Klimatsmart Lösning: Sänk dina månadskostnader och bidra till en hållbar framtid

Är du medveten om både din ekonomi och klimatet? Dessa två faktorer kan faktiskt gå hand i hand. Genom att använda klimatsmarta lösningar kan du minska dina månadskostnader betydligt.

Falun leder vägen

I Falun har invånarna tagit både klimathänsyn och ekonomi på allvar. De har anammat de senaste trenderna och övergått från direktverkande eluppvärmning till bergvärme samt installerat solceller på taket. Vid en första anblick kan det verka lite galet att tänka på hur mycket man kan dra nytta av naturen. Solcellerna placeras på taket där de samlar in energi från solen och omvandlar den till elektricitet. Resultatet? Månadskostnaderna minskar betydligt.

Pris per kW

Det finns olika typer av solcellsanläggningar, både dyra och billiga. Vanligtvis betalar man per kilowatt, och ju större anläggning man har, desto billigare blir det. Visst, installationen kan vara en större initial kostnad, men i det långa loppet tjänar man in det. Det är en investering både för huset och för dig själv. Solcellerna är känsliga och samlar in energi även under molniga dagar. Solen finns där, gömd bakom molnen, ger solcellerna precis det de behöver. Därför kan du till och med använda solcellerna under vintertid. Varje steg mot en mer miljövänlig energikälla är ett steg i rätt riktning. Om du funderar på att installera solceller i Falun, rekommenderar vi att du kontaktar ett företag och begär en offert för din byggnad.

4 Sep 2023