Golvslipning med maskin i Täby

När paradvåningen i Täby behövde en golvslipning var det tur att det idag finns mycket bra maskiner att använda. Vissa kan till och med vara dammfria.

Forna tiders golvslipning kunde bestå av maskiner som var tunga och bångstyriga, och som dammade ner väldigt mycket. Men ändå var det en stor lättnad emot hur man tidigare kunde få ligga på knä och slipa sina golv. Ett sådant uppdrag kunde ta dagar och veckor att slutföra.

När paradvåningen i Täby skulle få sina golv slipade så hade man äran att få prova på golvslipning med det modernaste som finns på marknaden, nämligen en maskin som är dammfri. Eller åtminstone en golvslipning som är dammfri, en liten skillnad som är nog så avgörande.

Dammfri golvslipning i Täby

Ett golv som utsätts för golvslipning i Täby släpper ifrån sig väldigt mycket damm. Därför brukade man täcka in rummet och använda sig av dammsugare, för att då och då avlägsna dammet på golvet. Det var lite omständigt och tog tid, samt kostade mer i material och hyra.

Men idag kan man välja att ta en dammfri golvslipning. Det innebär inte att golvet slutat damma, utan handlar istället om att man använder sig av en maskin som suger upp dammet direkt när slipningen sker. På det sättet slipper man extraarbetet med täckning och dammsugning, vilket återspeglar sig i hur lång tid det tar. Det inverkar också på den totala kostnaden för uppdraget att slipa ett helt golv i en stor våning i Täby.

22 Feb 2023