Hög säkerhet med fogfria golv från Stockholm

Har ni hört om fogfria golv? Ett sånt otroligt praktiskt fenomen. Det är bara att höra av er till ett företag i Stockholm som pysslar med just fogfria golv.

Fogfria golv i Stockholm är snyggt och enkelt att installera. Det är utmärkt som industrigolv, och håller bra i alla olika miljöer. Det spelar ingen roll om ni hanterar höga temperaturer eller om ni kör tunga maskiner. Fogfria golv passar dessutom utmärkt på shoppingcentrum där mängder av människor passerar dagligen.

Det kanske inte verkar som en så stor påfrestning för ett golv att hantera några människor. Men en person i en klacksko kan orsaka så högt tryck på en liten yta att det för golvet känns som en elefants tyngd. Därför är det så viktigt att golv som hanterar endast människor är hållbara och tåliga.

Även sjukhus som har krav på ljuddämpande och högkvalitativa material kan ha enormt stor nytta av denna typ av golv. Sportarenor och garage är utmärkta exempel på platser som drar stor fördel av att välja hållbara, tåliga och samtidigt snygga massagolv.

Vad är egentligen fogfria golv?

Det låter kanske märkligt med ett golv utan fogar. Varje golvläggare vet att ett material inte kan vara hur stort som helst när det ska fraktas ut till en kund för att installeras. Men det är inte den typen av golv som vi pratar om. Fogfria massagolv är ett flytande material innan det stelnar. Det betyder att det inte behövs några skarvar för att golvet ska passa ihop.

Men hur fungerar det egentligen? Spricker inte ett golv som inte har fogar? Inte dessa flexibla golv. Epoxy, polyuretan och vinylester utgör en stor del av dessa golv. Dessa material kanske verkar lite märkliga att jobba med, men när de väl är på plats så håller de i en halv evighet och ser till så att ni inte behöver byta golv lika ofta.

Det är otroligt bra för miljön och plånboken att inte behöva riva upp och göra om hela tiden. Så välj hållbara, flexibla och starka golv när ni bygger. Gör rätt från början. Så mycket enklare när ni har en expert med på tåget.

19 Aug 2023