Hitta rätt elektriker i Bromma

En renovering blir aldrig bättre än den som utför den. En klassiker som gäller såväl privatpersoner och – tyvärr – även vid rena yrkesmän. Menas här; det är stor skillnad på kompetensen mellan två olika snickare, mellan två målare och mellan två stycken takläggare och det är naturligt. Att man är olika bra trots att man i grunden har samma utbildning är något som syns inom alla yrken och är något som man också som kund får räkna med.

Kort och gott; ska du renovera ditt hus i Bromma så kan du med fördel kanske välja en snickare med några år på nacken, med lång yrkeserfarenhet och med rutin snarare än en snickare som just tagit sin yrkesexamen.

Fuskjobben ökade i samband med Rot

Däri ligger inte det problem vi tänkte belysa. Problemet här häller istället rena fuskjobb och där du vid din renovering i Bromma – i god tro och med ett gott uppsåt – anlitar en elektriker och där denna visar sig sakna behörighet. Något som tyvärr är vanligare än vad man kan tro och där speciellt storstäder och personer boende i sådana drabbas i en högre utsträckning.

Om det sedan gäller en elektriker, en snickare eller en målare spelar ingen roll; problematiken finns i alla områden och dessvärre så är fuskjobb – utförda av icke-behöriga personer – något som har samma startskott. I samband med att rot-avdraget såg dagens ljus så minskade andelen svarta jobb dramatiskt.

Plötsligt så kunde du vid din renovering i Bromma anlita en snickare, en elektriker och en målare och dra av – då 50 %; numera 30% - av den totala arbetskostnaden för jobbet. Det blev således lönsamt för dig och att anlita samma elektriker svart och utan att betala skatt låg vare sig i ditt eller hans intresse längre. Dock; detta ökade efterfrågan – fler hade råd att renovera och därmed så såg också fler företag en chans till snabba- och lättförtjänta pengar: något som skapat den dramatiska ökningen av fuskjobb.

Välj en behörig elektriker

Här finns det inga lätta lösningar och det enda som man kan peka på som hjälp för att exempelvis hitta en behörig elektriker är att aktivt be om- och ringa till referenser, att kräva att få se yrkesbevis och behörighet samt att undvika att välja den billigaste offerten.

Det finns alltid en risk i att billigast möjliga firma också erbjuder priser som väl matchar deras kompetens och då det gäller en elektriker i synnerhet så har man inte råd att ta några risker. Där kan det handla om liv och död i slutändan; den vanligaste orsaken till bränder är nämligen elektricitet dragen på ett felaktigt sätt.

Du hittar mer info på http://www.elektrikerbromma.nu/.

19 Sep 2017