När du behöver VVS i Stockholm

Bor du i Stockholm? Var nionde svensk bor i Storstockholmsområdet. Visste du det? Var nionde svensk, och cirka en busslast om dagen flyttar in till Storstockholsregionen. Det är många, och det märks både på bostadsmarknaden, men också i kollektivtrafiken som inte har hängt med i den stora inflyttningen till huvudstaden. En del flyttar till Stockholm på grund av studier, andra som en del i yrkeskarriären. Andra har sin familj och släkt och vänner som bor i huvudstaden. Oavsett orsak till boendet i Stockholm, är det i den staden det händer; här ligger huvudkontoren för många företag, här ligger politikens maktcentrum, liksom finansvärldens nav och mycket annat. 

Bostadsmarknaden i huvudstaden

Bostadsmarknaden har inte hängt med i den stora inflyttningen. Det kan alla de hemlösa vittna om. Hade det funnits billigare och fler hyreslägenheter hade många av dem som idag är hemlösa, haft tak över huvudet. På många andra ställen lyser de boende i stället med sin frånvaro. I mindre städer står det i stället tomma lägenheter. Den stora bostadsbristen har hittills lett till en stor byggboom, det byggs snart på varje liten grön plätt i Storstockholmsområdet. Den börjar mattas av i takt med att bostadspriserna har gått ner under innevarande år. De flesta Stockholmsbor så många som 90 procent, är boende i bostadsrättsföreningar. Det i sin tur leder till att alla dessa någon gång behöver en hantverkare till sin bostad i Stockholm.

Flest hantverkare i Stockholm

En enkel sökning på hitta.se visar att det finns kring 4.700 hantverkare bara i Stockholm. Antagligen finns det fler, då det är osäkert hur väl hitta.se täcker marknaden för hantverkare. Även om siffrorna inte är helt 100 procentiga, visar det att antalet hantverkare i Stockholm är väldigt högt. De flesta hantverkare söker sig till städer där det finns jobb, vilket inte så överraskande är i Stockholm. Bor du alltså i Stockholm och äger en bostadsrättförening, behöver du antagligen en VVS-montör förr eller senare. Därför kan vi rekommendera nätet som bästa källan att hitta rätt hantverkare för dig. Googlar du "rörmokare Stockholm" bör du få flertalet förslag på sådana just i Stockholm. Tar du sedan kontakt med någon av dem, och frågar om offert plus referenser, har du god chans att hitta någon som passar just dig.

När du väljer bland hantverkarna välj då de med gymnasieutbildning, samt certifikat inom våtrumsteknik, med kompetens inom VVS, med lång erfarenhet och garantier på väl utfört arbete. Då vet du att du kan återkoppla till företaget om du inte är nöjd.

14 Aug 2018