Ny butik i gammal lokal i Stockholm? Tillkalla golvläggare

När en bostad i Stockholm görs om till butik kan det vara nödvändigt att kalla in en golvläggare. Ett butiksgolv måste tåla mycket större slitage än ett sovrum.

Lokalen i husets bottenvåning hade tidigare varit privatbostad, men skulle nu göras om till en second hand-butik. Inriktningen skulle vara vintage. Snygga, välbevarade kläder som var tidstypiska för olika epoker. Därmed skulle prisnivån också vara lite högre.

Butikslokalen behövde lite klass för att ge tydlig signal om konceptet. Det var helt okej att det fanns flera små rum. Då kunde varje rum få representera en tidsepok. Alla väggar skulle målas vita – det skulle fungera. Däremot var Ebba osäker vad gällde golvet.

En golvläggare behövdes

Frågan var närmare bestämt om det skulle räcka att slipa den gamla parketten och ge den en ytbehandling som var mer slitagetålig än tidigare. Hon bestämde sig för att det var bäst att konsultera en expert och kontaktade därför Stockholm Golv & Måleri.

Firmans representant kom mer än gärna och tittade. Efter lite diskussioner kring hur rummen skulle användas så kom han med förslaget att ta in en golvläggare för att byta golvet i det centrala rummet till något tåligare. Detta eftersom det var det rummet som skulle vara butikens primära rum, vilket i sin tur ledde till de övriga rummen. Det skulle alltså vara det golvet som skulle få utstå störst slitage. De andra rummen var så att säga återvändsgränder. Där skulle det säkert fungera att göra som Ebba hade tänkt.

19 Apr 2023