Renovera ditt badrum billigt

Att renovera ett badrum är ett projekt som görs väldigt sällan. Därför vill man gärna lägga mycket på krut på det så att det verkligen blir så bra som det kan bli. Bara för att det ska bli bra, behöver det dock inte bli dyrt. Att renovera badrum kostar givetvis mycket pengar, men det går att spara in på vissa delar. Det går med andra ord att få till en badrumsrenovering till rimligt pris, oavsett var du bor.

Bara för att man sparar in på pengarna, vill man gärna inte spara in på kvaliteten. Däremot kan man spara in pengar på saker som material och att göra vissa delar av jobbet själv. Kan du använda dig av något av nedanstående tips när du ska renovera ditt badrum?

Kan du fixa till något istället för att byta ut det?

Om du egentligen är nöjd med din duschkabin, men mest är missnöjd med skicket på den, kan det löna sig att helt enkelt göra om istället för att byta ut helt och hållet. Det här gäller inte bara duschkabinen, utan principen kan appliceras på andra saker i badrummet, till exempel badkaret. Är problemet bara något gulnad yta och några sprickor och jack här och där, finns det sätt att snygga till det så att det ser ut som nytt.

Om du ändå har bestämt dig för att köpa en ny duschkabin (kanske är den gamla bortom räddning?), är det bästa att köpa så färdiga kabiner som möjligt. Vissa slår på stort vid en renovering och låter ett proffs bygga en kabin från grunden – det kan dock bli riktigt dyrt.

Måla själv

Till skillnad från VVS eller el, som man absolut inte bör ge sig på själv, är det en stor besparing att fixa målandet på egen hand. Det finns desto större anledning att anlita målare för ett riktigt stort jobb, till exempel om hela huset ska målas om, men ofta är badrum ganska små och hyfsat lätta att ta hand om själv. Givetvis gäller det att förbereda sig inför arbetet och även läsa på om du inte har några förkunskaper. Målandet är ofta en stor del i arbetet att renovera ett badrum, så det är givetvis viktigt att det blir ordentligt utfört.

Kolla alltid flera butiker

En stor del i renoveringen av ett badrum är valen av material. Det är också just det som många tycker är roligast med projektet. Givetvis finns det en hel del pengar att spara in på själva materialvalet, men det kan också löna sig att alltid titta på flera olika butikers priser innan ett köp.

Det här gör att du kan spara en ansenlig summa pengar, oavsett om du har bestämt dig för ett i allmänhet dyrt golvmaterial till exempel. Sedan finns det, som tidigare nämnt, än mer pengar att spara i själva materialvalen givetvis.

Läs mer om badrumsrenovering på https://www.renoverabadrumstockholm.nu.

 

13 Jun 2017