Målare i Stockholm ger dig rätt hjälp med lister och dörrar

Målare i Stockholm har koll på vilken vit nyans som är rätt till dina lister och dörrar. Och kan bedöma skicket på träet som ska målas. Kanske bör det bytas ut.

Visste du att du inte behöver måla om hela huset eller lägenheten för att få känslan av en uppfräschning? Det kan faktiskt räcka med att måla om alla trädetaljer, som lister och dörrar. Det kan dock vara ett lite knepigt jobb, så det är klokt att anlita en professionell målare.

Det är ett flertal moment som ingår i målning av lister och dörrar. Inte minst måste du få bort den gamla färgen på rätt sätt. Och beroende på vilken typ av färg som sitter kan detta vara mer eller mindre krävande. Vilket skick träet under färgen befinner sig i påverkar också om arbetet går lätt eller om det blir krångligare än önskat.

Målare har koll på vilken vit som är rätt i Stockholm

Erfarna målare i Stockholm vet till exempel vilken typ av slipning som passar olika träslag. De kan också göra en bra bedömning av om träet i lister och dörrar är i bra skick, eller om du egentligen skulle behöva byta ut dem. Även om målaren har just måleri som specialitet har hen även goda kunskaper om sitt underlag – det vill säga den yta som färgen ska sitta på.

En målare kan även ge dig råd om vilket färgval som passar till dina nuvarande tapeter eller befintliga väggfärg. Det är nämligen inte så lätt som att välja “vitt” till lister och dörrar. Det finns en enorm mängd olika vita nyanser. En bra målare vet vilken vit som är rätt i just ditt hem.

19 Apr 2023