Mer eller mindre händig inom husbygge

Har du bestämt dig för att bygga ett hus men vet inte hur man gör? Då kan du välja ett kataloghus där du kan göra så mycket, eller lite, som du själv vill. Här kommer tips om hur du bygger ditt nya hus.

Du vill bygga ett hus men du vet inte i vilken ände du ska börja. Då är du en i gänget av väldigt många som är på väg att bygga hus. Men det finns sätt för dig att få ett nytt hus, antingen du är mycket händig eller inte händig alls. Låt säga att du är snickare själv och har tid att ta ledigt. Då kan du vara både byggherre och byggare på en och samma gång, även om du troligen får anlita andra för de moment som du inte kan utföra själv. Är du mindre händig, överlåter du mer av det praktiska byggandet. Det finns med andra ord möjligheter att göra hur mycket eller lite du själv vill.

Många möjligheter

Inom husbyggande finns det flera möjligheter. Du kan bygga med lösvirke, köpa en stomme eller anlita ett husbolag som gör färdiga hus. Även i det senare spektrumet finns det dock möjligheter för dig som vill att göra vissa moment själv. Du kan antingen välja ett hus som blir helt klart, så kallat nyckelfärdigt, eller ett hus där du gör vissa saker själv, så kallat nästan nyckelfärdigt. I det senare fallet kan du dra ner kostnaden genom att exempelvis måla fasaden själv. Mer information om nyckelfärdiga hus finns på denna sida: bosumhus.se

15 Jun 2021