Kunnig takläggare i Norrtälje lägger tåliga tak

Behöver ni lägga om taket på villan eller sommarstugan? Anlita då en kunnig takläggare i Norrtälje som lägger hållbara tak, anpassade efter nordiskt klimat.

Hur ofta man behöver lägga om taket beror på vilken taktyp man har. Längst hållbarhet har tegel och betongtak som kan hålla i nästan hundra år om takpannorna är av bra kvalitet. Ett plåttak har däremot en något kortare livslängd och kan hålla i femtio till sextio år. Dagens moderna papptak har kortast livslängd men håller ändå i ungefär trettio år.

Om ett tak ska uppnå maximal livslängd måste man även sköta underhåll och reparationer. Likaså måste takmaterialet hålla hög kvalitet och vara anpassat efter nordiskt klimat. Men viktigast av allt är att taket har lagts med noggrannhet och precision. Ska man lägga om taket gäller det alltså att hitta en takläggare som är noggrann och som bara använder sig av högkvalitativt material.

Så hittar man en bra takläggare

Vill man anlita en takläggare i Norrtälje för att lägga om taket på villan eller sommarstugan ska man börja med att ta in offerter. För att hitta en duktig takläggare kan man fråga grannen eller vänner om tips. Att gå på rekommendationer brukar vara ett säkert kort.

När man lägger om taket brukar man vanligtvis lägga samma typ av material som tidigare. Vill man byta taktyp kan man i vissa fall först behöva ansöka om bygglov. Men det gäller även att ta reda på om materialet passar husets konstruktion. Det gäller främst tegel- och betongtak som är tunga och som även kräver en viss taklutning för att kunna leda bort vatten.

10 Feb 2023