Ordentlig planering underlättar badrumsrenoveringen

Drömmer ni om ett nytt badrum? Badrummet är utan tvekan ett av hemmets viktigaste rum, och inget man bör renovera själv. Det finns dock en hel del man kan göra innan man kallar in hantverkare.

En badrumsrenovering är ett större projekt och det är inte så ofta vi byter varken ytskikt och inredning. Därför kan det vara värt att lägga ner lite extra tid och pengar på att få det riktigt bra. Börja med att mäta upp badrummets yta så att ni sedan kan planera in de förändringar som ni eventuellt vill göra. Kanske vill ni få plats med bättre förvaring eller en ny tvättmaskin? Eller drömmer ni om ett badrum med både dusch och badkar? Fundera också på vilken stil ni vill ha; retro, romantiskt, modern etc. Besök någon av alla de butiker med kakel och badrumsinredning som finns i Göteborg och låt er inspireras och få en känsla för de olika materialen.

Undvik vattenskador - passa på att byta ut gamla rör

När man ändå dragit igång med renoveringen är det bra om man passar på att byta ut gamla rör så att de inte senare går sönder och ger upphov till fuktskador i det nya badrummet. I en kuststad som Göteborg där vintrarna är råa och kalla så kan det även kännas skönt och lyxigt med uppvärmda golv, så fundera på om det inte kan vara värt att lägga de där extra pengarna för att få golvvärme. Belysning är något som man kan variera i ett badrum. Många väljer att sätta in både spotlights med dimmer och ett mer starkt och riktat ljus ofta - vid spegeln. Säkra eluttag är också ett måste i dagen badrum.

Viktigt att anlita certifierade hantverkare

Alla installationer som tätskikt, kakel, golvvärme, rörledningar, el, etc. kräver kunniga och certifierade hantverkare då byggnormerna i våtrum är högre. I en stor stad som Göteborg brukar det inte vara några problem att hitta rätt hantverkare då det finns gott om byggföretag specialiserade på badrumsrenoveringar. Hör av er till ett par olika företag och be dem om en offert för att sedan jämföra priserna. Att välja ett företag som kan hjälpa till med alla moment såsom att exempelvis våtsäkra och installera el underlättar och är oftast även mer ekonomiskt. Skriv sedan ett ordentligt kontrakt där allt som ska göras finns med, inklusive slutpris och datum för när badrummet ska vara klart och redo för slutbesiktning.

30 Jul 2020