När det är dags för renovering

När det gamla badrummet har sett sina bästa dagar är det dags att renovera. Det finns många aktörer på marknaden. Det gäller att hitta en seriös och pålitlig hantverkare för att det ska bli ett bra resultat och en problemfri process. Anlita aldrig svart arbetskraft! Man har ingen som helst garanti för att arbetet blir korrekt utfört och heller ingen aning kompetens och kunnande. Och skulle det bli problem i framtiden så gäller inte försäkringen. Så det rekommenderas att ta hjälp av en erfaren och kompetent firma som ska göra den efterlängtade badrumsrenoveringen

Har badrummet några år på nacken känns troligen kaklet inte så snyggt och modernt som det en gång var och man drömmer om ett nytt och fräscht kakel och kanske ny toalett och dusch eller badkar. 

Tecken på att det är dags att renovera

Man märker tydligt på kakel och klinkers att de är missfärgare och har småskador efter många års användande. Toalett och handfat brukar också bli missfärgade och skadade efter många års användande. Moderna WC är betydligt mer snåla med vatten så det är ytterligare en anledning att tag i renoveringen.

Om det är missfärgningar på golv, väggar och tak kan det tyda på fukt- eller vattenskador. Då är det viktigt att inte vänta för då kan det blir väldigt stora och dyra skador. I svåra fall måste väggarna rivas och intilliggande rum också kontrolleras. 

Vad finns det för alternativ?

Vid skador uppkomna av fukt och vatten krävs att man river kakel och klinkers för att åtgärda källan till problemen. Det kan vara en trasig vattenledning eller otäta avlopp i handfat eller dusch. Då måste detta självfallet åtgärdas omgående. Sedan är det dags för att välja nytt kakel och klinkers. Idag finns en uppsjö av material och färger. Leta efter inspiration i inredningsmagasin och på internet. Det är lätt att hitta något som passar.

Kanske är det dags att ta bort det slitna badkaret eller duschen. Det finns massor med vackra badkar i olika prisklasser och utföranden. Det finns även spa-varianter med bubblor. När det gäller duschkabiner har även där utvecklingen och designen kommit långt. Det finns vanliga enklare kabiner men det finns även exklusiva slutna varianter med ånga och massage inbyggt.

När man behöver byta toalettstol finns det ett stort utbud att välja på i olika prisklasser. Det finns oerhört vattensnåla och effektiva produkter idag. Man kan också förändra mycket med ett nytt snyggt exklusivt handfat.

28 Mar 2019