Hur lång tid brukar golvslipning ta?

Golvslipning är något som kan få dina gamla trägolv att se ut som nya igen. Det är ett billigare alternativ än att helt byta ut dina golv. Använd ROT-avdraget och anställ en golvslipare.

Hur lång tid golvslipningen kommer att ta beror helt och hållet på hur stort ditt golv är. Det beror också på hur slitet ditt golv är och vilken behandling du vill ha. Det kan ta allt mellan en dag till några dagar beroende på storleken. Det bästa är att kontakta en professionell golvslipare för att be om en kostnadsfri offert. Firman kommer då ut och kan ge dig information om hur lång tid det kommer att ta. Glöm heller inte bort att du kan använda ROT-avdraget för golvslipning. Detta ger dig en 30 % skatteavdrag på arbetskostnaden som gäller upp till 50 000 kronor per år. Golvslipning är inte något som behöver utföras ofta, utan det räcker vart 10-15 år. Så golvslipning är utan tvekan en investering att göra för ditt hem.

Tecken på att du behöver golvslipning

Att du behöver golvslipning finns det många tecken på. För det första ser golvet slitet ut och det finns många repor. Trägolv behöver speciellt bli omhändertaget för att det lätt kan bli slitet. Både möbler och djur kan slita ordentligt på dina trägolv. Ett annat tecken är att ditt golv är ojämnt och det finns djupa repor. Golvslipning är både bättre för din ekonomi och det ser dessutom snyggare ut än att lägga nya golv. Om du har ett äldre hus vill du heller inte ha nyare golv, utan du vill behålla charmen på golven. Golvslipning gör detta möjligt.

Anställ professionell golvslipare

Om du har tålamodet, redskapen och kunskapen kan du utföra golvslipning själv. Det är däremot lätt att det blir fel, och när du gör det själv kommer det heller inte med en garanti. Du måste också hyra en maskin och lära dig att använda denna. Maskinen som behövs vid golvslipning väger mellan 50-70 kilo och kan vara svår att använda. Det är viktigt att du inte råkar slipa för mycket på ett ställe på golvet. Detta kommer att leda till att ditt golv inte blir jämt. Istället är det värt att anställa en firma för att sköta arbetet. En professionell firma lämnar också en garanti på deras arbete. Så blir resultatet inte som du önskar, eller blir något fel fixar de detta åt dig.

20 Apr 2020