Plåttak - ett hållbart och vackert takmaterial

Plåttak är ett vackert och hållbart takmaterial som finns i olika utföranden och färger för att passa perfekt till ditt hus. Dessutom är ett plåttak i stort sett underhållsfritt och kan stå emot alla typer av väderförhållanden.

Populärt takmaterial med minimalt underhåll

Plåt är det näst mest populära takmaterialet efter tegel, och det är inte utan anledning. Det kräver nästan inget underhåll alls och har en lång livslängd. Ibland kan det behöva målas om för att skyddas mot rost om färgen börjar bli sliten eller om det blir repor. Till skillnad från tegel är plåt ett lättare material och passar därför till alla typer av takstolar, även äldre hus med mindre bärförmåga. Plåttak kan också installeras på tak med olika lutningar. Det finns även specialdesignad plåt för platta tak, som effektivt leder bort vatten.

Plåttak med tegelutséende

Ett plåttak är lämpligt för både lägenhetshus, industribyggnader, moderna villor och äldre hus från förra sekelskiftet. De senaste åren har utvecklingen av plåttak gått framåt och utbudet har ökat. Förutom de klassiska plåttaken i koppar eller plåttak i längre sektioner kan man nu få plåttak som efterliknar tegel men som läggs i stora sektioner. Detta har gjort att plåttaket har blivit en stark konkurrent till tegeltaket, som kräver mer underhåll för att hålla sig fritt från mossa och alger.

Så väljer du rätt plåttak för ditt hus

Om du överväger att installera ett plåttak på din fastighet är det en bra idé att begära offerter från olika takläggare för att jämföra priser och tjänster. Det är också viktigt att undersöka vilka olika typer av plåttak de olika företagen erbjuder för att hitta det tak som passar bäst för ditt hus. Ett plåttak kan inte bara ge ett estetiskt tilltalande utseende utan också garantera en långvarig och underhållsfri taklösning för ditt hem.

Satsa på ett plåttak i Stockholm idag och njut av dess hållbarhet och minimala underhållskrav!

6 Jul 2023