Renovera luftigt

Det är väldigt populärt med öppna ytor i hemmen. Många ser till att renovera så att vardagsrum och kök går i ett enda plan. Då kan man behöva riva väggar för att kunna få ett luftigt hem. Många tar det ett steg till och river undertak, så att takbjälkarna kommer fram. Då kan man behöva avlägsna elkablar och elsladdar. Det gäller att ha rätta rivningskunskaper för det jobbet.

Då gäller det att ha rätt utrustning och redskap för arbetet. River man på fel sätt kan man andas in farliga dammpartiklar. Då bör man anlita ett rivningsföretag som har de rätta kunskaperna. Ibland kan man behöva sanera hemmet, ifall det visar sig finnas byggmaterial som inte är hälsosamma att ha där hemma.

Lätt hitta rivningsföretag i Stockholm och andra storstäder

Bor man till exempel i Stockholm, är det lätt att hitta ett rivningsföretag som inte kostar skjortan. Det är viktigt att ta in offerter och jämföra priser så man inte behöver betala överpriser för renoveringen. När du ska renovera bör du göra följande:

1. Planera renoveringen. Hur vill du att det ska se ut? Är det en stor renovering kan man med fördel anlita en arkitekt. Även om arkitekten inte gör hela jobbet, kan man låta en sådan titta på den planering som man har gjort och den kan komma med bra idéer på lösningar.

2. Gör en budget – både för arbetskostnaderna och material. Gör en väl tilltagen budget. Ofta händer saker som man inte har tänkt och då kan kostnaderna dra iväg. Då är det lättare om man har avsatt tillräckligt med pengar för utgifterna, och man blir inte obehagligt överraskad.

3. Ta in offerter från olika hantverkare. Det bästa är att jämföra vad de olika hantverkarna kan tänka sig ta för jobbet. Ibland kan det skilja ganska mycket så hör dig för bland din umgängeskrets och vänner. Många gånger har de anlitat bra hantverkare själva.

4. Ta referenser från de hantverkare som du fått offerter från. Att ta referenser är en nödvändigt. Det finns bra hantverkare – och så finns det de som inte är så nogräknade. Dessutom kan de i värsta fall gå i konkurs och då måste du göra om jobbet med att hitta en ny hantverkare. Det tar onödigt med tid, så kolla upp dem du tänker anlita.

5. Anlita rätta hantverkare.  Det här är nästan samma sak som i punkten ovan, men det gäller att ta kontakt. När du pratar med den hantverkare som du funderar på att anlita hör du redan i telefonen om det är rätt person för jobbet. Det är ju ändå en person som du ska släppa in i ditt hem, kanske varje dag under någon månad. Då är det bra med en bra personkemi mellan er.

6. Skrid till verket. Detta är ju den viktigaste punkten och lär ta den längsta tiden.

7. Släng allt material som kommer från rivningen. Har du anlitat rätt hantverkare, lär de ta hand om denna punkt själva. Det blir mycket material som kommer ur en rivning. Se till att de gör det åt dig så slipper du ta i material som kanske inte är så hälsosamt att ta i.

Efter rivningen är bara det roliga jobbet kvar

När väl rivningen är över kan man skrida till verket. Att bygga upp är roligare än att riva ner. Vet du hur du bygger väggar? Om du inte vet det, bör du anlita hantverkare. Dessutom lär de veta hur man isolerar väggar och tak. Det är viktigt att anlita noggranna hantverkare. Det är bättre att det får ta tid och att de utför arbetet noggrant än tvärtom. De som är snabba är sällan noggranna. I slutändan är det viktigast att arbetet utförs noggrant än att det går snabbt. Ett noggrant arbete höjer värdet på din bostad, än tvärtom. Så tänkt långsiktigt när du bestämmer dig för att renovera ditt hus. Läs rivningstockholm.nu för mer information om rivning i Stockholm.

26 Feb 2018