Pooltak 4 x 8 skapar en välkommen växthuseffekt

Pooltak 4 x 8 meter kan faktiskt minska dina uppvärmningskostnader för vattnet i din pool. För en gångs skull är en växthuseffekt verkligen helt välkommet.

Du som vill slippa värma upp poolen gång på gång bör satsa på rätt typ av täckning. Ett pooltak i glas kan nämligen fungera som ett litet växthus, och gör att vattnet i din pool håller värmen betydligt längre. Väl värt en liten investering.

Många som väljer att anlägga en pool i trädgården gillar känslan av lite extra lyx i hemmet. Då kan det vara önskvärt att inte förta den lyxiga känslan med en billig pooltäckning. En fast installation med ett pooltak i till exempel välvt glas sätter pricken över i:et när det kommer till din genomtänkta trädgårdsdesign.

Pooltak 4 x 8 meter ger ännu mer solenergi

Ett pooltak på 4 x 8 meter är stort nog för att få din pool att framstå som något betydligt elegantare än en liten plaskpool. Om du har en mindre pool än de måtten kan du ändå satsa på just dimensionerna 4 x 8 meter. Ju större glasyta du ramar in din pool med, desto bättre uppvärmningseffekt för vattnet får du av solens helt naturliga och kostnadsfria strålar.

Ordet “växthuseffekt” brukar sällan användas med några positiva konnotationer, men i det här fallet är det faktiskt just positivt. Både för din ekonomi och för miljön. Växthuseffekten genom glaset i ditt pooltak gör ju att du slipper slösa med el för att värma upp poolen.

24 Aug 2022