Renovera trapphus - vanliga frågor

Dags att renovera trapphus? Det finns många olika anledningar och skäl till varför man som BRF ska ta genomföra en trapphusrenovering. Dels så kan det handla om säkerhet där saker och detaljer i trapphuset, helt enkelt, utgör en fara för de boende.

Dels så kan det också handla om att man genom att renovera trapphus vill skapa en bättre grannsämja och trivsel mellan de boende. Oavsett skäl så finns det vissa saker att tänka på. Vi tittar närmare på detta genom att svara på några vanliga frågor - som följer:

Vad ska man tänka på när man ska renovera trapphus?

Det viktigaste är att välja rätt partner för jobbet. Välj alltid en firma som är specialiserad på trapphusrenoveringar och som kan verifiera sin kunskap genom att visa upp referenser.

Vad kan inkluderas i en trapphusrenovering?

Allt - egentligen. Det kan handla om att ni väljer att måla om på väggarna. Men, det kan även innebära att ni målar om, slipar golven, sätter träpanel, målar dekorer, byter till säkerhetsdörrar eller sätter stuck längs med väggar och tak. Valen är många och möjligheterna för att renovera trapphus är oändliga. Diskutera fram en lösning med utföraren och hitta en väg som passar både den arkitektoniska stilen i fastigheten och, givetvis, er budget.

Kan man höja värdet på fastigheten?

Att renovera trapphus är en viktig del av underhåll och skötsel. Givetvis blir en renovering också värdehöjande för fastigheten. Det gäller även för varje enskild lägenhet. Spekulanter köper inte enbart en bostad - man köper en helhet där allt från grönområden, trapphus och exempelvis tvättstuga räknas in. Ett nyrenoverat trapphus leder till ett bra första intryck som i sin tur kan leda till en lukrativ budgivning. Det ger varje enskild lägenhetsinnehavare en morot till varför en renovering av trapphuset kan vara värd att genomlida!

20 May 2023