Golvslipning sker till en bråkdel av priset

Golven nöts dagligen. Du går på dem, du drar in skräp, smuts och vatten utifrån, du ställer tunga möbler på golven, du skapar med stolar och du kanske tappar någonting - allt detta ger golvet skador och innebär att det tappar den ursprungliga skönheten. Ett äldre golv tappar dessutom i glans och ser inte lika ombonat ut allteftersom tiden passerar. Det senare gör att ett äldre golv kan dra med sig ett helt rum i “förfallet”. Oavsett vilka tapeter du har eller vilka möbler du använder: ett slitet golv ger en tristare atmosfär.

En grå slipmaskin

Detsamma gäller dock - tack och lov - även det motsatta. Genom ett fräscht golv så kan hela intrycket av ett rum bli mer positivt. Men, kostar det inte ganska mycket att lägga ett nytt golv då? Jo, och därför så ska vi titta närmare på ett annat alternativ som i många fall definitivt är att föredra: nämligen en golvslipning. En golvslipning är möjlig att genomföra på i stort sett alla typer av trägolv samt vissa stengolv. Det finns några uppenbara fördelar med detta alternativ och vi tänkte rada upp några av dessa här nedan:

Några fördelar med en golvslipning

  • Billigare. : tt nytt golv kostar ganska mycket både att köpa och att lägga in (förutsatt att du tar professionell hjälp). En golvslipning sker till en bråkdel av priset och även om du - något som rekommenderas - tar professionell hjälp så blir det inte så dyrt. Bor du i Stockholm så kan du dels ta in flera offerter och därigenom få ett bättre pris genom att förhandla. Dels så kan du - oavsett var i Sverige du bor - även använda rot-avdraget för en golvslipning. Denna skatterabatt ger dig en möjlighet att anlita ett företag och dra av 30 % av kostnaden för det arbete de lägger ner. Beloppet i fråga är ofta draget direkt på fakturan så du behöver inte oroa dig för krångligt pappersarbete. Däremot så bör du se över om du har rätt att använda Rot - ring- eller logga in på Skatteverket och du får ett snabbt svar.
  • Bättre resultat I många fall så är ett äldre trägolv väldigt vackert - under det översta lagret. Du slipar bort ytbehandlingen och ett tunt lager av trän - under detta gömmer sig ett patinerat golv, men vackra ådringar som hunnit sätta sig. Köper du ett nytt golv så tar det väldigt lång tid innan det blir lika vackert. Ett nytt golv kan kännas kallt och naket; ett äldre ger mer värme
  • Möjligt att förändra Säg att du har tröttnat på hur ditt gamla golv i Stockholm ser ut. Inte ens då behöver du köpa ett nytt - det är nämligen valet av ytbehandling som ger mest effekt. Väljer du att använda olja så får du mer värme, väljer du lack så får du en mer glansig yta och om du väljer hårdvax så får du en slags kombination. Du bör dock välja med skydd i åtanke i första hand. Här är lack att rekommendera i rum med högt slitage - en golvslipning i hallen bör avslutas med lack som ytbehandling. Det är även möjligt att använda färg - genom så kallad pigmentering - och ge golvet ett helt nytt utseende.

Läs mer om golvslipning: https://www.golvsliparnastockholm.nu.

28 Mar 2018