Golvslipning Stockholm - nytt golv till lågt pris

Sverige befinner sig i en byggboom. Aldrig förr har svensken byggt, renoverat och gjort om så mycket i hemmet. Istället för att lägga pengar på resor, båtar och bilar så väljer vi att prioritera det egna hemmet. Det är roligt - men frågan är att pengarna kan anses som väl investerade?

I många fall så handlar det om rätta val och pengar som definitivt investeras i sunda saker. I vissa fall dock så finns det andra alternativ som är betydligt bättre - både för den egna plånboken, för resultatet och för hela vår miljö.

Det finns några skrämmande exempel på hur vår tidsanda med mycket slit-och–släng ter sig i verkligheten och där Stockholm är en stad som sticket ut negativt. Där kan exempelvis en större renovering ske inför en försäljning där allt från golv till kök och badrum rivs ut i syfte att öka vinsten. Inget fel i detta egentligen, men det som sker då affären är klar är det som är skrämmande. För, vad händer då? Jo, köparen vill sätta sin egen standard på bostaden och det innebär att samma golv, samma kök och samma badrum som just renoverats återigen rivs ut.

Fördelar med golvslipning i Stockholm

Skrämmande, men långt ifrån ovanligt och ett tecken på att vi måste börja tänka om och att istället för att byta ut måste lära oss att ta hand om de saker vi har. En golvslipning i Stockholm är ett tydligt exempel på detta. Att golv nöts ut snabbare än andra ytskikt i en bostad är ett faktum: vi går på golven, ställer tunga möbler på det, tappar saker och så vidare.

Men, ett slitet golv är inte synonymt med att man måste byta ut det. Tvärtom: de flesta golv går att fräscha till genom en golvslipning och det handlar då om ett projekt som A) kostar betydligt mindre än vad ett nytt golv gör - i synnerhet med Rot-avdraget tillgängligt B) ger ett bättre resultat - en golvslipning tar fram skönheten ur ett i grunden vackert och patinerat golv igen och C) som går fortare än att riva ut ett golv och lägga ett nytt.

Till dessa fördelar ska man även addera att det finns en mån av förändring i en golvslipning också. Vill du ha mer värme, mer lyster eller kanske en annan färg på golvet? Inga problem. Det går att välja genom en ny ytbehandling som appliceras efter att golvet slipats.

Dammfri golvslipning i Stockholm

Det enda negativa man kan se med en golvslipning handlar om dammet. Slipar man ett golv i vardagsrummet så innebär detta att man hittar slipdamm i allt från besticklådor vidare till garderober och linneskåp. Vilket innebär att man måste täcka alla springor och öppningar i bostaden. Eller ? Nej, det stämmer inte längre. Idag kan en dammfri golvslipning i Stockholm erbjudas av många företag. Dessa företag har uppgraderat sin maskinpark och investerat i moderna slipmaskiner som direkt suger upp allt slipdamm.

Det finns således inte längre några egentliga nackdelar med att välja att slipa sina golv snarare än att byta ut dem. Detta oavsett om det handlar om att fräscha upp bostaden inför en visning - eller om att man vill sätta sin egen prägel på densamma efter ett köp. Prioritera gärna hemmet, men gör det på rätt sätt!

4 Mar 2022