Linjemålning även på lekplatser

Det är inte många som tänker på att linjemålning finns på andra platser än på vägar och parkeringar. En annan vanlig plats för linjemålning är på lekplatser.

Skolgården skulle göras om så att det fanns en lekplats för både mindre och större barn. Där skulle finnas klätterställningar, rutschkanor men även basketplan och bollplank. Det var bara några av de roliga idéer som skulle bli verklighet. Företaget som vunnit striden om jobbet var kreativt och visste vad barn ville ha.

En av de smarta detaljerna som de tänkt ut var möjligheten att genom linjemålning skapa roliga spel på marken. Själva målningen skulle göras av den firma som gjorde parkeringsrutor och vägmarkeringar i stan. De båda företagen hade gjort flera jobb tillsammans och kunde visa resultatet av samarbetet. Något som skolan hade imponerats av.

Linjemålning fick med beröm godkänt

Lekplatsen växte fram under elevernas nyfikna blickar. För varje dag som gick kom en ny attraktion fram. Men många undrade varför det fanns stora områden där det inte verkade bli vare sig gungor eller klätterställningar. Det såg riktigt tråkigt ut tycke de. Men några dagar senare fick de en stor överraskning.

Asfaltsytan var inte längre grå och trist. Genom att göra linjemålning på lekplatser kunde man skapa roliga saker. Där fanns en hopphage och en sifferorm med fina färger. För de lite större barnen hade en basketplan med de självklara linjerna gjorts. Men det var inte bara lekplatsen som fått linjer. Nu visade linjer tydligt var cyklar fick och inte fick stå. Något som uppskattades av de vuxna.

4 Jun 2022