Så bör du göra med ventilerna

Skaffa dig tidigt en ventilationsfirma när du bygger ett nytt hus. De kan hjälpa dig att bygga ett hus så att värmen i huset blir så fördelaktig som möjligt. Det är lätt hänt att det är så många andra delar i huset som tar upp ens uppmärksamhet och som man lägger vikten på när man bygger hus. Men ventileringen är viktig för både husets skull och för de boendes hälsas skull. Ett hus som inte har en ordentlig genomströmning i konstruktionen blir lätt ett sjukt hus. Inne i huset ska de boende kunna andas frisk luft även om de inte är ute. Helst ska det vara lika bra luft inne som ute.

Med rätt ventiler mår du bra inne

Vilka slags ventiler som du har i huset avgör hur bra luften är inomhus. Du behöver automatiska ventiler som drar in den friska luften men som inte kyler ner luften inomhus. Det är egentligen bara motoriserade ventiler som aktivt drar in den friska luften men som värmer den innan den kommer in. Vi behöver bättre luft inomhus, generellt sätt. De enda slags ventiler som ser till att du får den slags luften inomhus är ventiler av FTX karaktär. De är sådana ventiler som aktivt drar in syrerik luft men som värmer upp den när de kommer in i huset. Skaffar du dig sådana ventiler kan du andas ut och slipper oroa dig över att huset mår dåligt och blir ett sjukt hus. Och som bekant för sjuka hus oss, människor sjuka. Vi får sämre motståndskraft och får lättare allergier om luften inne är dålig.

Syret inne gör oss piggare

Vi blir också piggare om vi har bättre luft inomhus. Inte bara mindre sjuka, får vi in tillräckligt med syrerik luft mår vi bättre och kan fortsätta hålla oss inomhus. Många skulle egentligen må bättre av att hålla oss mer utomhus, men ibland kan man inte det. Arbetar man inomhus, eller råkar bli sängliggande inne, kan man inte vistas utomhus som man kanske önskar. Då är kvaliteten på inomhusluften mycket viktig. Vi vistas ju inomhus allt oftare. Även barn som egentligen behöver mycket syre bör vistas i syrerik luft. För att de ska bli starka individer behöver de mycket syre i sina lungor och då har vi som är vuxna ansvaret för att de får så syrerik luft som det bara går. Då är enda sättet att se till att de får syrerik luft när de vistas inomhus att anlita en duktig ventilationsfirma. Bor du i Stockholm kan du googla "ventilationsfirma Stockholm" så att du får proffs på ventilering till din hjälp. Läs mer här.

25 Feb 2019