När olyckan är framme och du behöver en takläggare

Har du fukt under takåsarna? Läckage så det droppar från innertaket? Kontakta genast försäkringsbolaget och även en expert som kan besiktiga och åtgärda så ni kan känna er trygga hemma.

Märker du att det börjar lukta konstigt hemma på ett unket och fuktigt vis så bör du leta reda på orsaken direkt. Kanske har du fått en vattenskada av något trasigt rör eller så kan det komma från skador i yttertaket eller fasaden. Kontakta en besiktningsman som kan hjälpa er att lokalisera skadan och täta den så att fukten kan få torka upp. Har ni ett tak som är beklätt med tegel eller betongplattor så kan det handla om ett byte av ett par trasiga pannor. Är taket riktigt gammalt kan det dock behövas bytas helt och hållet.

Tapeten faller i golvet

Ett läskigt men tyvärr vanligt tecken på fukt är när tapeter börjar släppa från väggarna. Är det en yttervägg och ni kan känna en viss doft eller se mörkare partier så kan det vara riktig fara å färde. Har fukten kommit in i huset så har det med relativt stor risk pågått ett tag. När du tar hjälp av en takläggare i Uppsala kommer hen att genomföra en besiktning. Hen kommer att lyfta de takpannor som är trasiga och se hur skadat taket är. Från att ha lokaliserat skadan får de sedan bryta sig in i husbeklädnaden för att se hur långt in fukten har trängt. Har du otur kan vattnet ha runnit ner längs väggarna.

26 Nov 2020