Rätt industrigolv har lång livslängd

Det sker ständigt nya innovationer och där man kan se att nya material testas i syfte att skapa mer hållbara golv. Detta både för privatpersoner och för industrier. De flesta av oss minns nog boomen som kom kring klickgolvet; plötsligt skulle alla riva ut sina gamla golv och ersätta dessa med de fina och mångsidiga klickgolvet. Här kan man väl säga att många också gjorde fel - dels sett till att man rev ut det gamla golvet då detta i många fall kunde slipas och i grunden var ett bättre golv; dels också sett till att den första generationen av klickgolv inte höll den förväntade kvaliteten. Dessa har blivit bättre, men vi skulle ändå vara lite försiktiga - i synnerhet om det befintliga golvet de facto går att slipa och fräscha upp till en billigare peng.

Gällande industrigolv så har man genom åren också provat sig fram med olika material - cement och betong - exempelvis men man har aldrig nått riktigt ända fram. Golven i fråga har sina fördelar, men även tydliga nackdelar - de är kalla, de går sönder efter några år - sprickor, djupa spår efter fordon och så vidare - och de har ingen som helst estetisk uppsida.

Det har däremot den nya tidens industrigolv och det är också därför dessa har börjat synas i allt från fabriker, industrier, kemiska laboratorium, idrottsanläggningar, inom handeln och i olika köpcentrum runt om i Sverige. Golven är fogfria och tillverkas av en speciell kemisk och tekniskt design; en kombination som ger ett industrigolv 2.0 en väldigt lång livslängd.

Fördelar med detta industrigolv

Det spelar ingen roll hur mycket golvet används, hur stor tyngd och vilket tryck - samt var på golvet - det utsätts för. Golvet håller sig intakt och fint oavsett. Det är också en av anledningarna till att detta fogfria industrigolv - massagolv, som det också kallas - slagit igenom på så bred och stor front. Vi tänkte räkna upp ytterligare några fördelar - och förklaringar till populariteten - med detta fogfria golv.

  • Snygg design. Ett industrigolv idag går att få i olika utföranden gällande det rent estetiska. Däri ligger också förklaringen till varför man ofta väljer detta till olika gallerior runt om i Sverige. Det klarar av mängden besökare och ger samtidigt ett mer ombonat och trivsamt intryck.
  • Läggs flytande. Med korrekt förbehandling så kan ett industrigolv läggas på i stort sett alla ytor och underlag. En fördel är att det heller inte behöver vara ett plant underlag - golvet i sig går att få plant ändå; detta som en följd av att det är självutjämnande och läggs flytande. Ett flytande golv har dessutom ytterligare en stor fördel i att det inte får några skarvar. Det sätter emellertid stora krav på förarbetet och rätt kompetens hos den firma man anlitar.
  • Hygieniskt och stryktåligt. Ett industrigolv som läggs på detta sätt är lätt att städa och det är dessutom extremt stryktåligt - både mot direkta smällar, mot tyngd och mot olika typer av kemikalier. Det går att skapa ett golv för alla typer av behov och för alla typer av branscher. Det senare bevisas av att det trots allt finns en skillnad i vad en matvarubutik, ett lager och ett laboratorium behöver och vilka krav deras respektive golv ställer.
7 Feb 2019