Golvet som är många golv

Kan man slipa om sina golv så har man verkligen en guldgruva som man kan göra mycket av. För när man slipar bort ytan på ett golv kan man genom en ytbehandling skapa sig ett helt nytt golv igen.

När man har möjligheten att slipa ett golv så är det som om man skulle ha flera golv i ett. Genom att ta bort ytan kan man välja precis vilken sorts ytbehandling, färg och mönster man vill. Man kan gå från ett golv som är naturellt till ett golv som har rutor, kompassros eller något annat mönster. Och man kan även gå åt andra hållet, det vill säga att man börjar med ett heltäckande målat golv och sedan väljer ett golv där man ser ådringen i träet.

Vikten av noggrannhet

Det kan låta som ett lätt uppdrag att slipa ett golv men för att exempelvis få en riktigt professionell golvslipning i Täby så behöver man anlita någon som har det som sitt arbete. Den bästa ytan får man genom att använda rätt slippapper och använda en rörelse över golvet som gör att allt blir lika mycket slipat. Är man ovan så kan det vara svårt och istället lyckas man skapa ojämnheter och gropar i golvet. Det är något som kanske inte syns förrän man påfört ytskiktet och ser golvet i rätt belysning. Golvslipning är en liten investering till skillnad mot att lägga ett nytt golv, och gör man det rätt så kan man göra om det en eller ännu flera gånger igen.

29 Mar 2021