Gör hemmet vackert inför sommaren

Uppdaterad: 7 januari 2021

Ska du vara hemma under semestern? I sådana fall vill du säkert ha ett vackert hem att slappna av och ha lugn och ro i. För att få det kan det dock krävas lite arbete på helger och kvällar under våren. Beroende på vad du vill göra kan det krävas lite mer eller lite mindre arbete – och kosta mer eller mindre pengar.

Innan du bestämmer dig för att börja med något arbete är det bra att göra upp en budget. Kom fram till en summa som du kan tänka dig att lägga på huset och försök att hålla dig till den. Dock är det ett tips att lägga den något i underkant så att du, vid behov, kan tänja lite på den.

Här kan du hitta tips och råd gällande golvslipning: golvslipningstockholm.net

Modern tom vardagsrum

Lägga parkettgolv

Att lägga parkettgolv kan visserligen vara svårt att göra själv utan förkunskaper, så det kan vara läge att anlita en firma för att göra det jobbet. Är man dock händig och har lite erfarenhet kan det fungera utmärkt att lägga parkettgolvet på egen hand. Att lägga ett parkettgolv är ett tufft jobb, men när det väl är slutfört blir det ofta riktigt vackert. Det är enkelt att matcha med nästan vilken interiör som helst, samtidigt som det gör gott för hälsan och inomhusklimatet att ha så mycket trä som möjligt inomhus.

Dock är det bra att känna till att parkettgolv kräver lite underhåll, mer så än de flesta andra golvtyper. Samtidigt anser många att det vackra utseendet gör att det är värt det.

Måla om invändigt

Om du planerar att både lägga parkettgolv och måla om invändigt – bör du måla om först. Spiller du massa färg på ditt nya parkettgolv lär du ångra dig rejält annars. Om målningen utförs korrekt och med en snygg färg är det något som gör att hela hemmet får sig ett rejält lyft. Det är snyggt, kostar inga större summor pengar och är inte heller ett särskilt tidskrävande jobb.

Hur lång tid det tar och hur omfattande jobbet blir beror givetvis på hur mycket det är du känner att du behöver måla om. Ofta kan det dock räcka med att enskild del av huset, till exempel köket, målas om för att det ska ge en stor effekt.

Möblera om

Att möblera om är enklare än både att lägga parkettgolv och att måla om. Samtidigt kan det ge en riktigt stor effekt om det görs på ett bra sätt. Om du har gått och funderat på någon möbel, kanske till och med stört dig på den, kan det nu vara läge att ta tag i det. Att ha det färdigt till sommaren passar utmärkt för när du ska bjuda in gäster och för när du vill slappna av helt på egen hand.

8 Jun 2017