Målare i Nacka hjälper er att fräscha upp hemmet med ny färg

Är ni sugna på att anlita en målare för att måla om och förändra ert hem? Det finns massor av kulörer att välja mellan. Här kommer några stilsäkra tips.

Att fräscha upp och förändra hemmet med ny färg är roligt. Särskilt som det finns massor av tapeter och kulörer att välja mellan. För den som tycker att det är svårt med färgsättning eller vill ha inspiration finns det flera bra sidor på nätet om hur man väljer kulör. Man kan också titta i inredningstidningar eller besöka en färgbutik för att få experthjälp.

När man väljer kulör är det viktigt att man också tänker på färgen på ljuset i rummet. Har rummet fönster mot syd och väst är ljuset varmare. Fönster som vetter mot öst och norr har kallare och blåare ljus. Detta påverkar hur man upplever färgen på väggarna.

En erfaren målare delar med sig av tips och råd

Det går att måla ett rum på många olika sätt för att skapa effekter. Man kan exempelvis måla lister och dörrar i samma kulör som väggen. Färg finns också i både matt och blankt vilket kan skapa effekt på en vägg. Vanligast är att man målar med matt färg.

Färger och kulörer är en hel vetenskap. Anlitar man en professionell målare i Nacka kan man få hjälp med färgsättning utan extra kostnad. En erfaren målare är också väl insatt i rådande trender och kan komma med stilsäkra förslag på hur man kan förändra sitt hem med färg och tapeter.

13 Nov 2022