Kan din målare i Stockholm göra ett jobb värt 200 miljoner?

Målaren Jackson Pollocks målning "Number 17A" såldes år 2016 för 200 miljoner dollar. För den summan kan du faktiskt anlita en riktig målare från Stockholm.

Jackson Pollock var en amerikansk målare känd för sin väldigt specifika droppteknik. Den av hans tavlor som betingade det högsta priset drog in nästan motsvarande 1,9 miljarder kronor. Pollock är en av de konstnärer som rönte berömmelse och rikedom redan under sin livstid, även om hans tavlor inte såldes till riktigt så höga priser medan han fortfarande var aktiv.

Tyvärr var Pollock en målare som inte hanterade sina framgångar särskilt bra och förföll i alkoholism. Detta blev också hans död då han på tidigt 50-tal omkom i en bilolycka där han kört berusad. Han blev bara 44 år gammal. Idag är Pollock en av de målare i världen vars tavlor säljs till de högsta priserna.

Målare i Stockholm kan också droppa färg om de vill

Om målarna skulle vilja kan måleriarbeten i Stockholm också göras med droppteknik. Men oftast ser instruktionerna helt annorlunda ut. Ytorna ska vara rena och fina och professionellt målade. En duktig målare i Stockholm kan göra perfekt måleriarbete på adress nummer 17A på vilken gata som helst i Stockholm – mycket billigare än 1,9 miljarder kronor.

Det är i och för sig stor skillnad mellan en expressionistisk målare från det amerikanska 40-talet och en yrkesmålare i Stockholm idag. Men nog kan en målare i Stockholm vara väl värd sina pengar för det fantastiska arbete de gör för oss dagligen.

30 Apr 2022