa upp badrummet och spela musik till det man vill göra i badrummet.

Vilka färger vill du ha i badrummet?

I årets trender i badrum finner man rosa, Salvia-grönt som är en blandning mellan grönt, grått och beige, vi ser även färgstarka badrum i gult, rött, orange eller i ljust blått med stora inslag av grått. Det finns även de skandinaviska färgerna, som vitt och trädetaljer. Det finns även svarta detaljer i årets badrumsinredning. Man kan då välja svarta blandare, svarta profiler i duschstället eller helsvarta väggar och, eller golv. Då kan man behöva något som bryter mot det svarta och klä en vägg i en annan färg, för att det inte ska kännas som att gå in i ett stort och svart hål när man går in i badrummet.

Vilka material vill du ha i badrummet?

När man väl har bestämt sig för vilka färger som man önskar i badrummet är det sedan dags att bestämma vilka material som man önskar. Beroende hur mycket man är beredd att satsa sina resurser på badrummet, kan man välja mellan olika prisbilder; stenmaterial kan kosta mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Kakel kan kosta allt mellan 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter och väljer man vinylmatta och våtrumstapeter eller våtrumsfärg i badrummet kan man komma undan med mindre än 1.000 kronor per kvadratmeter. Det har blivit populärt med tapeter på nytt i badrum. Det är då tapeter som klarar av fukten i badrummet. Plastmattan är också numera anpassad till badrummets våtutrymmen och är mindre plastig, än den gamla plastmattan som man använde på 1970-talet. Oavsett vilka material man väljer, kan man få fräscht och fint i badrummet. Det viktiga är att anlita bästa möjliga byggföretag för sin badrumsrenovering i Uppsala, om det är där man bor. Lycka till!

17 Sep 2019