Lekplatsutrustning när den är som bäst

Lekplatsutrustning är inget det går att slarva med. Skulle det inte vara ordentliga grejer som sitter fast och dessutom är ordentligt säkra kan det skada barn.

En lekplatsutryústning är till för att alla barn ska kunna ha roligt utomhus. Det gäller oavsett om det finns handikappade barn eller ej. Alla ska ha samma möjlighet. Det är därför viktigt att tänka till ordentligt innan man placerar ut gungor, rutschkanor, sandlådor och klätterställningar högt och lågt.

Materialet är en annan aspekt. Det bör helst vara ett material som tål både regn och rusk, sol och vind. Det är också viktigt att det är färger som stimulerar barnens fantasi och lek. Liksom att utformningen av alla komponenter i en lekplatsutrustning är pedagogiskt placerade.

Lekplatsutrustning för liten och stor

Gungor och rutschkanor är typiska exempel på att de kan vara av flera olika modeller och design för att passa flera åldrar. De är ofta anpassade för att fungera både för riktigt små barn och upp till lite större barn. Det är därför viktigt att det finns flera sorters gungor att välja på när det gäller lekplatsutrustning.

Men handen på hjärtat så kan det till och med vara så att en vuxen gillar att drömma sig bort på en gunga. En del av de gungor som passar lite äldre barn kan därför avnjutas även av de vuxna. Både om de vill gunga själva eller om barnet är så litet att det kan sitta i knät och njuta av gungans vaggande rytm. Hör av dig till detta företaget när du vill ha en nybyggd lekplats: lekplatsutrustning.com 

15 Nov 2022