Hitta rätt värmepumpar i Malmö

Att fler och fler börjat inse värdet i att stå på egna ben och göra sig mindre beroende av omvärlden och priserna som sätts där gällande kostnaden för energi och uppvärmning är glädjande; och detta helt baserat på det faktum att väldigt många husägare betalar ett skyhögt pris i förhållande till vad de får i retur. Det finns således all anledning att gratulera de husägare som överväger ett byta och applådera dem som redan gjort ett sådant och oavsett vilken typ av energi man valt som källa så kan man förmodligen räkna med att göra en stor vinst.

Den minsta gemensamma nämnaren i detta sammanhang – oavsett vilken typ av energi man talar om – handlar om värmepumpar och det är sådana vi ska fokusera lite mer på här för i frågan om värmepumpar finns det väldigt många infallsvinklar. Kort sagt här – vilka värmepumpar kan passa bäst och hur vet man vilka värmepumpar som är bäst lämpat för sitt eget hus i exempelvis Malmö?

Jo, det första och det viktigaste är att man till en början genomför en geotekniskt undersökning av vilken typ av energi som passar bäst för just sitt eget hus och hem. Vid en geoteknisk undersökning så anlitar man ett proffs som – helt enkelt – ser över vilken energibrunn som är bäst lämpad för huset i fråga. Här kan man säga följande; värmepumpar finns och kan ta tillvara på de flesta av de resurser som naturen och jorden erbjuder och det är också det som är det fina; att man återvinner exempelvis bergvärme eller jordvärme och använder energi till att – via värmepumpar anpassade efter dessa – värma upp sitt hus.

Utöver de nämnda energibrunnarna – berg och jord – så kan vi även nämna vattenvärme och frånluftsvärme som fungerande och populära alternativ som används runt om i hus över Sverige.

Kortfattat; en geoteknisk undersökning kan säga att ett hus i Stockholm bör använda bergvärme, en annan kan säga att frånluftsvärme passar bäst för ett hus i Kiruna medan ett tredje hus i Malmö får rekommendationen av att välja bland värmepumpar för vattenvärme – det är alltid tomten och området runt ett hus som utgör basen för vilken energi som passar bäst.

Välj ett etablerat märke inom värmepumpar

Om vi säger att ett hus i Malmö och ägaren till detta fått rådet vid den initiala geotekniska undersökningen att bergvärme är det bästa alternativet kommer då nästa steg och detta i form av att välja bland alla märken och modeller som finns inom värmepumpar för bergvärme; och här finns en hel del.

Rådet här är att man försöker att dels hitta en oberoende försäljare som inte är bunden till något speciellt märke eller modell samt att man kanske försöker välja en värmepump som kommer från ett etablerat företag.

Det vill säga; man vill trots allt ha nytta av sin bergvärmepump under en lång och då kanske det är lika bra att välja ett etablerat märke – till ett lite högre pris – än att chansa med en nykomling inom området värmepumpar.

13 Jul 2017