Satsa på catering till bygget

Det är inte alla byggprojekt som ligger på ett rimligt avstånd från en lunchrestaurang, inte ens i Stockholm. Inte heller är det alla byggen som erbjuder möjlighet att laga eller värma mat, även om arbetsmiljöverket egentligen kräver det. För en liten byggfirma på ett mindre husprojekt i Stockholm kan det vara mycket värt att ta in catering till byggjobbarna i stället.

Byggbodar krävs på alla byggen

Enligt arbetsmiljölagen ska de som arbetar på en tillfällig arbetsplats som ett bygge ges möjlighet till ombyte, matplats och möjlighet att laga eller värma mat inomhus i anslutning till bygget. Finns inga matberedningsmöjligheter kan dock arbetsgivaren i stället erbjuda catering till byggarna. Catering är ett smidigt sätt att få varm, vällagad mat direkt till bygget i lagom tid till lunchen. Byggarna kan pausa arbetet, stiga in i värmen i byggboden och mötas av a la carte-rätter eller kanske en buffé. En smidig och kostnadseffektiv lösning som höjer arbetsmoralen och bidrar till trivsel på bygget, vilket ju i längden ger ett bättre resultat.

Hur går det till med catering?

Att beställa catering är enkelt. De flesta cateringföretag erbjuder både flera alternativ på dagens lunch och oftast även en lunchbuffé. Att kunna välja mellan kött, fisk eller vegetariskt är viktigt för arbetsgrupper med varierande smak. Där kan även en buffé vara ett bra alternativ. En lunchbuffé från en bra cateringfirma i Stockholm är vällagad, nyttig och framför allt välsmakande. I ett krävande yrke som bygg och renovering är det av stor vikt att man får näringsrik mat som mättar och ger kraft. Detta vet företagen som erbjuder catering i Stockholm och de har i regel speciellt anpassade lunchmenyer för krävande arbeten.

Mycket valfrihet för byggarna

När man beställer catering kan man göra det per dag eller per vecka. Alla som jobbar kryssar i de alternativ de föredrar och arbetsledaren mailar in beställningen. Ofta räcker det med att maila in en beställning på fredagen veckan innan. Maten lagas alltid precis innan den körs ut och den hålls varm under transporten med hjälp av värmeskåp. Detta gör att den mat som serveras till byggjobbarna i baracken ofta känns helt nylagad.

Mer hygieniskt med catering

En annan stor fördel med att beställa catering till bygget är att man slipper disk och att byggbodarna därmed blir lättare att hålla rena och hygieniska. I en byggbod blir det lätt trångt och det kan vara svårt att städa ur dem ordentligt efter en intensiv timme av matberedning. Maten kommer färdig i värmeskåp och cateringfirma kan även tillhandahålla porslin. När manskapet ätit ställer de in uppläggningsfat och disk i värmeskåpet som sedan är redo för upphämtning av cateringfirma. Normalt tar cateringfirman med sig disken när de levererar maten nästa dag.

Bara fördelar med catering

För en mindre byggfirma i Stockholm är catering en perfekt lösning, särskilt om man jobbar under press för att bli klara med ett kontrakt. Det sparar tid och det i sig är värt de extra pengarna. Därutöver bidrar de till att byggjobbarna får i sig vällagad och hälsosam mat som ger energi och gott humör, vilket ökar produktionstakten på bygget. Bara fördelar med catering med andra ord!

19 Feb 2020