Gör något nytt, unna dig en balkonginglasning

Att glasa in en balkong gör att du får nytt utrymme för att vara och för förvaring. Plötsligt kan du förvara dina möbler utomhus hela året eller sitta och dricka kaffe utomhus i september.

Om du inte har lust eller ekonomi till att åka utomlands varje år kanske du kan unna dig att skapa en egen oas på hemmaplan. Genom att glasa in din balkong kan du skapa ett mysigt utrymme där du kan känna exotiska vibbar året om. Okej, på vintern kanske det inte känns som Bahamas på en inglasad balkong, men annars. Vår och höst kanske du brassar på med lite infravärme för att uppnå rätt stämning men det är det väl värt. Inred med exotisk stil genom att använda bambu i mängder. Insynsskydd av bambu, kanske innertak av bambu och varför inte bambukäppar att låta klängväxterna klättra på.

Låt din fantasi flöda

Helt klart ska du unna dig att göra en balkonginglasning i Uppsala och du ska göra det nu. När jobbet är gjort kan du snabbt föra in all bambu du önskar. Kanske vill du hänga upp en hängmatta där du kan ligga och sippa på dryck ur en kokosnöt. Du vill ha stora palmer, levande växter ute på balkongen och så länge du har fönstren fördragna kommer det kännas som ett exotiskt klimat. Då trivs både du och dina växter maximalt. För extra stämning ska du givetvis placera mängder av kulörta lyktor och färgglada kalebasser på din balkong. Vindspel som klingar sakta om du öppnar upp en stund. Tänk exotiskt, tänk semester och bara gå loss och inred!

Den ultimata mysfaktorn

Förutom din hängmatta vill du ju ha plats för besökare på din inglasade balkong. Ni kan sitta på puffar eller på kuddar. Kanske har du en utfällbar bädd som ni kan sitta på. Mängder av kuddar i olika färger är ett måste och mysiga filtar för kvällstimmarna. Vad sägs om att röka en vacker vattenpipa på din balkong. Låt den stå på en hylla och skapa stämning när den inte används. Vad mer tycker du om? Vad vill du dekorera med som får dig att tänka på exotiska resmål? En spikmatta? En Buddhafigur eller varför inte en prydnadselefant. Förutom stora och maffiga palmer vill du givetvis ha slingriga klätterväxter på din balkong. Växter som klättrar och skapar grönska samt blommar i magiska färger och former. Det är väl exotiskt om något!

25 Nov 2020